כמה שאלות

כמה שאלות

התחלתי לגדל כרכן תירס אלבינו, ויש לי כמה שאלות: 1. עד איזה גדול הוא יכול להגיע? 2. הנחש הוא קטן מאוד, בן שלוש וחצי חודשים, זה בסדר אם אני ישים אותו באקוריום גדול? 3. במידה והאקווריום גדול, אפשר לצרף לו עוד נחש קטן? 4. כרגע הנחש נמצא בתוך קופסא קטנה, ואחרי ששמתי לו שם כלי מים וכלי קטן וחמים שיכול להתחמם שם, אין לו הרבה מקום לזוז. זה משפיע על הנחש? כשאני מוציא אותו משם הוא נראה חלש ואיטי, ורק אחרי כמה זמן כשהוא נמצא בחוץ הוא מתחיל שוב לזוז מהר. רצוי לשים את הנחש כמה שאפשר מחוץ לקופסה? אם יש לכם עוד המלצות, אני אקבל אותם בשמחה, אני חדש בתחום.

רן333

New member
כלי קטן וחמים?

שלום אריק, האם תוכל להבהיר למה בדיוק אתה מתכוון ב-"כלי קטן וחמים"? איך בדיוק מאפשר הכלי הזה לנחש להתחמם?

פלסטיק עם הרבה נייר טואלט

זה קצת מחם אותו, היום אני יארגן לו מנורה קטנה שתחמם אותו טוב יותר. אני רוצה לקנות לו אקווריום, זה בסדר אם אני יקנה לו משהו גדול שיהיה לו גם כשיגדל?

רן333

New member
חום

אם תתכסה בפלסטיק עם נייר טואלט, או במעיל דובון, יהיה לך חם. לפעמים, כדי לבטא את העובדה הזו, אומרים ש"המעיל (או נייר הטואלט) מחמם אותך". בכל מקרה, אם לדייק, המעיל או הנייר שבהם התעטפת אינם יוצרים שום חום. הם רק שומרים על החום שהגוף שלך מייצר. הם לא נותנים לחום הזה להתפזר אל הסביבה, וכך נעשה לך חם. עכשיו, אם תיקח תפוח אדמה, כרכן תירס, או כל אובייקט אחר שאינו מייצר חום בכמות משמעותית, ותעטוף אותו במעיל או בפלסטיק עם נייר טואלט, זה לא יעלה את הטמפרטורה שלו בכלל; אם האובייקט שבו מדובר אינו מייצר חום, עטיפתו בחומרים מבודדי-חום לא תחמם אותו. במלים אחרות: הכלי עם נייר הטואלט אולי יוצר אצלך הרגשת חמימות, אבל זה לא ככה עבור הנחש. כדי להעלות את טמפרטורת הגוף של זוחל, שהגוף שלו אינו מייצר חום בכמות משמעותית, יש צורך במקור חום חיצוני. אגב, כמו שציינתי כבר בשרשורים קודמים, את הטמפרטורה בכלובים של זוחלים לא צריך להעריך, אלא למדוד במדויק. אם היית עושה זאת, היית מגלה שכלי הפלסטיק עם נייר הטואלט אינו חמים יותר משאר הכלוב. מה שאתה צריך לעשות בעניין זה למהר ולהשיג לך מקור חום חיצוני, מדחום אמין, ורצוי גם אמצעי לבקרת טמפרטורה (תרמוסטט או דימר, שיעזור לך לשלוט בעוצמת החימום בכלוב).

תודה על ההסבר

עשיתי כך משום שכך אמרו לי. אם אני אשים מנורת שולן מעל הקופסה הזאת (כשהיא סגורה עם חורים על המכסה) זה מספיק בשביל לחמם אותו? איך אני יודע מה מידת החום שהוא צריך?

רן333

New member
אני ממליץ על קריאת ספרון כלשהו

שעוסק בכרכני תירס. אתה יכול לקרוא, למשל, את ה-Corn Snake Manual של Bill&Kathy Love. תוכל למצוא ולהזמין את הספרון הזה דרך Amazon. הוא לא אמור לעלות יותר מ-15$. קריאת הספרון תתן לך בסיס מידע מצויין אודות כרכני תירס, ותענה לך על הרבה שאלות.

t a m i r 3

New member
אל תשתמש במנורת שולחן..

על קופסת פלסטיק המנורה תמס את הפלסטיק והנחש יברח

אם תמקם...

אם תמקם את המנורה רחוק מספיק או תשתמש במנורה בהספק המתאים אתה יכול להשתמש בה. ד.א טמפ' שתמיס פלסטיק תהרוג את הנחש

המנורה בחיים לא תמיס את הפלסטיק

זה פלסטיק עבה מאוד. המנורה נמצאת בערך 15 ס"מ מעל המכסה שעליו יש חורים, כשאני שם את היד על המכסה אז הוא חמים טיפה... לא רציני. במזג האוויר הנכחי אפשר לשים לו את החימום רק בלילה? או שגם ביום צריך?

רן333

New member
היא לא צריכה להתיך את הפלסטיק:

מספיק שהיא תרכך אותו קצת כדי שהנחש יוכל לדחוף את המכסה ולצאת. דבר נוסף - כאמור, את הטמפרטורות צריך למדוד, ולא להעריך. מדחום כוהל טוב, מהסוג שמשמש במעבדות בבתי ספר צריך לעלות בסביבות ה-15 ש"ח. במקומך, הייתי ממהר לקנות לפחות אחד כזה.

עוד משהו

אפשר לקבל הסבר קצר על הנשל? איך אני יודע מתי זה מגיע? מה עושים עם הנחש בזמן הזה?

gazon

New member
אתה תראה שהנשל מגיע

כאשר דבר ראשון העיניים של הנחש נהיות אפורות אבל זה טיפה קשה לראות בנחשים קטנים. וגם אתה תראה שיהיה זמן שהצבעים שלו יהיו פחות בהירים בוהקים ויפים אלה טיפה כהים.

הסבר קצר על הנשל...

גוף הנחש נהיה כהה יותר,הבטן נהיית מלבן לחום אפור...ולאחר מספר ימים העיניים נהיות עכורות או ניקרא לזה כהות ולאחר יומיים שלושה העיניים חוזרות למצב הרגיל ולאחר כיומיים לערך הנחש מיתנשל...חשוב לציין כי בתקופת ההיתנשלות אין לשחק עם הנחש,הוא נימצא בתקופה של היתגוננות וכמו כן יש להימנע ממתן אוכל...

בא נראה...

נראה לי שהנחש שלי ניהיה קצת יותר כהה בחלק העליון שלו, והוא רוב הזמן לא זז בקופסה שלו, וגם כשאני מוציא אותו הוא זוחל לאיזה חור ויושב שם. יש לו חלקים אפורים בבטן, אבל נראה לי שכך צריך להיות האלבינו. עיניים אפורות לא ראיתי עדיין. הוא בן שלוש וחצי חודש, יש מצב שהוא כרגע בתהליך של נשל?

למעלה