כמה שאלות

• פותח הנושא dc24
  • פורסם בתאריך

dc24

New member
שאלה לגבי dataset

שלום לפי מה שאני יודע (וכך גם הצלחתי לעשות) אפשר לפתוח שאילתה למשל select * from tableA ויש אובייקט שייצר לי את ה-SQL-ים עבור update ו-insert, כך אפשר להוסיף לגריד ובקלות לעדכן את המסד. אבל מה קורה שהשאילתה שלי מכילה יותר מטבלה אחת למשל : select a.f1 , b.f2 from a,b where a.id=b.id לי נראה שתהיה בעיה. מה יקרה עם שאר השדות של A ושל B ? אני די חלש בדוט נט ככה שאני ניסיתי ולא הצלחתי. מישהו לפחות יכול לומר אם זה בכלל אפשרי ? תודה ... DC

dc24

New member
כמה שאלות

היי אני די חדש בדוט נט, ואני מנסה לכתוב אפליקציה שבעיקרה היא קריאה ממסד נתונים, עדכון הוספה וכו'. בחלק מהטפסים אני רק קורה ובחלק גם וגם. מה שאני עדיין לא כ"כ מבין בדוט נט (אני תכנתתי הרבה ב-VB 6) זה רעיון הגישה לנתונים, ואני אסביר. נתקלתי בדוגמאות בהם ב-dataset היה ברמת המחלקה ובאחרות הוא היה ברמת הפונקציה. כנ"ל לגבי ה-dataAdapter. השאלות שלי הם: 1) מה עדיף ? רמת מחלקה או רמת פונקציה ? 2) מה הדרך היותר נכונה (מבחינת הקישור למסד) ? 3) האם למעשה עדיף לפתוח את ה-connection ב-Load של הטופס ולסגור ב-unload או שעדיף בכל פונקציה ? ועוד שאלה בקשר ל-datagrid : אני מנסה ליצור רשימה שלמעשה רק תראה את הנתונים (שיקראו מהמסד), ולמשתמש לא תינתן האפשרות לשנות בתוך הרשימה. יהיו תיבות טקסט שיתמלאו בבחירת שורה ועידכון השורה יתבצע ע"י עידכון התיבות הנ"ל. 1) האם אפשר להגדיר את ה-dataGrid שתיבחר כל השורה (כמו ב-list view?) 2) כיצד עליי לעשות את העידכון. לעדכן את ה-dataset או את ה-grid ? תודה רבה DC

yuval k

New member
זה פורום, לא צ'אט...

רמת מחלקה או רמת פונקציה - זה תלוי באיך שאתה קורא את הנתונים. כמו כן, הפתיחה והסגירה תלויה גם באיך שאתה קורא את הנתונים: אפשר גם שתקרא בהתחלה, תסגור את הקישור למסד ותשמור במשתנה כלשהו (ואז אתה לא צריך את הקונקשן גלובאלי).

גרי רשף

New member
כמה הערות על מה שאני יודע

באופן כללי עדיף לפתוח את ה-Connection בהתחלה ולסגור בסוף, אלא אם כן יש מקרה מיוחד. לא נראה לי הגיוני ליצור אותו בכל פעם מחדש. בדוט נט ה-Grid הוא רק התצוגה, והטיפול בנתונים הוא ב-DataSet. זו גישה חדשה ויותר הגיונית. למשל- האם ניתן לעדכן נתונים? ההגדרה (אם ניתן או לא) היא ברמת ה-DataSet ולא ברמת ה-Grid. לעומת זאת אם תרצה שהנתונים יופיעו בצבע כחול- זה כבר קשור ל-Grid.

sharkyM

New member
הממממ...

לגבי connection, מאוד תלוי מהי האפליקציה, windows או web. עבור web לא הייתי ממליץ להשאיר connection פתוח כל הזמן, עבור windows כן. לגבי DataGrid ו-DS, למיטב ידיעתי ישנן הגדרות על ה-grid עצמו, המאפשרות לך לקבוע האם הוא ReadOnly או לא.

למעלה