כמה שאלות..

כמה שאלות..

שלום לכולם! קוראים לי מורן ואני בת 19 וחצי עוד מעט ועדיין המחזור שלי לא סדיר הוא בעצם מראה את קיומו רק כל ארבעה חודשים וגם זה לא כ"כ סדיר , בקיצור הוא לא יציב גם הדימום לא תמיד אותו הדבר (או שהוא חלש מאוד או שזה שבוע של דימומים ..) מלבד זה שהוא מגיע פעם ב-4 חודשים לפעמים 3 ..לקחתי בעבר גלולות למניעת הריון בהמלצת רופא כמובן להסדרת המחזור .. וזה הסתדר הוא הופיע כל חודש בדימום לא מורגש כמעט, אממ לאחר כמה זמן החלטנו להפסיק עם הכדורים כי לא כל החיים אני ייקח כדורים ובאופן כה מלאכותי זה יסתדר אז הפסקתי ו"חיכינו למחזור" בהתחלה בחודש ה-1 זה הופיע חשבתי הסתדרה הבעיה.. אך לאחר כמה זמן הוא נעלם לגמרי ואז הוא התחיל להופיע כל 4 חודשים 3 חודשים.. כיון אני חיילת וזו קצת בעיה מבחינת השירות הרפואי אני שונאת את השירות הרפואי בצבא זה טירטור ושירות על הפנים, והם גם לא יחדשו לי כלום יתנו לי בטח כדורים ,גלולות בנוסף למידע הכללי יש לי בעיה בבלוטת התריס ויש לה השפעה לכך.. עכשיו רציתי לדעת אם אני מקיימת יחסי מין ללא לקיחת גלולה אך בשימוש בקונדום הרי הסיכוי להיכנס להריון בצורה של מחזור כזה הוא יחסית קלוש לא? שהרי אם אי הגעת המחזור בצורה מסודרת ונורמלית אני נחשבת לפחות פורייה ובכלל יהיו לי קשיים להיכנס להריון? מבחינת קיום יחסי מין יש לי חשש כי אני לא יודעת אם יופיע המחזור או לא וכל הקטע מלחיץ אני יחשוש שנכנסתי להריון או משהו.. בקיצור השאלה שלי היא : אם אני מקיימת יחסי מין עם קונדום בלי לקיחת גלולות ועם מחזור כזה לא יציב מה הסיכויים להיכנס להריון? וכיצד אני ימנע את הבעיה של המתח באי קבלת המחזור אחרי קיום יחסי מין באותו החודש כי אני הרי מקבלת כל 4 חודשים מה אני יחכה 4 חודשים?? ועוד משהו רציתי לדעת אם לגלולות למניעת הריון צריך מרשם בבית מרקחת? תודה מראש לעונים! זה מאוד חשוב לי..

i p e r e t z

New member
../images/Emo12.gifמותק את הגעת.....

לפורום הלא נכון אבל בכל אופן אם הקונדום ייקרע וכן תיכנסי להריון???? ודבר שני כדאי לך להתייעץ עם רופא

טאניוש

New member
שלום מורן

זה בהחלט לא המקום המתאים כל כך,ואני מאחלת לך מכל הלב שאף פעם לא תצטרכי את הפורום הזה באמת. לשאלתך-גלולות מחייבות מרשם רופא,ובכל מקרה את צריכה לגשת לרופא ולהתייעץ איתו.גם עם מחזור שמגיע פעם ב-4 חודשים אפשר להכנס להריון,ואת לא צריכה בגיל כל כך צעיר לא ילד ולא הפלה.מדובר בדברים רציניים מאד,עם השלכות לכל החיים.

poli4

New member
../images/Emo14.gif מעדכנת

אז הצפוי מכל קרה והאחות היתקשרה היום להסביר לי שלא היה ביוץ. אחרי ששלושה ימים שהיא מתעקשת שיהיה ביוץ. בכל מיקרה זהו יצאתי להפסקה מאולצת של שבועיים, ומאוד מקווה שלא ישארו לי "מזכרות" מהטיפול הלא מוצלח הזה. תודה מיוחדת לתמר27 , חגיתלה , טאניוש וכמובן BIG MAMA על הסבלנות.
תודה.

