כמה שאלות

rolling9stony

New member
כמה שאלות

שלום לכולם! קודם כל הפורום והאתר של החיפושיות ממש מגניב, והמועדון, זה ממש יפה! חיפושית הייתה חלום ילדות שלי, ועכשיו יש לי כמה שאלות פרקטיות: 1. שאלה למי שגר בחיפה או ירושלים, איך החיפושיות סוחבות בעליות? אני אוכל להסתדר בחיפה עם חיפושית?? איזה מנוע עדיף? (ברור שיותר חזק, אבל בכל זאת...) ומה עם הקירור אוויר? איך זה מסתדר עם העליות? 2. אני נוסע לא מעט (1500-2000 ק"מ בחודש), האם חיפושית תעמוד בזה בלי לבקר במוסך כל שבועיים??? (אסקורט 88 לא ממש עמדה בזה אצלי) 3. אם אני לא מתכוון ללכלך את ידי בגריז (לפחות לא בהתחלה) ולא לטפל בה בעצמי, עד כמה התיקונים יקרים?? האם יש מוסכים שמתמחים בחיפושיות?? יש חלפים מקוריים? והשורה התחתונה - איך המחירים?? הודה לכם מאוד על התשובות! ביי בינתיים!

rolling9stony

New member
ועוד משהו - דלק

דבר נוסף ששכחתי, זה צריכת הדלק של החיפושית. אני זוכר שלפני כמה שנים, כשחשבתי על חיפושית מישהו הפחיד אותי עם צריכה רצחנית של 6-7 ק"מ לליטר. זה נכון? ומה עם ניקויי קרבורטור? כמה זה עוזר? תודה!

ofir_y

New member
תשובות חלקיות:

קודם כל ברוך הבא לפורום. תשובות: 1. אני לא גר באיזור שציינת, אומנם נסעתי איתה לצפון (מנוע 1200, שנת 73') בערך 1.5 שעות נסיעה. היא נסעה טוב מאוד גם בעליות וגם בירידות ועוד לא ראיתי סימני עייפות.. 2. עם טיפולים ראויים (פשוט בדיקה שהכל כמו שצריך- שמן, כיוונים למיניהם, וכו' ) לא צריכה להיות בעיה... 3. אם אתה שואל אותי, ללכלך את הידיים ולטפל בה בעצמך זה כל הכיף... אבל אם בכל זאת אתה לא רוצה - אז קצת קשה לי לתת לך נתון כי לא יצא לי לבקר במוסך... אז חכה לתשובה של מישהו עם יותר ניסיון משלי 4. צריכת הדלק - שלי עושה משהו כמו 1:9... אם המנוע במצב טוב, שסתומים,קרבורטור,והצתה מכוונים (צריכה אופטימלית) אז אני מניח שתוכל להוציא איזה 1:10 1:11 אפילו (או קצת פחות במנוע עם נפח גדול יותר) בהצלחה, אופיר

rolling9stony

New member
גריז...

תודה! הבהרה: זה לא שאני לא רוצה ללכלך את הידיים בגריז - אני דווקא מאוד רוצה לטפל בה בעצמי ולדעת ולהבין, אבל יקח לי זמן ללמוד. ובאופן כללי אין לי הרבה זמן, אז מכורח הנסיבות אני לא אוכל לטפל בה בעצמי בהתחלה.

ofir_y

New member
אין בעד מה.. וכדרך אגב-

לא דרוש הרבה זמן בכלל כדי ללמוד לטפל בה. אני בחור בן 18, ללא ידע קודם, בלי אבא או דודה מוסכניקית... יש לי חיפושית כבר 4 חודשים, והספקתי לעשות לה: שיפוץ קרבורטור, כיוון הצתה, כיוון קרבורטור, כיוון שסתומים, החלפת פלטינות,קבל, כבלי הצתה, ופלאגים. מניסיון? קצת חוש טכני, קצת כלים,קצת גלישה באינטרנט, ואתה בעניינים. אחרי הכל המנוע של החיפושית פשוט ביותר וזה מה שהופך אותו לאמין וקל לטיפול. אופיר

rolling9stony

New member
אופיר;4 חודשים???

אופיר, תודה על העידוד. יש לי חוש טכני, ואני גם לומד משהו... די טכני, הבעיה שלי היא שבגלל שאני סטודנט, אין לי כל כך זמן לכל הטיפולים. ואם עשית את כל הדברים האלה ב4 חודשים - זה יפה שהצלחת והסתדרת עם זה אבל כל כך הרבה ב 4 חודשים???? זה נראה כאילו טיפלת בה יותר זמן מאשר נסעת בה. האם זה בגלל שקנית אותה במצב לא משהו, או שזה הסטנדרט???

ofir_y

New member
זה לא הרבה בכלל..

