כמה שאלות

Hurakano

New member
כמה שאלות

שאני מחפש להן תשובה כבר הרבה זמן, אבל לצערי אף אחד לא מצליח לענות לי בצורה ברורה, אם בכלל מצליח לענות בתורה כתוב לכבד את השבת ע"י הבדלתה מימי החול, לא לעשות מלאכה ולנוח. לפי מה שאני יודע, זה מה שכתוב בתורה. מה שרציתי לדעת זה מאיפה הגיעו ההחלטות של לא לנסוע בשבת, לא להפעיל מוצרי חשמל, לא להדליק אור, לא להדליק אש, לא להחזיק כסף, לא לכתוב... אני יודע שזה הרבה אבל ממש הייתי רוצה להבין את מקור החוקים האלה, שפיתחו עם הזמן שאלה נוספת - מהי תפילת קדיש ? מה התוכן בה בעצם אומר, ומתי אומרים אותה ? בתור אחד שהולך לפעמים לבית כנסת אני יודע שהיא באה בין תפילות שונות, אבל לפעמים אני שומע אותה בהקשרים כמו "לומר על מישהו קדיש", "אל תאמר קדיש" בכל מיני נסיבות... הייתי מעוניין לדעת מה משמעותה של התפילה ועוד בקשה נוספת, אם זה לא יותר מדי, הייתי רוצה הפנייה למקום בו כתוב בתורה שאסור לאונן ולשפוך זרע לחינם יבורך מי שיגיב לי וייתן לי תשובה, כי אלה שאלות שתמיד עיניינו אותי ואני מחפש להן תשובה זמן רב

א77

New member
מומלץ לכל חברי הפורום לא להשיב

מומלץ לכל חברי הפורום לא לנסות להשיב לHurakano כל זמן שלא יתקן ניסוחו. סליחה על הנחרצות. אבל לא אני חרצתי. הוא מלא שאלות וספקות. ובו במקום הוא מפגין ידע החלטי ברור ועצום. הוא כותב בין השאר, וזה לשונו: ממש הייתי רוצה להבין את מקור החוקים האלה, שפיתחו עם הזמן. הרי מה לנו להגיב כשהוא משוכנע בתכלית ויודע בהחלט ובברור וקובע שונה מהמסור לנו מדורי דורות, מאב לבנו, מרב לתלמידו, ובמה שאחד מעיקרי האמונה הכי עתיקה בעולם הלא היא אמונתינו, שאומרת שהתורה היא נצחית. ומיניה וביה הוא סותר את עצמו. חוקים הוא קבע ש'פותחו' במשך הזמן. והנה איסור אוננות הוא רוצה לדעת היכן נכתב בתורה. לא הבנתי איזו פרוטקציה בעיניו יש לאיסור הנ"ל. מדוע באיסור זה הוא לא יחשוב שזה איזה מין פיתוח של התעשיה הצבאית. למה כאן הוא משוכנע שזה אסור מפורש מן התורה. הרי ברור לכל יהודי מאמין וידוע שלא פותח שום חוק. טיל החץ 'פותח'. אבל לא שום חוק ולא שום לא תעשה מהשס"ה, ולא שום עשה מהרמ"ח. סליחה, על המילים כדרבונות, אבל ... כדי לשמור על טוהר מחננו ותואר הפורום, אבלום פי בכאן...

Hurakano

New member
מה ????

מה אתה רוצה ?? אני בא לפורום, לחפש תשובה לשאלות שתמיד לא הצליחו להבהיר לי אותם, ואתה קובע שאני סותר את עצמי ?? אני בסך הכל רוצה שיענו לי עליהן ! אתה שם אותי בתור אחד שמזיק לפורום בכך שאתה משכנע את חברי הפורום לא לענות לי וכן !! החוקים שאת מקורם אני רוצה לדעת פיתחו עם הזמן !!! חכמים פיתחו חוקים אלה כדי לענות על הצרכים המודרנים, וכמובן שחוקים אלה מקושרים לחוקים הבסיסיים שבתורה, אבל הם לא נוצרו מעצמם. מישהו קבע אותם, או אולי כמה אנשים. עובדה, לא כתוב בתורה "לא תיסע בשבת". ולהבא דבר בלשון קצת יותר ברורה... כי כנראה זה הדבר היחיד שהצלחתי להבין ממך. חוץ מזה, מי אתה שתיתן דין להודעות שכתובות כאן?? הרב יבדוק את השאלה, ואם לא לרוחו - ימחק את ההודעה שלי, וחבל. כי כל מה שרציתי זה להבין את הבסיס לאיסורים היום-יומיים שקשורים לדת היהודית אני מנסה להיות יהודי יותר טוב ויותר מבין, ועושים לי עוול. תתבייש לך

giingiit

New member
הסברתי לך איך החוקים נוצרו

והבעיה בהתיחסות לתורה שבכתב בלבד ללא תורה שבעל פה היא היוצרת אצלך בעיה של קבלת תשובות לשאלות. זה כמו לקחת שעון ולהתעלם מהמחוגים, ולקטר למה השעון לא מראה שעה. בשביל שהוא יראה שעה צריך את המחוגים.

giingiit

New member
להלן ניסיון לענות...

כתוב "בבראשית :וַיִּשְׁבֹּת בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי, מִכָּל-מְלַאכְתּוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה:" ופה צריך לימוד, מהי מלאכה. אפשר ללמוד מששת ימי בראשית שמלאכה אינה עבודה, אלא תהליך שמשנה מצב טבעי קיים. בנוסף, מכיוון שהציווי על שמירת השבת מופיע לראשונה בצמוד למלאכת המשכן, חז"ל לומדים מזה שהמלאכות האסורות היו 39 מלאכות המשכן. לכל מלאכה יש תולדות כלומר, אם כתוב לא להדליק אש, הצטרכו חכמים בכל הדורות לקחת כל מצב מתחדש ולבדוק לאיזה מהקטגוריות הוא נופל. אז נסיעה בשבת מצריכה מאדם להכניס מפתח ולהתניע. ההתנעה יוצרת מצב של בעירה. לכן נאסרה מלאכה זו בשבת. הדלקת אור גם היא יצירת מצב של בעירה, שהוא מצב טבעי שלא היה בעבר. כסף כבר נכנס לדיני מוקצה שאלו הם דינים מסובכים, אבל עיקרם בערך זה למנוע מאיתנו להגיע לידי עשיית מלאכה בשוגג. כל כך חשובה השבת, שאפילו לתקוע בשופר בשבת אם יום ראשון של ראש השנה נופל בשבת אסור, שמע ישכח מישהו ויוציא אתהשופר מרשות לרשות. מספיק שאדם אחד עלול לחלל שבת, ששווה לאסור משהו כל כך מחזק ומרגש כשופר שגם הוא מצווה מהתורה. תפילת קדיש היא תפילה לקידוש שמו של בורא עולם שנאמר להאדיר שם שמיים ובזכות האדרה זו מתעלה נשמת הנפטר.

למעלה