כמה שאלות ...

אמיר72

New member
אין לי מושג מה זה

הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שזה חישוב הריבית בדיעבד - פיקדון צמוד פריים הוא פיקדון בריבית משתנה. המשמעות היא שיכול להיות שבתקופה הראשונה קיבלת 4.1%, בתקופה השנייה 4.3%, וכו'. יכול להיות שהריבית המשוקללת היא השקלול של סך הריביות בתקופה, אבל אני מודה שזו באמת ירייה באפלה.

lirandr

New member
כמה שאלות ...

שלום לכם . פורום מעניין יש פה ! מה זה "ריבית ריאלית" ומה היא "ריבית נומינלית" ? אם רשום שהריבית של קופת הגמל שלי הינה 4.7% מתחילת השנה , ז"א שאם היו לי 100 ש"ח עכשיו יש לי 104.7 ש"ח ? כמו-כן , מישהו יודע מהי העמלה על משיכת כספים בסכום של יותר מ20K ? שאלה נוספת
: אני מעוניין לפתוח חיסכון לטווח ארוך מאוד עם הפקדה של 200 ש"ח בחודש (חייל
) , איפה כדאי להשקיע את כספי ?!

אמיר72

New member
תשובה חלקית

ריבית נומינלית היא הריבית הנקובה - אם אמרו לך שתקבל 5% על הכסף, הרי שעל כל 100 ש"ח תקבל 5 ש"ח. ריבית ריאלית היא הריבית המשקפת את הריבית הנומינלית אך בניכוי/תוספת השינוי בכוח הקנייה, היינו מדד המחירים לצרכן. בדוגמה לעיל - אם השינוי במדד היה 2% בתקופה, הרי שה-100 ש"ח המקוריים שלך צריכים להיות שווים כרגע 102 ש"ח. אם קיבלת עליהם 105 ש"ח, הריבית הריאלית היא 3% בלבד. קופת הגמל מדווחת על תשואה ריאלית, ולכן בשנה בה המדד חיובי תראה בה סכום נומינלי שהוא גדול מהשינוי הריאלי, ובדוגמה לעיל - אם התשואה שדווחה היא 5% ריאלי, תראה בה משהו כמו 107 ש"ח, בשנה בה המדד 2%. חסכון לטווח ארוך - תלוי לאיזה תקופה. אם למשל מיועד לדירה אחרי הלימודים, אזי שילוב של קרנות נאמנות, 25% מניות והשאר אג"ח. אם לטווח קצר יותר, של לימודים - 10% מניות, 10% מט"ח והשאר אג"ח.

lirandr

New member
תודה רבה !!!

עזרת לי מאוד ! החיסכון שאני רוצה לפתוח הוא של כ-200 ש"ח בחודש למשך 15 שנים.

אמיר72

New member
זה לבטח טווח ארוך

ובטווח כזה הייתי שם אף אחוז מניות גבוה יותר. עם זאת, אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה אכן יכול לעשות תכנון כזה ארוך טווח.

lirandr

New member
אכן .

כוונתי היא לשים בצד כל חודש 200 ש"ח (לפחות) בכוונה להגיע לגיל 35 עם משהו בסביבות ה- 65K .

אמיר72

New member
אז פתח קופת גמל עצמאית

ותפקיד אליה ובעתיד תוכל גם לקבל על כך הטבות מס.

למעלה