פולי יפתי

מצטערת לשמוע על העובדה שלא בייצת...אבל באמת מאמינה שכל עקבה לטובה...קחי שבועיים הפסקה, ותקווי שהכל יתנקה ותוכלי להתחיל טיפול כמו שצריך מהתחלה(!) יהיה בסדר בסוף, אל ייאוש את עוד צעירה...בסוף יגיעו אל הטיפול המנצח! לגבי מחר- חושבת שתגיעי למפגש? שרון

poli4

New member
לא התפנתי להחליט

היה לי שבוע קשה, תיכתבי לי במסר אם את מגיעה ואם את רוצה שניסע ביחד.

חגיתלה

New member
../images/Emo24.gif אויש פולי

מצטערת לשמוע. היית במעקב היום? בדיקות דם? מה הראו התוצאות? מה אומר הצוות? וחוץ מזה - באמת כל עקבה לטובה. נקווה שהכל יתנקה מעצמו וכי בפעם הבאה הכל ילך חלק

פּוֹנְג

New member
../images/Emo24.gif ואיך היא הסבירה את ההתעקשות

שלה על כך שכן היה ביוץ? מה קרה ששינה את דעתה?

monicad

New member
סליחה על הבורות

אם מקבלים מחזור, זה לא מעיד על כך שלפני 14 יום היה ביוץ? איך יכול להיות מחזור ללא ביוץ?

נועם@בת

New member
וסת היא התפרקות הרירית

לא בהכרח בעקבות ביוץ. בשבועיים הראשונים של המחזור החודשי הרירית גדלה ומתעבה. אחרי הביוץ, בעקבות הפרשת הפרוגסטרון היא משנה פאזה והופכת מתאימה לקליטת העובר. כשבועיים אחרי הביוץ, אם אין השרשה של עובר היא נושרת ומתפרקת- וסת. במידה ולא היה ביוץ, היא ממשיכה לגדול ולהתעבות עד שבשלב כלשהו היא כבר לא יכולה להחזיק עצמה ברחם היא נושרת. זאת וסת ללא ביוץ, אבל היא תופיע בורב המקרים הרבה אחרי המועד הצפוי של הוסת. נועם

עמית@

New member
את בהחלט יכולה להכנס להריון ולכן

חובה עלייך להשתמש בקונדום (גם כדי למנוע מחלות מין, לא רק כדי למנוע הריון) מחזור לא סדיר מעיד גם על ביוץ לא סדיר אבל אין שום דרך בה תוכלי לדעת (בלי מעקב מסודר, מה שכמובן לא תעשי כרגע...) אם את לא מבייצת במקרה בדיוק ביום קיום יחסי המין, אל תצסמכי על זה ואל תפטרי עצמך מקונדום.

elian5

New member
המפגש! ../images/Emo101.gif

רציתי לדעת פרטים לגבי המפגש, האם זה מחר בראש העין? אפשר להצטרף? ואם כן לאן צריך להגיע? מישהי נוסעת מאזור ראשון? אשמח לבוא להכיר את כולכן!!! אליאן.

פּוֹנְג

New member
מורן. מחזור לא סדיר יכול לבלבל אותך

מאד ולגרום לך שלא תדעי מתי הם הימים הבטוחים שלך בהם הסיכויים להכנס להריון קטנים ומתי לא. כמו כן אם חס וחלילה תכנסי להריון לא רצוי לא תדעי שאת בהריון. ההמלצה שלי היא כן לקחת גלולות כל עוד את לא רוצה הריון. אמנם יש לפעמים שלגוף לוקח זמן להתנקות מהגלולות על מנת להצליח ולהכנס להריון, אבל זה עדיף על הריון לא רצוי. בסופו של דבר גלולות הן אמצעי המניעה הבטוח ביותר. להסתמך על המחזור הלא סדיר שלך כאמצעי מניעה זו דרך הכי פחות טובה. כל מקרה, המקום לשאול את השאלות האלו הוא רופא או פורומים רופאים למניהן. גם כאן בתפוז יש פורום רפואת נשים שם יוכלו לתת לך תשובות מקצועיות יותר. הפורום הזה הוא פורום של נשים שמאד רוצות להכנס להריון.

למעלה