כמה שאלות...

MotiAd

New member
כמה שאלות...

היי חברה. שמי מוטי כפי שאתם יכולים לנחש ויש לי כמה שאלות בנושא של אומנויות לחימה. אני עוסק בקראטה שוטוקאן מגיל 6 במשך 11 שנים כאשר נאלצתי לצערי הרב לפרוש בשל מעבר של דירה ומקום מגורים לעיר אחרת. למדתי בלוד תחת ידו של סנסאי גבי מיכאלי והגעתי לדרגה של חגורה שחורה בינלאומית. כמובן שאני יודע שעד לגיוס או אחרי הצבא אני אחזור לשם כי קשה מאוד להיפרד מהמשפחה הזו לאחר כ"כ הרבה שנים נפלאות והדברים שספגתי שם מלווים אותי עד היום. מה שרציית לשאול זה איפה אני יכול ללמוד באופן עצמאי קאטות ותרגילים ששייכים לשוטוקאן כי אני שייך לשיטה הזו. ונוסף על כך הייתי רוצה ללמוד עוד סוגים של אומנויות לחימה באופן עצמאי. במיוחד אומנויות לחימה שמתרכזות בתחום ההגנה. כמובן שאשמח במיוחד אם תוכלו בבקשה להפנות אותי לאתרים שעוסקים בנושאים הנ"ל ומלמדים ומדריכים באמצעות תמונות ודוגמאות. ושאלה נוספת לי היא באיזו אומנות לחימה משתמש סטיבן סיגל? שלכם בכבוד רב, מוטי.

Kenshinkan

New member
המקור של הקראטה היפני:

www.RyukyuKenpo.org קראטה אוקינאווי מסורתי. ממוקמים בירושלים. בעז

סנסאיי גבי מיכאלי

העביר לאנשי אקב"ן סדנה על תזמונים ברנדורי שהייתה מאירת עיניים. איש של קארטה קרבי ומצוין.

MotiAd

New member
אני מסכים...

אני למדתי איתו המון שנים ויצא לי להכיר אותו. באמת משכמו ומעלה מכל בחינה.

CountDust

New member
לימוד עצמי ואומנות הגנתית

שלום לך מוטי! אני מניח שברור לך שאי אפשר ללמוד קאטה ממש מסרטונים או ספרים (אם כי זה עוזר בליווי ללימוד בשיעור), אבל אתה תמיד יכול לחפש בגוגל סרטונים והסברים (יש בשפע). לגבי אומנות הגנתית - אתה מוזמן לנסות אייקידו. באייקידו כלל לא קיים מושג של התקפה. כמובן שהכי טוב ללכת לראות אימון. סטיבן סיגל בחייו עוסק בזרם מסוים של אייקידו ובסרטיו בשיטה שלדעתי לא ממש מוגדרת, אולי שילוב של ג'וג'יטסו, אייקיג'וג'יטסו עם עוד כמה דברים (ככה זה בסרטים...)

MotiAd

New member
שלום רב...

בהחלט ברור לי. זה עניין שנרכש, הנשימה וסדר התנועה. כי להגיד עכשיו זזים ימינה אח"כ שמאלה זה פשוט אבל יש את העניין הרוחני-פיזי זה ברור לי ותודה על תשובתך. אני אסתכל על אייקידו בהמלצתך. תודה רבה שוב.

MotiAd

New member
ד"א...

האם אתה מכיר מקור או אתר טוב כדי להתחיל איתו? בעיקר לגבי התנועות. לגבי הרקע כבר מצאתי אתר טוב אבל אם יש לך אחד אשמח מאוד לקבל אותו. שלך, מוטי.

אייקידו

אי אפשר ללמוד אייקידו מסרטונים או ספרים או תמונות למיניהם. אייקידו בפרט ואומנויות לחימה בכלל עוסקות גם באימון עם שותפים וכמו שאינך יכול ללמוד על החיים רק מתמונות בלי להיות עם אנשים בכלל כך גם באייקידו. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה.

וגם שחייה אי אפשר ללמוד מתמונות...

לא רק אייקידו ושאר אומנויות לחימה...

nage

New member
מתמונות לא - אבל בהתכתבות...

אולי כן

nage

New member
אני מכיר הרבה מקורות טובים

אבל אף אחד מהם לא באינטרנט, אם אתה מעוניין בהמלצות על מורים, אז ספר לי איפה אתה גר, וננסה לעזור.

MotiAd

New member
מסכים עם כולכם...

אני גר בשוהם זה באיזור המרכז ליד שדה תעופה. ותודה מראש.

nage

New member
בשהם אני לא מכיר

אבל יש ברעות, פתח תקווה, קריית אונו, ובטח עוד כמה מקומות באזור. תסתכל באתר של אייקידו ישראל יש שם מדריך דוג'ו בכל הארץ

למעלה