כמה שאלות

push20

New member
כמה שאלות

שלום, יש לי כמה שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי: יש לי כתובת אינטרנט משלי: 1. אני רוצה לארח את האתר שלי על המחשב שלי: עם איזה תוכנה אתם ממליצים לבצע את עידכון ה IP? כלומר כל פעם שהip משתנה צריך לעדכן את הכתובת. (רצוי בחינם). 2. אני רוצה גם להריץ שרת אימייל עם הכתובת שלי. תוכלו להמצליץ על שרת פשוט שאפשר להשתמש בו? 3. איך אני מקנפג את שרת האימייל לכתובת אינטרנט שלי? תודה!

yuvallb

New member
שרת אינטרנט

אירוח אתר על המחשב שלך יכול להיות מאד פשוט. בקשר לIP קבוע, אני לא מכיר, והייתי פשוט ממליץ לבקש מספק האינטרנט כתובת קבועה (למרות שזה בתוספת תשלום). בקשר לאימייל - קל מאוד להריץ qmail על מחשב עם linux. יש באינטרנט המון תיעוד ומדריכים. אם זה הכיוון, אני יכול לתת כמה קישורים.

דקל242

New member
תשובות חלקיות...

בגדול אני ממליץ לך ללכת לאיזה חברת איחסון ולשלם 15 דולר לחודש ולקבל את כל מה שאתה צריך... אבל אם אתה מתעקש לארח את האתר על המחשב שלך (אני מקווה שיש לך חיבור מהיר אם אתה רוצה שאנשים באמת יצליחו להוריד משהו, וADSL ממש לא בא בחשבון ד"א) אז אתה יכול לבצע את הפועולות הבאות: אתה יכול להשתמש ב www.no-ip.com בשביל IP "קבוע". מה שקורה זה שאחרי שאתה נרשם אתה מקבל כתובת בסגנון של dekel.no-ip.com ואתה יכול לקבוע לאיזה כתובת IP יגיע מי שיכנס לאתר הזה. מה שנחמד זה שיש להם תוכנה שאתה יכול להריץ על המחשב שכל 5 דקות בודקת מה הIP שיש לך ומעדכנת את הIP הזה בשרת. מה שאתה צריך לעשות זה אחרי הרישום דומיין להפנות את הדומיין שלך לכתובת dekel.no-ip.com (לא DEKEL אלא השם שנרשמת) וכאן מתחילה הבעיה, כי הפניית דומיינים היא לכתובת IP. אז מה שאתה עושה זה דבר כזה: 1) נרשם לno-ip ונגיד שאתה מקבל את הכתובת mynick.no-ip.com 2) מפנה את הדומיין שלך שיתשמש בכתובות * ns1.mydomain.com * ns2.mydomain.com * ns3.mydomain.com * ns4.mydomain.com 3) הולך ל www.mydomain.com ונרשם, והם נותנים לך אפשרות להפנות את הדומיין שלך לאן שאתה רוצה (הם עושים גם הפניית מייל). מה שאתה עושה זה מכניס שם את הדומיין שקנית, ומפנה אותו ל mynick.no-ip.com. מה שקורה בפועל זה שכל מי שנכנס לדומיין שלך מועבר לרשת של mydomain.com, הם מעבירים אותו ל mynick.no-ip.com וזה (בגלל התוכנה שעובדת במחשב שלך) מעבירה אותו לIP של המחשב שלך. כלומר- בסופו של דבר מגיעים למחשב שיש לך בבית :) אבל עדיין... ממש לא מומלץ ! מה הבעיות שיכולות להיות לך כאן? זה שירות חינמי שיכול כל רגע להספיק לעבוד. אומנם יש להם לא מעט רווחים לחברה ואני לא צופה שהם יפסיקו לעבוד בשנים הקרובות, אבל מי יודע. גם smart&friendly נעלמו אחרי שהם היו הטובים ביותר בשוק :) מקווה שתצליח עם זה. אם יש לך שאלות אתה מוזמן לשאול... בהצלחה, דקל

למעלה