כמה שאלות

Davidel16

New member
כמה שאלות

שלום,
1. אבא של בחורה שהתקבלה ללי שטרסברג כתב שלא אישרו לה ויזה, ובימים האחרונים אני חושב על הבית ספר הזה, מה הסיכוי שגם לי לא יאשרו?
אני מן הסתם אשקיע הרבה כסף בבית ספר, ככה שלימודים בארץ לא יהיו סיבה שלי לחזרה, אז מה כן? לא יאשרו לי?

2. הבנתי שלהוציא ויזה זה הרבה יותר מסובך משחשבתי, ולא כל מוסד מקבל אישור לזה, חייבים מוסדות בעלי שם עולמי?

3. יש כאן כאלה שלומדים וחיים בניו יורק או לוס אנג'לס? יש לי כמה שאלות אליכם :)

אור302

New member
זה די נדיר שלא מאשרים ויזה.

אם המוסד הוא ידוע ורציני, בדרך כלל אין בעיה. ממה שהבנתי מהתכתובת פה, הלימודים הם לשנה בערך שזה כבר לא תואר אקדמי מלא ולכן הסיבוך. אם תפנה גם למוסדות שמעניקים תארים מלאים - כולל משחק - אולי המצב יהיה פשוט יותר.

Davidel16

New member
אז בתכנית של שנתיים לא יהיו בעיות?

מעולה, זו הייתה המטרה שלי מלכתחילה.

אור302

New member
אני יכול רק להניח ששנתיים זה יותר טוב,

אבל אין לדעת כמובן.

Philip Jr

New member
השאלות שלך די זהות

והתשובה היא שלא ממש ניתן לדעת מה יקרה. אם אתה פונה למוסדות המקבלים סטודנטים בינלאומיים (מן הסתם), ואם מדובר במוסדות בעלי שם (עולמי, אמריקאי, טוב באופן כללי..), ואם תעמוד בתנאים לקבלת הויזה (למשל מימון) אז כנראה שתקבל ויזה, ואולי לא..

לגבי ניו-יורק מול LA, אולי כדאי שפשוט תפרט מה אתה רוצה לדעת..

Davidel16

New member
איזה עוד תנאים?

רשמת למשל מימון, זה כולל הוכחה למחייה או שהם מסתכלים על שכר לימודי נטו?
איזה עוד תנאים יש?

לגבי ניו-יורק או LA יש לי כמה שאלות:
1. בתור סטודנט שאסור לו לעבוד, כמה קשה לחיות שם? אני לא יודע אם מותר לדבר על עבודה לא חוקית אבל בייביסיטר זה משהו שסטודנטים זרים עושים?

2. יש תכנית מיוחדת לפתרונות לדירה? נניח עם שותפים שזה מקובל לחפש או דירה לבד? כמה בערך שכירות ומחייה (בלי בזבוזים) עם דברים בסיסיים?

Philip Jr

New member
תשובות

אכן, צריך להוכיח שיש לך מספיק כסף גם למחיה. ארה״ב לא צריכה עוד הומלס ברחובות עריה.. התנאים לכל ויזה מופיעים באתר של רשויות ההגירה.

בתור סטודנט שאסור לו לעבוד (או שמותר אבל במשרה חלקית בתנאים מגבילים) מאד קשה עד בלתי אפשרי לחיות בערים שאתה מציין, ובכלל. אם אין לך חסכונות, עזרה מההורים או הלוואות (או מלגות) אין שום סיכוי שתוכל להתקיים. ולא, לא נדבר כאן על עבודה לא חוקית, והיא גם לא תעזור לך. בייביסיטר לא ישלם לך מספיק כדי לחיות בניו-יורק, אלא אם תעשה בייביסיטר כל יום, כל היום.

להרבה מוסדות יש מעונות ופתרונות דיור שונים, אז תלוי לאן תנסה להתקבל.. זו החלטה שלך אם לגור במעונות, בדירה עם שותפים או לבד. עלויות מחיה משתנות מאד בהתאם לאזור בו תגור, לפחות מבחינת דיור. אתה יוכל לראות זאת לבד באמצעות אתר כמו קרייגסליסט או Zillow. בנוסף, זה מאד משנה אם אכן תגור במעונות, עם שותפים או לבד, למשל מבחינת החשבונות שתצטרך לשלם, או האם יש למוסד בו תלמד food plan, כלומר ״תוכנית ארוחות״ שאפשר לקנות.

Davidel16

New member
עוד שאלות

קודם כל תודה רבה לך.

לא ידעתי שמחייה זה גם תנאי, איך זה הולך? אני צריך לשכור דירה ולהראות להם או פשוט להגיד להם "יש לי 10,000 דולר ספייר גם לשכירות"?

הבית ספר שאני רוצה ללמוד בו זה לי שטרסברג, אנג'לינה ג'ולי למדה בו ויש רק שני "סניפים" של הבית ספר, במערב הוליווד ובניו יורק, לכן אני שואל על הערים האלה.
אני מדבר על מה שמקיף מחייה, לא רק שכר לימודי, נניח טלפון, אינטרנט, חשמל, מים, מה עם כביסה, אוכל וכל מה שמסביב, אלה גם דברים שצריך לקחת בחשבון.
מה עם ביטוח? רכב? הרי צריך להגיע לבית ספר איכשהו. בילויים?
שמעתי על ישראלים שלמדו שם, ולא אחד או שניים, זה נראה לי "נגיש" יחסית.

