כמה שאלות

כמה שאלות

היי!
אני חדש בכל העניין של קניות ברשת וכן בפייפל. יש ברשותי ויזה נטענת שהנפקתי דרך הדואר.
אני רוצה לשאול, - האם אפשר לקנות דרך איביי ללא חשבון פייפל?
- בפייפל, אחרי שמילאתי פרטים כדי לאשר את הכרטיס שלי, לאן זה אמור לשלוח את הקוד כדי שאוכל לאשר את הכרטיס שלי?
- מה זה מכס? אפשר קצת פרטים עליו? משלמים לו? איזה מוצרים לא עוברים דרכו?

אני אשמח למענה, ואודה למי שיתייחס ויעזור לי.
תודה!

Amiram_e

New member
תשובות

1. לא ניתן לקנות ללא פייפל אבל אפשר לקשר את חשבון הפייפל לכרטיס אשראי נטען.
2. הקוד ישלח לפירוט חשבון האשראי שתקבל בדואר. אותו אתה מזין אחרי כמה ימים ומקבל החזר.
3. אתה שואל ברצינות?

היי

אהלן!
שהלכתי לדואר לא ביקשו ממני ת.ז או משהו בסגנון. לא החתימו אותי על כלום. רק שילמתי על הכנסת הכסף לכרטיס.
איך פייפל ישלחו לי את הקוד בדואר? (ישלחו לי משום שהכנסתי את המספר מיקוד ומספר תיבת דואר לפייפל?)
הכוונה למכס, האם על כל מוצר אצטרך לשלם.. איך הולך כל התהליך הזה? (נגיד אולר או סכין, כמה סנטימטר להב צריך כדי שיוכל לעבור במכס?)

תודה!

רני538

New member
האם אין אפשרות לפירוט בכתב? לענין הסכין: האם הכונה נחשבת?

1. אם הבנתי נכון את עמירם, יעמוד לרשותך פירוט חשבון. פייפאל מדברים עם הדואר כדי לקבל את הכסף. אז הם יכולים לבקש, או להגיד, לדואר לרשום את הקוד בדף פירוט החשבון. למה שלא תשאל את פייפאל, או את הדואר?
  2. לגבי המכס, בעקרון כל המוצרים חיבים במכס ובמיסים נוספים. אבל לפעמים יש הנחות, או פטורים, או כל מיני כללים אחרים. אני לא בקי. ואני לא מכיר את הכללים מתי סכין היא נשק, ומתי היא רק בחזקת סכין מטבח. באתר של רשות המיסים יש הסברים יותר טובים. וגם שם אני לא בטוח שמסבירים על סכינים. אולי הבדל בסיסי בין סכין מטבח לסכין של נשק קר היא כונת השימוש של המחזיק בסכין.

Amiram_e

New member
תשובות

קודם כל, כפי הידוע לי, אסור למכור כלי נשק באיביי.
שנית, בנושא המכס, לא כל מוצר נעצר במכס. זה עניין של דגימות. מכשירים סלולרים, רוב הסיכויים שיעצרו. אתה יכול קלבל עשרים צחבילות ואחת מהן תעצר. במדיה ומצאו שקבלת מורצ בכמות מסחרית, תשלם מע"מ או מס רכישה במידה והמוצר עובר את ה 500 דולאר.
כל שאלה כדאי לבדוק באתר של רשות המיסים.

בנוגע לאימות כרטיס. אני לא מכיר כיצד עובד עם כרטיס נטען של הדואר. לא יודע איך הוא מחוייב, האם אתה מקבל פירוט חודשי. לא מכיר.
אני חיברתי את כרטיס האשראי לפייפל. ברגע שביצעתי אימות, מורידים לך 8 שקלים. לאחר כמה ימים אתה תראה קוד בפירוט כרטיס אשראי. תזין אותו ותקבל את הכסף חזרה.

francolana

New member
לא מומחית לכלי נשק

אבל מכרתי כבר כמה וכמה סכינים וביונטים לאספנים כולם נשלחו והגיעו ללא שום בעיה. אגב הם פורסמו בקטגוריות המתאימות גם כן ללא שום בעיה

תודה - עוד שאלה..

היי!
הצלחתי לאשר את הכרטיס בפייפל.
עכשיו, איך אני מקשר בין פייפל לבין החשבון שלי באיביי?

אתה יכול לראות את הפירוט של הכרטיס הנטען באתר אינטרנט

לא צריך לחכות לשום פירוט שישלח אליך בדואר, פשוט נכנסים לאתר ובודקים.
בטח יש הוראות באתר של הדואר או בטפסים המצורפים לכרטיס.

לא מדוייק

אפשר לשלם דרך פאיפאל בעזרת כרטיס אשראי גם ללא חשבון פאיפאל
ולכן אפשר לקנות באיביי ובתשלום מזינים את פרטי כרטיס האשראי

trilliane

Well-known member
מנהל
זה גם מה שידוע לי, אך לא הצלחתי למצוא לכך סימוכין

כשחיפשתי אמצעי תשלום באיביי נכתב שניתן לשלם ללא חשבון פייפל רק אם המוכר מאפשר קבלת תשלום באמצעים אחרים (כמו כ"א) אם כי במקרה זה הסליקה בכל מקרה דרך פייפל.

trilliane

Well-known member
מנהל
תשובות

1. בעיקרון ניתן לקנות דרך איביי ללא חשבון פייפל אם המוכר מאפשר זאת, אבל פחות מומלץ. רוב המוכרים מאפשרים תשלום באמצעות פייפל (רק או גם) ולכן תשלום לא דרך פייפל מצמצם את האפשרויות. פייפל מספקת שיטה נוחה לתשלום שגם מעניקה הגנה, אז למה לא לפתוח חשבון?
http://pages.ebay.com/help/pay/methods.html
&nbsp
2. הקוד שפייפל שולחת מופיע כחלק משם העסק/ה (כפי שכתוב "סופרפארם 40 ש"ח" יופיע לך "פייפל 1234 $8", משהו כזה), כלומר יופיע בכל מקום שבו אתה יכול לראות עסקאות שעשית בכרטיס האשראי שלך (מסרון מחברת האשראי / חשבון אינטרנט / תדפיס עסקאות). במקרה שלי הגדרתי שחברת האשראי תשלח לי מסרון מידי על כל עסקת מט"ח ולכן קיבלתי את הקוד מיד. אם אין לך הסדר כזה, לרוב תוך יום-יומיים לכל היותר ניתן לראות את העסקה באתר האינטרנט. אם גם זה לא, תיאלץ להמתין לתדפיס החודשי או להתקשר לשירות הלקוחות (של חברת האשראי).
&nbsp
3. פרטים מלאים על המכס תוכל לקרוא במדריך ליבוא אישי בדואר חבילות של רשות המסים:
http://taxes.gov.il/CUSTOMS/PERSONALIMPORT/Pages/yebueshe_guide.aspx

למעלה