כמה שאלות

zahiaizen

New member
כמה שאלות

שלום לכולם

יש לי כמה שאלות לאחר שהצטרפתי לקבוצה שלכם של זוגות מעורבים
דבר ראשון אני ממש שמח שיש פורום כזה . בנתיים הפורום עזר לי יותר מכל המידע שמצאתי באינטרנט

אז יש לי בת זוג מגרמניה היא כרגע פה איתי על אשרת תייר , ואני מעוניין שהיא תתחיל לעבוד או שתמצא תעסוקה (התנדבות או אולפן )
קראתי כתבה שיש הסכם בין גרמניה לישראל שתייר מגרמניה יכול לעבוד בישראל כחצי שנה על ויזת תייר מישהו יודע משהו על זה ?
אחרי כמה זמן של זוגיות אפשר להתחיל את התהליך של ידועים בציבור ? והאם יש דרך אחרת להשיג לה אישור שהייה + עבודה ?
וכמה זמן לוקח התהליך של ידועים בציבור וגם עלויות ? והאם כדאי דרך עורך דין או אפשר לבד ?

תודה רבה על העזרה
מצטער על כמות השאלות
צחי

randyloo

New member
שלום צחי

ברוך הבא לפורום. אנסה לענות על כמה מהשאלות.
אפשר להתחיל בתהליך חיים משותפים כבר כעת. ישנם משמכים שעל בת הזוג להביא מגרמניה (כל המידע נמצא בכלים ומידע).
לאחר שנפתח תיק חיים משותפים במשרד הפנים קבלת אשרת תייר עם אישור עבודה (ב1) מתבצעת די מהר (עד כשבועיים). מה שעלול לקחת זמן היא ההמתנה למועד פגישה לפתיחת תיק. לכן, כאשר תחליטו שאתם רוצים תתחילו מקביעת תאריך לפגישה במשרד הפנים.
לגבי ההסכמים בין גרמניה לישראל שנחתמו בעת ביקור הקנצלרית בישראל בתחילת השנה, לא מצאתי מידע מוסמך מגובה בנהלים. אינני בטוח שהפרטים באמת נסגרו בין המדינות.
אין צורך בעורך דין ואף מומלץ להתנהל עצמאית. אם עובדים בצורה מסודרת, עם קצת אורך רוח צולחים את התהליך בקלות.
לגבי עלויות, כמה מאות שקלים לאגרת האשרה, מעבר לכך יכולות להיות עלויות של תרגום מסמכים (אם צריך) וכד'.
בהצלחה!

למעלה