כמה שאלות

ננסק

New member
טוב, וואטאבר.

נראה לי שאתה קצת מתעקש שלא לקרוא מה אני כותב.

yossig13

New member
אז יכול לקרות מצב שבו...

אז האם יכול לקרות מצב שבו אתה תעניק יותר נק"נ למישהו שהרג דרקון שחור חזק ביותר, בעזרת חפץ קסם, מאשר למישהו ששיחק ממש ממש טוב, למשל - הצליח בכוח השיכנוע שלו לשכנע צבא שלם לשנות את יום ההתקפה. כלומר, האם יקרה שהרג מפלצות יגבור על משחק דמות טוב?

yossig13

New member
אז?

מעניין לדעת איך אתה בדיוק קובע משחק דמות טוב? מה ז"ת משחק דמות טוב, יתכן והשחקן אינו מודע לכך שהוא אינו משחק טוב, ושהוא מתייחס למשחק כמו אל משחק מחשב.

l o r e

New member
קשה להגדיר קריטריונים

משחק תפקידים טוב הוא מאוד סוביקטיבי לכל שחקן ולכל מנחה. לפיכך אני פשוט נותן בונוס באחוזים לפי התרשמותי. מעין הערכת מנחה. לא ממש מעניינת אותי מה דעתו של השחקן על משחק הדמות שלו. אני משתמש בהתרשמות האישית שלי. באופן עקרוני נק"נ הוא אכן מכניקה של משחק מחשב. מעין הרגת X קבל Y. אם קצת גמישות אפשר להפוך אותו למבטא למשחק תפקידים וקידום עלילה.

רמץ

New member
עוד תשובות (קצת חוזרות על עצמן)

1. איך קרה ששני שחקנים ששונאים זה את זה משחקים באותה חבורה? מצב כזה לא אמור לקרות. כמו שרן אמר מעלי, המטרה היא להינות. משהו צריך להיעשות כדי לפתור את המצב ורוב הסיכויים שיהיה צורך לוותר על מישהו. מצד שני, אני לא מכיר את הנפשות הפועלות - אולי יש פיתרון אחר. מכל מקום, זו לא רק הבעיה שלך וההנאה במשחק היא לא רק האחריות שלך. התייעץ עם שאר השחקנים - זאת החבורה של כולכם. 2. לשמור את השחקנים על קצה הכסא נשמע כמו רעיון טוב תמיד (למעט הפוגות קצרות של מנוחה או תפיחה על האגו - כל דמות צריכה כאלה מדי פעם). אבל קח בחשבון שאף שחקן לא רואה את אותו דבר שאתה רואה כשאתה מתאר להם מה הם רואים. מה לעשות - תקשורת מילולית אינה שקולה לטלפטיה. דברים שיראו לך ברורים מאליהם יכולים להיות דברים שהשחקנים לא העלו כלל על דעתם - וזה קורה הרבה. אל תתקמצן בתיאורים (ואל תתבייש לחזור עליהם), הכן הרבה רמזים, היה מוכן להרבה אפשרויות, הכן הרבה רשתות ביטחון, הרבה פתרונות לכל מצב, המנע ככל שתוכל מסכנות מוות תלויות רעיון - הם לא ימשכו בידית ואם הם ימשכו בה, זאת תהיה הידית הלא נכונה. דבר נוסף שצריך להתחשב בו הוא שדברים שנראים לשחקנים כמובנים מאליהם יכולים להיות לחלוטין לא מובנים לך. כך למשל - יתכן ששחקן לוקח בחשבון שדמותו עירנית לסביבה בזמן שאתה מחכה שיכריז כי דמותו מסתכלת אחורה. חשוב מראש על כל המצבים האלה וזכור להשתמש בנתוני הדמויות כמו Listen, Spot, גילוי דלתות נסתרות אוטומטי של אלפים וגילויים אוטומטיים אחרים תלויי גזע, מקצוע וכיוב'.

רמץ

New member
תשובות (קצת חוזרות על עצמן)

