כמה שאלות :)

sHaY100

New member
כמה שאלות :)

רציתי להפנות אלייך כמה שאלות שבוודאי תדעו את התשובות בלי בעיה אבל לי יש עוד הרבה מה ללמוד אז אודה לכם על העזרה. 1. אמרתם לי כאן שבחנוכה יש חשיבות גדולה במיוחד בקריאת תורה. האם יש לקרוא משהו ספציפי ? 2.בבית הכנסת דיברו איתנו על תרי"ג מצוות שיש לאדם רציתי לדעת איפה אני יכול לקרוא על המצוות האלו 3.אחת המצוות היא נעילת נעליים ימין שמאל ואז קשירה שמאל ימין. מה משמעות הדבר? אני אומנם קושר כך מאז שנאמר לי זאת אבל רציתי לדעת מה משמעות ? 4.בעניין של קריאת תהילים, האם יש לקרותא פרק מסויים או דברים מסויימים ביום או כל אדם יכול לקרוא כמה שהוא יכול ? אני אפסיק לבינתיים עם השאלות למרות שיש לי עוד כמה . תודה רבה לכולכם וחג חנוכה שמח!!!

תשובות../images/Emo26.gif

1. אמרתם לי כאן שבחנוכה יש חשיבות גדולה במיוחד בקריאת תורה. האם יש לקרוא משהו ספציפי ? תשובה: לא. כל לימוד תורה טוב ואפילו מעולה..כמובן שיש עדיפות לאיכות הלימוד..(הרי ברור לך שלימוד שעה גמרא אינו הכי שווה לקריאת פרקי תהילים במהירות ובלי הבנה..) ישנה סגולה מיוחדת לקרוא 7 פעמים את מזמור "ויהי נועם-יושב בסתר" לאחר הדלקת נרות. 2.בבית הכנסת דיברו איתנו על תרי"ג מצוות שיש לאדם רציתי לדעת איפה אני יכול לקרוא על המצוות האלו? תשובה: ספר החינוך הוא מקור מצוין בתור התחלה. הוא לא רק אומר מה המצווה, אלא היכן מקורה במקרא, מתי חלה, על מי היא חלה, ועוד דינים הקשורים לעניין כל מצווה. 3.אחת המצוות היא נעילת נעליים ימין שמאל ואז קשירה שמאל ימין. מה משמעות הדבר? אני אומנם קושר כך מאז שנאמר לי זאת אבל רציתי לדעת מה משמעות ? תשובה: עניין לבישת הנעליים - מטרתו לתת כבוד לצד ימין, שכל דבר שלובשים (כן כן, גם חולצה) ראוי ונכון להלביש קודם את הצד הימני של גופנו, שלו יותר חשיבות. (יותר מבחינת הסוד והקבלה). עניין קשירת הנעלים, הוא דבר אחר, ומכיוון שידוע ביהדות (וגם כאן, בעיקר לפי הסוד) שכל עניין שקשור בקשירה בלבד - צד שמאל הוא הראשון (ולכן אנו קושרים תפילין ביד שמאל, אגב), גם פה בקשירת הנעליים - שמאל קודם. 4.בעניין של קריאת תהילים, האם יש לקרותא פרק מסויים או דברים מסויימים ביום או כל אדם יכול לקרוא כמה שהוא יכול ? תשובה:אין עניין או איסור לקרוא "מעבר" למה שצריך..להיפך, כל המוסיפים, מוסיפים לו. עניין חלוקת הספר לפרקים הוא עניין אחר לגמרי, אך אם יש לך זמן לקרוא תהילים סתם ככה, טוב יהיה אם תקרא את הפרקים הקשורים באותו היום. (גם כאן, הסיבות העיקריות הם ע"פ הסוד) אתה מוזמן לשאול כמה שנפשך חשקה..
להיפך, לא הביישן - למד. חג חנוכה שמח גם לך, אחי

supertv

New member
תודה על העזרה ועוד משהו

1. אם תוכל להסביר את לי סדר קריאת התהילים בכל יום? 2. למה אסור לשים בצלחת בשר עד דגים? יש להמתין בין האכילה של שניהם? ושוב תודה רבה

למעלה