כמה שאלות.

כמה שאלות.

בסיעתא דשמיא. קודם כל. ראיתי פה בפורום באחד מן השרשורים שכתבו "ולאיזה מן הברסלבים אתה משתייך" האם זה מתחלק? יש עניין של דרכים שונות בברסלב? ראיתי שמישהו כתב "אני משתייך לזרם המרכזי" אפשר קצת יותר פירוט על זה? ו.... בתקופה של רבי ישראל אודסר למה הייתה התנגדות כל כך גדולה? מה הסיבה? מצפה לתשובות. כל טוב.

שירן161

New member
כהנא אהובתי!!!!!!!!

שלום... מה שלומך? שימי לב.. זכרת שלא מזמן עשיתי עבודה על ברסלב בת"א? אבל לפני שהחלטתי על תל אביב היה לי בתיכנון ברסלב ביבנא-ל... ומשם גיליתי ש... יש 3 סוגי ברסלב.... לפי מה שידוע לי.. הסוג הראשון... זה הברסלבים של ירושלים... הם לבושים ככל הידוע לי כמו פינגוינים.. כאילו שחור לבן... ולומדים את ספרי רבינו כאילו. ברסלבים.. ירושלמים.. הסוג השני זה הברסלבים של צפת.. השקלילים הא-לה.. שקופצים ורוקדים כל היום. אלה עם הפונפונים.. הכיפות פונפונים אלה הברסלבהים של הסבא של נ נח נחמ נחמן מאומן.... והסוג השלישי שעליו אנלא יפרט כי זה סתם לשון הרע.... החסידים של הרב שיק.... שרוב רובם גרים ביבנא-ל... זהו לא מפרטת יותר... זהו נראה לי הסוגי ברסלבים שיש.... זה מה שהעבירו לי.. לא לתפוס אותי במילה.. כן?! אני מתה על כולם במיוחד על צפת.... בקשר לאי סימפטיה בתקופתו של סאבלה.. ר' נחמן אמר שיהיו עליו הרבה מחלוקות והרבה יצאו נגדו.. וגם.. את לא זוכרת שלמדנו בכיתה ח' נראה לי (חחח עם גולדי... נו איך תזכרי?!) על החסידים והמתנגדים.. אז ר' נחמן הוא הנכד של מייסד החסידות הבעש"ט.. והיו המון מתנגדים אז בא"י החסידות לא היתה כ"כ נפוצה במיוחד לא בא"י... אז התנגדו לו. לא אהבו תדרך שלו שמלווה בהרבה שמחה וכביכול התהוללות בעבודת ה'.... ו....זהו מקווה שסיפקתי את רצונך.... לא חם לך יותר? אני עכשיו רושמת לך ואת טוחנת תרנגולת!!! מסכנה!!!!!!!!(התרנגולת) טוב.. שבת שלום....

תודה על התשובה

בסיעתא דשמיא. אמ....טוב לדעת שיש כמה סוגים. אני יודעת שיש גם נחנחים עם חליפות פסים יפות כאלו... ולמה הסוג השלישי זה לשון הרע? דו דרך אחרת בשבילם לעבוד את השם ו.....אמ עם גולדי...כיתה ח'...בטח "למדתי" המון... ובקשר לייסוד החסידות. היו במילא המוןןןן דרכים אז.? עוד דרך? מה הבעיה שלהם? כוייפרים
ועדיין חם לי. ו...יש לך בעיות עם התרנגולת שאולי הייתה תרנגול?!?!??! תודה על התשובות גוד שב'ס וכל טוב. בציפיה לגאולה.

למעלה