1. כמו שנאמר לפני, שחקנים צריכים לשחק את הדמויות שהם רוצים לשחק. משחק של שחקן אחד בדמות של שחקן אחר הוא מאוד לא מקובל וגם ככה הדמות פשוט לא תשאר אותה דמות - כל שחקן מביא איתו משהו אחר למשחק. 2. הגיוני. אם חיי ההרפתקנות היו משתלמים כל כך, כולם היו הרפתקנים. לא יודע אם קראת את רומח הדרקון, אבל מתואר שם מקרה זהה שבו סהר-פז ומי נהר מחליטים פשוט להתיישב - אי אפשר להקים משפחה בדרכים. מכל מקום, אין מניעה לאפשר לדמות לעזוב את החבורה. הכן עם השחקן הנדון את הדמות הבאה שלו (עם אותו נק"נ) כך שתתאים גם היא לחבורה (ע"ע 3 למטה) וארגן את החילוף בפגישה המתאימה הבאה. 3. אם הבנתי נכון מהשאלה - הדמויות הקיימות בחבורה לא מעוניינות לצרף את הדמות החדשה. בד"כ מקור הבעיה הוא באי-התאמה מוחלטת של הדמות החדשה לחבורה: פלאדין בחבורת שכירי חרב משופשפים, חצי אורק ברברי בחבורה של אלפים וגמדים - או המקרה הנפוץ ביותר: דמות מרושעת בחבורה טובה. יכול להיות שאני מעט יותר קיצוני בדעתי בעניין זה משאר יושבי הפורום, אבל אי-התאמות גורפות כאלו, אסור שיתקיימו או שלכל הפחות יתקיימו בהסכמת השחקנים והשה"מ כחומר טוב למשחק תפקידים. פשוט זרקו את הדמות החדשה לפח (החבורה תעזוב אותה) ובנו דמות חדשה שתתאים לחבורה. האפשרות היותר נדירה היא שהחבורה מרגישה מגובשת מדי, חוששת מזרים, חשה שהגיעה למצב של רוויה. אם זה המצב והגעתם לכזאת רמת משחק - אשריכם, נשמע כמו כיף אמיתי, סחטיין, יופי יופי. ועכשיו כפה עליהם את הצירוף של הדמות החדשה (המתאימה) בתעלול עלילתי (נסה כמה שפחות מלאכותי, אבל זה לא קריטי) - הדמויות כלואות באופן שמאפשר רק לדמות החדשה לשחרר אות כולם, הדמות החדשה מצילה את היום, אי אפשר להמשיך בלי להיעזר בדמות החדשה וכיוב'.

Dror Bar

New member
תודה והנה עוד כמה שאלות

1. האם כמות ותוכן הכשפים משתנים עם הגזע ( לאלף - מכשף ולגמד - מכשף יהיו קסמים שונים?) 2. האם יכול להיות קובולדים וטרולים מכשפים? 3. מישהו יכול לתת לי מידע על טרולים לוחמים

l o r e

New member
עוד תשובות ושאלת הבהרה

1. ברמת העיקרון הקסמים אינם משתנים עם הגזע, אבל זה מאוד תלוי בקמפיין עצמו. הגיוני למדי להחליט שבמשחק שלך, כל גזע פיתח לעצמו קסמים שונים, שאף אחד אחר לא יכול להשתמש בהם, או שלא מלמדים אותם לאף גזע אחר. באותה מידה מכשפים מגזעים שונים יכולים להיות מוגבלים בקסמים מהרשימה, ומצוידים בקסמים חדשים, שמתאימים לגזע שלהם. 2. אין הגבלה ללמוד שום מקצוע ולא משנה מה הגזע. קובולדים הם גזע שנוטה להיות מכשף. המקצוע המועדף על קובולדים הוא מכשף. איזה מידע אתה מחפש על טרולים לוחמים?

רמץ

New member
וואלה

1. כעקרון לא. היכולות של המקצועות השונים אינן תלויות גזע. מכשפים, פייטנים ובאיזשהו מקום גם קוסמים יכוליפ לבחור את הלחשים המתאימים להם כשהם עולים בדרגות - מה שעשוי לשקף מעט את האופי שלהם שמשקף מעט את הגזע שלהם. מצד שני - הרעיון שהעלית הוא די מגניב. קסם אלפי שיהיה שונה באופיו מקסם ננסי הוא רעיון לא רע בכלל. תרגיש חופשי לשנות את החוקים לפי הטעם. אני בעד.
2. כן. כל דמויי האדם מסוגלים להיות כל אחד מסוגי הדמות השונים המוצעים בספר לשחקן. יש כמובן את המגבלות של התבונה, הכריזמה, האופי והמאפיינים החברתיים שיכולים להקשות על דמויות כאלו - כך שהם די נדירים (לא שזה צריך להפריע לך בתור שה"מ). מכל מקום - מטילי הלחשים שבטוח אפשר למצוא בכל אחד מגזעי דמויי האדם הם כוהנים - מהסיבה הפשוטה שלכל גזע יש לפחות אל אחד. 3. בהזדמנות אחרת.

l o r e

New member
אפקט דרור בר

אפקט שגורם ליצירת פתילים ארוכים משאלות פשוטות ותמימות :) עלה והצלח.

Dror Bar

New member
המידע שאני מחפש על טרולים

1. כוח, מהירות וכו'. 2. יכולת מארב ( איפה, כיצד, )

למעלה