כמה שאלות:)

כמה שאלות:)

דבר ראשון, מה זאת הטבלה הזאת שבתמונה? היה כתוב מעל זה "סרגל מדידת ניקוב + טבלה מילימטרית" וזה היה על גב אחד האלבומים הישנים שקיבלתי. שאלה שניה- אתם משתמשים בפינצטה של בולים, או מוציאים/מכניסים בולים בידיים? התמונה מצורפת בקישור כי היא כבדה מדי לפורום.

ומה זה?

אתם יכולים בבקשה להסביר לי מה זה הבול הזה שהוא בתוך נייר? זה גם מעלה את הערך שלו או משהו? (תמיר, לא התכוונתי לשלוח לך את הבול, אך אם תרצה אותו הוא שלך!) גם זה בקישור, ויש עוד אחד כזה(ירון, כנ"ל סוגריים)

תמיר1991

New member
גם כאן אני לא רואה את התמונות....

אבל אני משער שה"נייר" הוא Hawid/עטיפון/שמרבול/כיס מגן/בולבו/בולית/בוליה
אשר משמשים להגנה על בולים מפני אבק וחלודה. תמיר.

אני לא מבינה למה זה לא עולה../images/Emo4.gif

באסה. למישהו יש כתובת של אתר אחר שאפשר להעלות בו תמונות?

תמיר1991

New member
ראשית, לא רואים את התמונה,

אבל אני מעריך שזה מד נקבוב, אשר מודד את הניקבוב בבולים לאורך כל 2 ס"מ. בולים עם נקבוב שונה נחשבים בחוגים מסויימים לבולי שונים לכל דבר, ויעידו על כך חברי הפורום שנכחו במוזיאון א"י בהרצאתו של יעקב שבתאי, לפני שנה בדיוק. שנית, בבולים פשוטים, כמו אלו שקיבלתי, ובכלל בהחלפות וכו', אני נוגע בידיים. בבולים לא חתומים ו/או יקרים ונדירים יותר, אני משתמש כמעט אך ורק בפינצטה. תמיר.

python 4

New member
היי מיתר!

לא הצלחתי לראות את התמונות, אבל סרגל מדידת ניקוב הוא סרגל שמודד כמה שיניים יש לבול פר אינץ'. לגבי פינצטה, היו לי כוונות טובות ואף רכשתי לי פינצטה כזו, אבל אחרי שניסיתי לעבוד איתה הגעתי למסקנה שגם ככה אני לא מתעסק עם המונה ליזה פה והאצבעות שלי מספיק טובות לבוליי המשוננים. בולים יקרים (או כאלה שנראים יקרים) נוהגים להכניס לתוך האויד (בעברית עטיפון) שזה מין מעטפה שקופה שמגינה עליהם.

מיתר מדובר בגליונית זיכרון

המדובר הוא בגליונית זכרון (באנגלית souvenir sheet), או מה שפעם היה קרוי גליון מזכרת. למעשה מדובר בבול או מספר בולים המודפסים ביחד בתוך מעין רקע הקשור לנושא. באופן טבעי, ערכו של הגליון גבוה יותר כאשר הוא שלם. יחד עם זאת אין להתבלבל ולחשוב שכל גליון מזכרת נחשב לפריט יקר או נדיר.

העליתי ת'תמונה דרך אתר אחר...

אני מקווה שעכשיו זה יעלה. בני- תודה על העזרה במסרים, זה יוכל לקצר לי את הדרך המסובכת הזאת עם הקישורים(אם בכלל הקישור יעבוד)
קיש? לא. קישור

יאי הצלחתי!

(מזל שיש פורום תמיכה טכנית בתפוז) תמיר, אתה רוצה? אם כן זה בדרך אליך יחד עם שאר הבולים שתבחר!

והתמונה השניה בשיטה שבני לימד אותי!

(שוב תודה רבה! אין לך טיפת מושג כמה עזרת לי! כבר פחדתי שאבא שלי סתם שילם 300 שקל ואני לא אוכל להשתמש בזה כמו שצריך) זה לירון אם הוא מעוניין.

נימבו

New member
מיתר, תוכלי אולי לסרוק אותה

ברזולוציה יותר טובה, רק את הבול תודה נמרוד

נמרוד-

ניסיתי לסרוק לך את הבול בערך ארבעה פעמים, אבל המחשב הדפוק שלי השתגע, ולא הצלחתי/: אנסה שוב מאוחר יותר. יש סיבה מסויימת שבגלל אתה רוצה לראות את הבול בגדול?

למעלה