כמה שאלות

כמה שאלות

1)קניתי פוררים (כאלה ששמים במקום הפקק ואפשר לשלוט יותר טוב על המזיגה) , האם אפשר לשים אותם ללא חשש לפגיעה במשקה (טעם,איכות וכו') ? או שאם שמים אותם צריך לגמור את המשקה יותר מהר אחרת הוא יהרס? 2)כמה צריך לעלות בקבוק של נולי פראט?

D r a m b u i e

New member
אם אתה לא בבר

או שאתה צריך למזוג ממש מהר באיזה אירוע, אין שום סיבה לשים פוררים למשקאות הביתיים שלך. זה גם מוציא את הארומה קצת יותר מהר, ויש שיגידו הרבה יותר מהר, וגם פשוט מיותר. בהתחלה מתלהבים מזה, אבל כל מי שניסה מבין שאין שום צורך בזה בבית, פשוט אין. תשתמש בג'יגר או בכוס שוט על מנת למדוד כמויות, זה הכי קל פשוט ומתאים לבית. בקשר לנויילי פראט אין לי מושג.

MidNight Flame

New member
בקלות -

שמים מיץ לימון בצלוחית עם טיפונת עומק וטובלים את שפתי הכוס במיץ לימון ואז טובלים בסוכר / מלח (בהתאם למשקה)

MEIMIS

New member
ככה עושים בד"כ במרגריטה...(עם מלח)

אבל בד"כ לא עושים ככה בבארים אותו דבר...כמו שאמרת, עם קרסאו כחול/כל ליקר בעל צבע חזק ושולט ואז לסוכר יש צבע..

amircn1

New member
בשביל מה קנית ?!

הכי טוב זה להשתכר בפאב ואז ל"השאיל" פורר הביתה ... סתם סתם, יש לי פורר מפלסטיק בבית (לא קניתי, "השאלתי"
)ואני בכלל לא משתמש בו אני מוזג והכמות שיוצאת - מתקבלת ...

D r a m b u i e

New member
חס ושלום עם לימון

לימון עושים עם מלח בשביל המרגריטה, בשביל סוכר עושים סירופ כלשהוא, איזה ג'ין וויז, מונין או אפילו כמו שאמרו איזה ליקר. אבל לא עם לימון, זה לא ממש מתאים, הלימון הוא בשביל המלח.

D r a m b u i e

New member
בכל מקום שבו

עבדתי/למדתי, לא עשו את זה ככה. אף פעם לא סוכר על הכוס עם לימון, רק מלח. לסוכר יש פתרונות אחרים, סירופים, ליקרים, לא לימון. ד"א ברוב המקרים הדרך להבחין בין הצלוחית מלח לצלוחית הסוכר, היא פשוט לשים פרוסת לימון על צלחת המלח, ואז יודעים שזה המלח, כי רק מלח מפזרים על הכוס בעזרת לימון...

siete

New member
תלוי במשקה

לימון + סוכר לפעמים מתאים, ולפעמים לא. לדעתי זה מאד מתאים בדאקירי, או lemon drop. בסירופים עוד לא השתמשתי. אני משתמשת במים + סוכר, כאשר הלימון לא מתאים. סירופ ישנה את טעם המשקה.

D r a m b u i e

New member
ג'ין וויז

זו חברה של סירופים, כמו מונין ועוד מותגים. יש להם, כמו למונין, בטעמי שקדים, פטל, ווניל וכו'... סירופים די איכותיים לדעתי. ברוב המקרים כשמשתמשים בסוכר, אנחנו מדברים על קוקטייל טרופי מתוק ומקושט, סירופ יהיה מאוד במקום.

Orrza

New member
הצעה נהדרת לשימוש ביתי בפוררים!

במקומות בהם אני עבדתי היו עושים את עיטור שפתי הכוס עם גרנדין וסוכר בקוקטיילים. מה שנורא זה שרוב הישראלים לא מתכוונים לקבל מלח עם המרגריטה שלהם, שלא לדבר שהם בכלל בטוחים שהמרכיב העיקרי במרגריטה זה פסיפלורה.
את הפוררים ש"אספתי" בימי חיי (בעיקר בתקופת ההתלהבות מהיותי ברמן מדופלם) אני מאכסן במגירה כי ממש חבל לתקוע אותם בבקבוקים כשאתה שותה אולי פעם בשבוע... מה שכן, יש לי עיצה. אני תמיד מעיף את הפקק מבקבוקי שמן הזיית (בהם אני משתמש הרבה יותר) וככה אני יכול למזוג שמן בעדינות ובשליטה. אור.

למעלה