כמה שאלות

danshk

New member
כמה שאלות

יכול להיות שאניח עובד עם אפאצ'י וIIS באותו זמן (הוא פתוח והIIS פועל)? שאלה שנייה, האם mysql קשורה רק לphp או גם לASP? מה כמות האנשים המקסימלית שאפשר לחבר לשרת אפאצ'י האם זה מוגבל כמו בIIS? שאלה אחרונה- זון אלארם (הגרסה החינמית) מונע את הגישה לשרת הביתי שלי, מה אפשר לעשות, האם אתם מכירים פיירול אחר שמסתדר טוב עם שרת ביתי או דרך לסדר שזון אלארם יעבוד כמו שצריך עם השרת. תודה מראש למגיבים (תגיבו בבקשה גם אם אתם יודעים תשובה לחלק מהשאלות). דניאל שקורי

אמיר ט

New member
תשובות

עקרונית, אתה יכול להריץ את שניהם על אותו פורט (80), וכאן הבעיה. יש פתרונות שונים ומשונים לפתור את הבעיה, אבל הם דיי מסובכים. כמות האנשים המקסימלית, זאת הגדרה מאד מעורפלת במושגים של שרתי ווב, אבל אפשר להגדיר פרמטרים שפחות או יותר קובעים את הנתון הזה. בקשר לזון אלרם (ופייר-וואלים באופן כללי), מן הסתם הדבר הראשון שפייר-וואל עושה זה לחסום תקשורת נכנסת למחשב שלך (ובדרך כלל לטובתך). יש אפשרות בכל פייר-ואל לפתוח פורטים מסוימים (במקרה שלך 80, 443 אולי) ותקשורת נכנסת וככה זה יעבוד בסדר.

danshk

New member
עוד כמה שאלות

אבל עכשיו לדוגמה שניהם פועלים יחד, איך אני יכול לדעת לאן פונה המשתמש לאפאצ'י או לIIS. העניין שיש הגבלה בכמות האנשים בIIS מאוד מרגיז ואני כנראה אעבור לאפאצ'י. אם אתה משתמש בזון אלארם החדש החינמי תוכל להגיד לי איפה עושים את זה כי לא מצאתי אופציה כזאת, אם אתה לא משתמש זון אלאר באיזה פיירול אתה משתמש?

אמיר ט

New member
עם כאלה שאלות

הייתי ממליץ לך כמה דברים : א. לך לפורום "רשתות ופס רחב", שם יענו לך על שאלות כאלה. ב. אל תנסה אפילו להתעסק עם 2 שרתים, אם אתה שוקל בכזו קלות ראש מאחד לשני כנראה שאתה לא באמת יודע מה אתה רוצה ממנו, ולכן עדיף גם שלא תאחסן את זה על המחשב שלך בבית (מהרבה סיבות). אני לא משתמש ב ZoneAlarm, ובאיזה פייר-ואל אני כן משתמש זה לא עניינו של אחד, עם כל הכבוד.

danshk

New member
תראה זו לא קלות ראש

אני פשוט לא יכול לסבול את העובדה שאם יום אחד 10 אנשים יגלשו אליי אני לא אוכל לקבל אותם אז אני רוצה לעבור לאפאצ'י.

אמיר ט

New member
לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו

השיקול העיקרי, הוא האם אתה משתמש ב ASP או משהו שיש בו תלות חלונאית ? ועדיין, אני לא רואה איך הגעת לשיקול ששווה לך להחזיק "שרת" בבית, ולא איזה אחסון חינמי שיספק אותך...

danshk

New member
אז במידה ואני משתמש לינוקס, אין

לי שום אפשרות לשרת ביתי תומך asp?

danshk

New member
תודה על תגובתך, שחיפשתי בנושא קצת

יותר מידע הבנתי שזה לא עושה את העבודה באופן מושלם.

ShaharEvron

New member
MySQL ו- PHP

MySQL לא "קשורה" לשום דבר. MySQL הוא שרת בסיס-נתונים בתקן SQL, כלומר הממשק אליו מאוד דומה לממשק של שרתי mSQL, Microsoft SQL, PostgreSQL וכו'. זו בעצם גם שוג של "שפה", אם כי קשה לקרוא לזה "שפת MySQL" (אולי שפת SQL אם כבר). אתה יכול לעבוד מול שרתי MySQL בהרבה דרכים, בין השאר יש פונקציות PHP שעושות את זה, אבל יש גם פונקציות C++, Perl, Visual Basic ובטח גם ASP, למרות שאני לא מכיר. MySQL מאוד מקושרת ל- PHP בגלל הפופולריות של סביבות LAMP - שרתי web מבוססים Linux, Apache, MySQL ו - PHP/Perl.

אמיר ט

New member
ותוספת קטנה

יש מוצר שנקרא myODBC שזה מעיין תוסף ל MySQL שמאפשר לך לדבר איתו דרך ODBC, כלומר מבערך כל שפה קיימת (גם ASP)

לפני ש mysql שינו את הרשיון

של ה client (אני חושב) שניהם (גם ה php וגם ה mysql) תאמו ברישונתיהם.

למעלה