כמה שאלות....

talkk

New member
כמה שאלות....

טוב, כרגיל, אני באה אליכם עם שאלות. אז ככה, כשאני קניתי את מיקס הוא היה עם המון מסת גוף. ועכשיו נראה לי שהוא רזה, למרות שאני נותנת לו בדיוק את אותו אוכל, ואף כל יום מנסה לתת לו פירות שונים (הבעייה היא, שהוא לא אוהב אותם)... השאלה היא, האם תוכים יודעים לאזן את כמות המזון שלהם? ז"א, שאם הוא לא עשה הרבה פעילות, אז הוא גם לא אכל הרבה? ולכן הוא רזה?? שאלה נוספת, אני כתבתי שאני בקרוב אקנה תוכון האכלת יד, כי הוא נורא חמודי, והוא היה מתוק! נכון שבד"כ יותר מתקדמים עם התוכי, אבל לא נורא... אז הייתי רוצה לדעת האם מיקס ירגיש מאויים ומקופח מבחינת תשומת לב ע"י התוכון, כי אני חושבת שתוכון צריך פחות תשומת לב מאשר מיקס, אבל עדיין הוא זקוק לזה... האם הוא ומיקס יסתדרו, או שעליי להפריד ביניהם (שני כלובים נפרדים), ואם יש לכם עצות לגידול תוכון (בחיים לא חשבתי שאני אבקש את זה) אז תגידו לי! תודה, טל

bilbolim

New member
................

עד כמה שאני יודעת פיונסים הם תוכים מאוד רגועים וראיתי כמה עם תוכים יותר קטנים מהם שהסתדרו טוב, אבל אף פעם לא ראיתי אותם עם תוכי קטן כמו תוכון... למרות שקשה לי לדמיין פיונס תוקף, זה כזה תוכי רגוע. אבל בכל זאת הייתי ממליצה אם את הולכת לשים אותם יחד ניתן לעשות חוצץ עם פתח שהתוכון שהוא קטן יוכל להיכנס דרכו והפיונס לא וככה במקרה של ריב יהיה לו לאן לברוח ממנו.

talkk

New member
תודה על היחס! עוד משהו....

תענו לי בבקשה!!!!!!!!!! עוד אנשים! שאלה נוספת, ראיתי באתר התוכים הישראלי, שמחירם של תוכונים נע בין 20 ל-200 שקל... אני רוצה אחד שיכול להגיע עד 50 שקל, ושצבע הגוף שלו לא יהיה ירוק, כל שאר הצבעים לא אכפת לי. האם יש סוגים מסויימים של תוכונים המתחלקים לפי צבעים??? ז"א, אני יודעת שיש תוכון אנגלי ועוד תוכון, אני שואלת אם יש סוגים שונים, שלכל אחד מהם צבע שונה?? כמו בלורי? אני בעיקרון נורא רוצה את התוכון התכלת, שיש בו גם קצת נקודות בצבע שחור ולבן שזה התוכון שראיתי אז בחווה, אז מה המחיר המומלץ לצרכן שלו? (חחח נשמע כאילו אני מדברת על ספר) אני מצרפת גם תמונה של התוכון הזה שאני רוצה...

talkk

New member
דבר נוסף....

תענו אנשים! זה ממש חשוב! הדבר הנוסף הוא שהקנייה תתבצע ביום שבת (כרגיל חחח) לכן השאלה דחופה ביותר! אני בטוחה שלפחות אחד מהמומחים/מנהל/משתתפים יכול לענות לי... תענו לי לגבי התזונה של מיקס (ההודעה הראשונה) ולגבי השאלות בהודעה שזו תגובתי אליה... טל

talkk

New member
אוףףףףףףף אני צריכה עזרה!

זה מתחיל לעצבן, שעונים פה לכולם חוץ ממני.... התוכי שלי רזה, ואף אחד לא עונה לי, באמת תודה. בהודעה הראשונה כתוב על זה את הפרטים אם זה מעניין מישהו... וגם לגבי התוכון. אני לא מאמינה שאין כאן אף אחד שיודע משהו על תוכון. הרי זוהי החיה הכי פשוטה, ואני בטוחה שהרבה מכירים אותה וידעים עליה משהו. בכל מקרה, תודה ליחידה שענתה לי על אחת מן השאלות. טל

sharonic

New member
ניסיון לעזור

לגבי התזונה: למיטב ידיעתי אין קשר בין פעילות גופנית לכמות מזון אצל תוכים. אומנם, הם יודעים לאזן את התזונה שלהם מבחינת כמות הקלוריות הדרושה להם. אם התוכי חדש אצלך אז כנראה שהוא צריך להתרגל למקום החדש. אם אכן זו הסיבה בימים הראשונים את יכולה לתת לו מזון עשיר יותר בשומנים כמו גרעינים, אגוזים וכו' על מנת לכסות על הכמות הקטנה שהוא אוכל.

Xboy123

New member
בקשר לתוכונים ממליצים לא לקנות את

המוטנטים, כלומר את בני הכלאיים שעשו להוריהם הכלאה כדי שיקבלו צאצאים עם צבעים משונים ומגוונים, מוטציות, את יודעת.. אני לא מבין בזה כל כך! למשל הקוקטייל לטינו, הלבן צהוב, הוא לא המקורי, אלא מוטציה. ומהמוטציה באו חיסרונות כמו פגם במערכת החיסון, היבהלות יתר על המידה, וכו.. לי יש קוקטייל לטינו, ואכן הוא נבהל מהר, ולפעמים חוטף קריזות, אבל הוא מתוק, נשמה!

Xboy123

New member
אבל אני למשל, ממש לא אכפת לי מזה

לא אכפת לי אם התוכי הוא מוטנט או לא מוטנט.

tukituki

New member
תוכון אוסטרלי (הרגיל) האכלת-יד עולה

כיום אצל מגדל 50 שקל בערך באיזה צבע שבא לך (חוץ מהצבעים הנדירים אבל אל תדאגי כחול לא אחד מהם).

למעלה