כמה שאלות
הראשונה: יש לי שתי בנות, בת שש ובת שלוש. באופיין הן שונות לחלוטין זו מזו - הבכורה שקטה ומחושבת, הקטנה כדור מרץ ואנרגיה. בדרך כלל יש בינהם יחסי אחיות סבירים ומעלה, אפילו טובים. לאחרונה, בכל פעם שהקטנה מציקה לגדולה, הגדולה מודיעה לי או לה, שהיא שונאת אותה. מאוד צורם לי לשמוע את זה ואני בטוחה שגם לקטנה זה מאוד לא נעים (רואים על הפנים שלה). ייאמר, שהקטנה בהחלט מסוגלת לשגע פילים (ואת אמא ואבא ואחותה גם
), אבל בכל זאת האמירות צורמות לי. כשזה קורה אני מנסה להגיד לגדולה, שאני מבינה שהיא מאוד כועסת על אחותה אבל היא מדגישה שהיא שונאת אותה. איך להתמודד עם זה? ברור לי שבאותו רגע היא אולי באמת מרגישה שהיא שונאת אותה, אבל פעמים רבות זה ממש מחמם את הלב לראות אותן יחד, כמה הן אוהבות. השניה: לבת הבכורה דמיון מפותח במיוחד. לפעמים, כשהיא חוזרת מבית הספר, יש לה כל מיני סיפורים, שברור לי שהם מומצאים (או אם נדייק, שהם אכן התרחשו, אבל בדמיון שלה ולא בשום מקום אחר). למשל היום. היה להם crazy hat day, כשמו כן הוא - צריך היה לבוא עם כובעים מוזרים. היא בחרה עם איזה כובע ללכת והלכה איתו בשמחה בבוקר. כשאספתי אותה, היא גם הייתה איתו. בשיחה בדרך הביתה היא סיפרה שהיה בגן מופע של ילדי בית הספר, שבמהלכו הילדים לעגו לכובע שלה ועמדו כולם והרביצו לה. שאלתי איך הגיבה והיא אמרה שאמרה למורות אבל שהילדים הרביצו גם לגננות ושבעצם זה קרה בגינה ולא הייתה אף גננת בסביבה. ברור לי שלא קרה דבר כזה. השאלה איך אני מגיבה לזה. עד עכשיו במצבים כאלה נהגתי לשאול שאלות ו"זרמתי" עם הסיפור כאילו הוא אמיתי, עם הצעות איך להגיב וכו'. היום אחרי שהסיפור קיבל תאוצה והתפתח ממש לממדים אדירים, שאלתי אותה אם הכל התרחש באמת או בדמיון שלה והיא אמרה שככה זה היה באמת. הייתי שמחה לשמוע דעתכן על שתי השאלות.
הראשונה: יש לי שתי בנות, בת שש ובת שלוש. באופיין הן שונות לחלוטין זו מזו - הבכורה שקטה ומחושבת, הקטנה כדור מרץ ואנרגיה. בדרך כלל יש בינהם יחסי אחיות סבירים ומעלה, אפילו טובים. לאחרונה, בכל פעם שהקטנה מציקה לגדולה, הגדולה מודיעה לי או לה, שהיא שונאת אותה. מאוד צורם לי לשמוע את זה ואני בטוחה שגם לקטנה זה מאוד לא נעים (רואים על הפנים שלה). ייאמר, שהקטנה בהחלט מסוגלת לשגע פילים (ואת אמא ואבא ואחותה גם