כמה שאלות!

כמה שאלות!

א. למה בהרה שירים של נירוונה מזכירים רובה (come as you are, smells like teen spirit וכו')??? ב.מה זה מוזיקת גראנג'?! במה היא מתבטאת?! (פאק למה יש כל-כך הרבה סוגים של רוק?!@#4!$#@) ג.אתם מכירים שירים שיש מאחוריהם סיפור?! אם כן אז תגידו כי אני לא מבין את המשמעות בשירים של נירוונה וזה מטריף אותי...

ענבר ש

New member
משתתפת בשאלותיך

חוץ מ-ב,נראה לי שמוזיקת הג'ראנג' היא בעצם מתרחשת בתקופת הגראנג' כל הלהקות שבאו מסיאטל,אני גם לא ממש יודעת במה היא מתבאטת אבל מה שכן, היא מאפיינת את דור ה-X אם אנ'לה טועה

אוקי

א. התשובה נמצאת בגוף הלהקה.... קורט אהב את העיניין
וגם סיים את חייו ככה ב. גראנג'- זרם מוזיקלי שהתפתח בסוף שנות השמונים והושפע מוזיקלית מהרבה מהלהקות רוק מסיכודליות של שנות שנות השבעים המאוחרות (לד זפלין, קינג כרימזון). כמעט ולא קיים מאפיין אחד שאפשר להכניס בהגדרה של כל הלהקות בסגנון ולכן הגראנג´ הוא זרם ואינו ז´אנר אחד המאפיינים הבודדים שניתן למצוא בכל (או לפחות רוב) הלהקות היא שהמוזיקה הייתה מוזיקת מחאה כנגד הממסד. כמו כן למוזיקה היה צליל כבד, עצוב ומלוכלך. הגראנג´ היווה בעצם מקום לברוח אליו עבור הנוער המתוסבך שלא היה לו לאן לפנות ומוזיקת מחאה הגראנג´ היה קולו של הנוער המורד. הגראנג' התפתח בעיקר בבירתו הבלתי מעורערת- סיטאל! יש להוסיף שגראנג' זה הרבה מוסיקה אבל גם גישה, פוזה והתייחסות.

whatever4

New member
טוב..

א. הסולן לקח רובה וירה בעצמו אז אני חושבת שהקשר הוא די ברור.... ב. נופר הגדירה בצורה ממש מדויקת מה זה גראנג' (למרות שאין בכלל הגדרה מדויקת לגראנג' זה בסך הכל מילה שתעשיית המוזיקה המציאה אבל נופר בהחלט הסבירה מעולה) ג. צירפתי קובץ שבו יש הסבר לרוב השירים של נירוונה, שזה בהחלט נותן תמונה יותר ברורה למשמעות שמאחורי השירים. מאחורי כל שיר יש סיפור, משמעות. מה שכן, ביקשו מקורט בראיון להסביר מה המשמעות של השירים ואז קורט אמר משהו מאוד חכם: "אני הייתי רוצה לדעת על מה המעריצים חושבים שאני מדבר בשירים. תכתבו לי איך אתם מפרשים את השירים..." זה כל היופי במוזיקה בכלל ובמיוחד במוזיקה של נירוונה. תשמעי שיר ותפרשי אותו איך שאת רוצה, באופן שהוא מדבר אלייך ואזה יהיה לשיר הרבה יותר משמעות.

תודה אבל...

דבר ראשון-אני בן
דבר שני-מה הקשר בין ההתאבדות שלו לבין ההזכרה של רובים בכמה שירים?! כאילו, נכון-הוא ירה בעצמו אבל הוא כתב על רובים לפני שהוא התאבד.... הבנת בערך למה אני מתכוון?!

whatever4

New member
../images/Emo52.gif....

בקשר לרובים: בן אדם שמתאבד חייב להיות מן הסתם מדוכא. זה לא שיום אחד קןרט היה בדיכאון ואמר "יאללה אני מתאבד". זה יותר מורכב מזה. הוא סבל במשך 5 שנים מכאבי בטן, לקח סמים.... אז מן הסתם הוא חשב להתאבד במשך כל הזמן הזה ולא ביום בהיר אחד. בלי קשר לעובדה שקורט היה מדוכא, יכול להיות שקורט סתם הזכיר רובים כי זה התאים לשיר. ב smells like teen spirit הוא מתכוון שבני נוער משתמשים ברובים. קצת קשה לדעת למה הוא התכוון ב- come as you are אבל יכול להיות שהוא חשב שזה מתאים לשיר.

Stillwater

New member
אנשים שתיהיו לי בריאים!

בקשר לרובה בCOME AS YOU ARE: תקשיבו למילים של השירים. אני לא אתחיל לנתח עכשיו בדיוק את השיר (אולי מאוחר יותר, אני פשוט חצי ישנה) אבל בשיר הקורא למשהוא לבוא לפגוש אותו ובסוף הוא אומר לו שהיא נשבע לו שאין לו אקדח, או נשבע לו שהוא לא יפגע בו, הוא לא יעשה לו שום דבר רע!

למעלה