כמה שאלות....

red head 02

New member
כמה שאלות....

1. מישהו יודע למה בהכשת נחש, הסימנים האדומים דרכי הלימפה (לימפנגיטיס) יהיו דווקא אדומים (הרי אין כניסה של אריתרוציטים ללימפה, אז מאיפה הגיע הצבע האדום???). וגם- למה הארס מתקדם בדרכי הלימפה, ופחות במחזור הדם???? 2. מישהו יודע למה בCVA איסכמי (חסימתי) יהיה דופק איטי ופעילות פראסימפתטית (הרי מדובר בחסימה ולא בדימום, ואין לחץ על המח המוארך ועל הואגוס כמו בEICP). חוצמזה, רוב הCVAים הם איסכמים ויש סימנים פראסימפתטים. אז אני אשמח אם מישהו יתן לי הסבר. 3. ל"ד בהיפרגליקמיה- יהיה נמוך/גבוה??? למה??? מצד אחד יש הרחבה של כלי-דם, ומצד שני ספיחה של נוזלים לכלי-דם בגלל רמת הסוכר הגבוהה.... הרבה שאלות.... אני מקווה לקבל גם הרבה תשובות.... ועוד משהו קטן- כיתה 6 (מדריכים 2004) שולטת!!!!

היפרגליקמיה וחברים

שלום רב! אני יכול לנסות לענות לך על חלק מהשאלות ישנן שתי הפרעות היפרגליקמיות: DKA - Diabetic Keto Acidosis, שמאפיינת חולי סכרת type 1. HHS - Hyperglycemic Hyperosmolar Syndrome, שמאפיינת חולי סוכרת type 2. ניתן לכתוב דפים שלמים על כל אחת מהתסמונות הללו, אך נתמקד בשאלתך: בשתי המצבים החולה מיובש בגלל ה- Osmotic diuresis, ולכן ניתן לצפות ללחץ דם נמוך. במצב של DKA אכן לרוב אנו מוצאים אנשים היפוטנסיבים. בHSS בגלל ההיפראוסמולריות, לרוב נמצא את החולים נורמוטנסיבים. בכל מקרה, לא סביר למצוא חולים עם תסמונת היפרגליקמית עם ל"ד גבוה. בקשר לCVA, אני לא יודע על אילו נתונים אתה מסתמך. איזה סימנים אתה בדיוק מתכוון? שיתוקים?, בראדיקרדיה?, התרחבות אישון?, ל"ד גבוה? תהייה יותר ספציפי ואז אוכל לתת תשובה מדויקת יותר. בקשר להכשות נחש, לימפנגיטיס כשמה כן היא, דלקת. כל דלקת מתבטאת באודם, חום, נפיחות ורגישות מקומית, שנגרמת בגלל זרימת דם ותאי דלקת לאיזור. אותו הדבר מתרחש בלימפמנגיטיס. יום טוב

red head 02

New member
בקשר לCVA אני מתכוון

לבראדיקרדיה למשל, למה היא תופיע ב-CVA איסכמי??? ואני אשמח אם תיתן לי הסבר על Hyperglycemic Hyperosmolar Syndrome בtype 2. תודה. נתן

amitp

New member
אחד הסימנים של דלקת הוא אודם

בגלל הגברה בזרימת הדם לאיזור.

ronen222

New member
cva חסימתי

נקרא גם טרומבוליטי לא בהכרח עם סימנים פאראסימפתטים יתכן טכיקרדיה מצב אפשרי הסימנים העיקריים שיתוקים בהצלבה

למעלה