קודם כל האוטו שקניתי אותו היה במצב מצויין חוץ מנזילת שמן קלה ממה שנקרא מחזיר שמן אחורי. אחרי שבוע\שבועיים שהיה לי אותה הלכנו לחבר שלי מהמועדון, בא ד"ר בני (המומחה של המועדון) וחברים , וביחד הורדנו את כל המנוע מהחיפושית והחלפנו את המחזיר האחורי (30 ש"ח עלותו). אחרי זה? כל הטיפולים היו בגדר 'המלצה'. תמיד טוב לעשות את זה בשביל לדעת באיזה מצב המנוע - אחרי זה אם יש בעיה אתה יודע שאת הפלאגים החלפת ואת X ואת Y כיוונת ואז שללת לעצמך אפשרויות. כיוון שסתומים - 3 שעות לקח לי, גם בגלל שלא מיהרתי לשום מקום וגם בגלל שלא היה לי מושג איך עושים את זה ולמדתי מעצם העשייה. שיפוץ קרבורטור? שישי בערב לקחנו את הקרבורטור הבייתה, פירקנו אותו בליווי סכימה שהדפסתי, ולאחרי שעתיים הוא חזר למנוע (עם אטמים וגומיות חדשות). כיוון הצתה - חצי שעה בלחץ... כיוון קרבורטור? 2 ברגים, ו10 דקות קריאה של ההוראות באינטרנט. החלפת פלאגים וכבלים של ההצתה - חצי שעה.. החלפת פלטינה וקבל - 15 דקות גג. ניקוי פילטר אוויר (על בסיס שמן) - 2 דקות. בקיצור - יש לי אותה 4 חודשים וההשקעה, שלא הייתה מתוך הכרח, יוצא סה"כ משהו כמו 10 שעות (כולל טיפולים אסתטיים שלא כללתי פה).

dejavu

New member
מנוע של חיפושית

מה שאופיר תיאר הם טיפולים סטנדרטים לחלוטין, לי יש חיפושית פחות משנה ואני בשבוע האחרון עובד בלית ברירה על אוברול למנוע שלי אחרי שנשבר שסתום ופירק לי את כל הבוכנה לחתיכות שעפו לתוך הבלוק והקרנק, בכל אופן העניין פשוט לא מסובך וגם מעניין מאוד, להתלכלך בגריז זה חלק מהכיף אבל מצד שני לא הייתי ממליץ למישהו בלי ידע בסיסי במכונאות לקנות חיפושית כי אי אפשר לדעת על מה תיפול, אם יש התענינות אפשר בהחלט ללמוד המון מספרים ואינטרנט, לא לשכוח שאלו מנועים ישנים ועייפים מאוד מאוד החסרון איתם שהם לא צפוים אך היתרון בכך שהם קלים מאוד לטיפול (ואני לא מדבר על פלגים פלטינות)... אני בטוח שיהיו כאלה כאן עם חיפושיות שנוסעים עם אפס תקלות ואחרים שנתקעים עם תקלות מספיק בשביל כולם (על זה יעקב יסכים איתי
) אז כל מקרה לגופו.. בכל מקרה, חיפושיות לפעמים דורשות תשומת לב, ולפעמים יותר מדי אבל אל תטעה ידידי, חיפושית היא חוויה אמיתית, בכל מקרה ובכל מצב, אפילו להתקע איתה באמצע היום גורם לך לשמוח..

rolling9stony

New member
תקלות

תודה על התגובות!! אני דווקא כן רוצה ללמוד ולדעת, במכונית הקודמת שלי כיוונתי את הקרבורטות והחלפתי פלאגים, אבל אני מפחד מתקלות רציניות יותר. באסקורט שהייתה לי, היא התחילה לזלול שמן בצורה מטורפת והמנוע נשחק ברמה כזאת שהפלאגים היו נרטבים בשמן והייתי צריך להוציא ולנקות אותם. הייתי צריך לעשות אוברול, להחליף אטמים, ואלה הוצאות רציניות. עד כמה המנוע של החיפושית פשוט? כלומר באמת אפשר לפרק לבד את המנוע ולהחליף אטמים ודברים כאלה? בכל אופן, יצא לי להיתקע לא פעם אחת, ולשמוח - זה לא בדיוק מה שזה עשה לי. אולי זה בגלל שהייתי קצת חסר אונים ולא ידעתי בדיוק מה לעשות?? כשאתם נתקעים (אני מקווה שלא הרבה) אתם מאתרים לבד את התקלה ומצליחים לתקן במקום?? בכל מקרה, זה ממש יפה שיש את המועדון של החיפושית ואתם עוזרים אחד לשני ונפגשים, עושים דברים ביחד ותומכים אחד בשני!

vq55205

New member
תקלות

היה לי פעם בוס שכל הזמן היה אומר לי "לצערי אתה צודק"

EranR

New member
ל - RS

שלום, שלום. קוראים לי ערן, אני נוסע בחיפושית כבר 5-4 שנים. לדעתי - 1. לחיפושית אין שום בעיה עם נושא העליות, במידה והאוטו במצב סביר - האוטו יסע (אולי לא מהר). 2. המנועים העדיפים מבחינת ביצועים הם הגדולים והמתקדים יותר - כבכול רכב אחר... וכמובן שככול שנפח והספק המנוע גדולים יותר, כך גם צריכת הדלק. לנושא קירור האויר: אין שום בעיה. המנועים האלה בני 30 שנה!!! (ועדיין עובדים מצויין). 3. לנושא הקילומטרז' - המספרים שציינת נשמעים סבירים. 4. בנושא הטיפולים - מכיוון שהאוטו בן 30 פחות או יותר הוא זקוק לתשומת לב. ללא ספק! במידה ואתה לא בענין של לטפל לבד - אתה תמצא עצמך בבעיה מסויימת. אמנם הרכב מאוד אמין - (כבר 30 ועדיין על הכביש) אך עדיין צורך טיפולים בצורה צפופה יותר מרכב בן 5-10 שנים. הבעיה - המוסכים גובים כסף ע"פ זמן עבודה וחלפים ולא ע"פ גיל הרכב. 5. ראוי לציון שחלפי חיפושית זולים באופו עקרוני. ערן.

למעלה