כמה שאלות

עדי714

New member
כמה שאלות

היי,
אני רוצה להירשם ללימודי רפואה בשנת הלימודים הבאה,
התחלתי מסלול של אפיק מעבר להאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת תל אביב בביולוגיה (את שנה א' עושים בפתוחה ואח"כ עוברים לשנה ב' בתל אביב, כמובן רק אם עומדים בתנאים), עד המעבר לאוניברסיטת תל אביב אני אמורה לצבור כ30 נקודות.
אני עושה את המסלול הזה כדי לנסות להתקבל לרפואה דרך המסלול ה4 שנתי לבעלי תואר ראשון,
במקביל אנסה לעשות עוד פעם פסיכומטרי ויש גם אופציה לשיפור בגרויות כדי להתקבל במסלול הרגיל לרפואה..
אני מתכוונת לנסות להתקבל לכל האוניברסיטאות למסלול של 7 שנים,
ידוע לכם אם יסתכלו על הציונים שהשגתי עד כה באוניברסיטה הפתוחה? הם יכנסו לאיזשהו ממוצע?

בנוסף הציונים שלי בבגרויות הם:
תנ"ך (2 יחידות) 92
הבעה (2 יחידות) 85
אנגלית (5 יחידות) 89
היסטוריה (2 יחידות) 88
אזרחות (2 יחידות) 96
ביולוגיה (5 יחידות) 89
חקלאות (5 יחידות) 93
מדעי המחשב (5 יחידות) 89
ספרות (2 יחידות) 86
מתמטיקה (עכשיו אני משפרת 5 יחידות ואני משערת שאני אקבל 90)
אני משפרת גם פסיכומטרי ואני מאמינה שאקבל בסביבות 750
נראה לכם שיש לי סיכוי להתקבל עם הציונים האלה? כדאי לי לשפר משהו?

סליחה על החפירה ותודה לכל העוזרים!!!

spdf

New member
לדעתי, בטוח יסתכלו על ציונים מקורסים אקדמאיים

כל האוניברסיטאות מבקשות גליון ציונים של קורסים אקדמיים ולא משנה אם מדובר ברקע מלא או חלקי (ויתקנו אותי המהדרין אם אני טועה).
בחלק מהמקומות זה יכנס לסכם, חלק רק יבדקו תקינות אקדמית (שאין לך נכשלים), ובת"א אולי תוכלי לקבל פטורים ממבחני הכניסה אם תעשי קורסים מתאימים בפיסיקה וכימיה.

דברים נוספים שיצא לי ללמוד מהשוטטות פה:
1. ממליץ לך לחפש בהודעות נבחרות מידע נוסף ומדויק יותר על העניין, או אפילו סתם לחתוך אחורנית 'רקע אקדמי' ולראות מה עולה. חוץ מזה ממליץ להתקשר לכל אוניברסיטה ולשאול מכמה נקודות זכות הרקע האקדמי נכנס לסכם כדי שלא תופתעי, והאם למועמדים בעלי רקע אקדמי יש הגבלות או תנאי קבלה שונים בהשוואה למועמדים 'רגילים' - אלה דברים שלפעמים משתנים משנה לשנה בלי עדכון רשמי (אצלי היה מקרה כזה עם הטכניון).
2. מהמעט שידוע לי 4 שנתי זה לא פתרון קסם - צריך לשמור על ממוצע יפה לאורך התואר, לעשות GRE וכמובן מר"ב ואולי פספסתי משהו - בקיצור, חפירה לא קטנה. מה גם שחוגי הביולוגיה, מדעים ביו-רפואיים, מעבדה רפואית וכו' באוניברסיטאות מלאים בתלמידים שלומדים שם במטרה להתקבל לרפואה 4 שנתי, ככה שאני מאמין שאט אט התחרות על ה-4 שנתי תהיה גדולה יותר מה שיגרום לכך שדרישות הקבלה גם במסלול הזה תתחלנה להאמיר (אולי זה ככה כבר היום). המטרה לא להפחיד חלילה, אלא רק לומר שאם את צעירה ויש לך זמן, עדיף לדעתי לתת צ'אנס אמיתי לשיפורים בשביל 6 שנתי מאשר מראש לכוון ל-4 שנתי וחלילה להיתקע אחרי התואר עם אותה הבעיה של אי קבלה. גם הבנתי ש-4 שנתי זה מסלול שלא נוח ללמוד מבחינת איך שהוא בנוי ביחס ל-6 שנתי - פשוט דוחסים את רוב התכנים של ה-6 שנתי ל-4 שנים.
3. בעיניי, חכי לתוצאות של מתמטיקה ושל הפסיכומטרי - צפי ומודעות עצמית זה חשוב, אבל קשה לנבא ציונים בבחינות האלה (במיוחד בפסיכומטרי). יכול להיות שהציונים שלך יספיקו ל-6 שנתי ואז תתפנני לך עם קורסים באו"פ, אבל אם חלילה לא, אולי שווה לך לבדוק שיפורים בשביל לנסות וכן להיכנס למועמדות ל-6 שנתי, ויכול להיות שזה יתנגש לך עם הקורסים בפתוחה.

דבר אחרון - הכל בעירבון מוגבל, אני ממש לא מומחה בנושא - בטוח יש פה אחרים עם עיצות טובות יותר.
בהצלחה.

למעלה