בנוגע לדירות, אני אשכיר לבד כנראה (לפי מה שאתה אומר צריך שזה יהיה מוכן מראש, אז אני סומך רק על עצמי).

כסף אני מאמין שיהיה לי (חסכונות ועבודה), אז אני פחות מסתכל על זה בתור פקטור.
מה עם כסף שאמא שלי תשלח לי סתם דוגמה? היא יכולה לשלוח לי כסף בלי מס או משהו כזה?

ובאתר של שטרסברג כתוב שתכנית לשנתיים עולה 33,000 דולר, פה: http://www.methodactingstrasberg.com/latwoyearprogram יש מלגות?

ANZ1

New member
אתה צריך להראות את הכסף מראש

אם אתה הולך לתוכנית לימוד של שנתיים שעולה 33000 דולר
אז תצטרך להראות שיש לך סכום מחייה לחודש, נגיד 3000 לחודש כפול 24 חודשים
או בקיצור, כדי לקבל ויזה, תצטרך להראות את שיש לך בחשבון הבנק 100 אלף דולר לפחות
בנוסף לשאר התנאים.

Davidel16

New member
למה 3000?

אני לא מתכוון להתפנק, שכירות אני מאמין בין 300 ל-700 דולר, אני עם שותפים אחרי הכל.
ומהמעט שראיתי הרוב עולים דולרים בודדים, בתור סטודנט אני מסוגל לחיות על טונה.
יש סכום מדויק לחודש שהשגרירות דורשת?

ayulli

New member
300 דולר זה לא מציאותי למקומות שרלוונטיים שלך

לגבי הלחיות על טונה: זה לא מומלץ בכלל. אתה תדפוק לעצמך את הבריאות ככה. ראיתי כבר סטודנטים שנאלצו לחיות ביומיום על עדשים ופסטה, וזה בדרך כלל לא נגמר טוב.

Davidel16

New member
300 דווקא די רלוונטי

בגלל שהבית ספר במערב הוליווד אני יוצא מנוקדת הנחה שהדירות יחסית יקרות ושכירות בין 1000 ל-1,200 דולר לחודש.
אני גר עם לפחות שותף או שותפה אחת, כבר 500 דולר לחודש, אם יותר משותפה אחת כבר הרבה פחות.

ובאוכל אני אגוון פשוט בדברים זולים, נגיד שבוע פסטה, שבוע טונה וכו', לא משהו אחד לתקופה ארוכה.

Philip Jr

New member
לא לא לא...

א. דירה במערב הוליווד ממש לא תעלה 1000-1200 דולר לחודש, ולא חשוב כמה חדרים יש בה, אבל בטח אם יש בה שניים או יותר. גם שותפים אוהבים שיש להם חדר משלהם..

ב. לאכול בריא זה לא לאכול טונה לשבוע ואז פסטה לשבוע. אם אתה רוצה להצליח במקצוע שלך תצטרך להיות בריא, פיזית ומנטלית. זה דורש תזונה טובה ועשירה שתחזיק אותך בימים הארוכים שתבלה בחזרות או מה שלא יהיה.

Davidel16

New member
איך פספסתי את זה

אתה צודק, רוב הדירות שם באמת עולות מעל 1000 דולר... אבל יש גם לא מעט שהם בין 1500 ל-2000 דולר ונראות אחלה
אני עדיין יכול להסתדר
יש לך מושג איך אני מגיע לדרישות הכספיות ללימודים ב-LA? שיהיה לי בערך כיוון

Philip Jr

New member
שאלה לפני התשובה

מתי אתה מתכוון ***לנסות*** לעבור?

באמת שאני מנסה להסביר בנימוס שהשאלות שלך לא ממש עקרוניות כרגע.. נתנו לך כיוון, יעלה לך כמה אלפי דולרים בחודש לחיות בעיר כמו L.A. בצורה סבירה, ולו רק בגלל עלויות הדיור. מה זה משנה אם זה 2500 לחודש או 3000 לחודש ברגע זה?

אתה צריך לעשות את כל מה שאתה יכול לעשות כדי להתקבל ולשלם על זה, ולקוות שזה יספיק.

Davidel16

New member
עוד שנה אם אני לא אתגייס

ובוא לא נפתח דיון על גיוס בבקשה

ANZ1

New member
אם במקום לשאול את אותה שאלה 100 פעם

היית קורא את האתר של הבית ספר
היית יודע את התשובה
כתוב שם ברור.
אתה צריך לשלם את כל שכר הלימוד לפני קבלת טופס האישור של בית הספר
ואתה צריך להראות לפחות 2000 דולר לכל חודש.
ככה, כשתגיע לקבל ויזה
כבר לא יהיה לך בחשבון 33 אלף דולר שתשלם קודם לשכר הלימוד
המינימום ההכרחי הוא 2000 כפול 12 , אתה תצטרך להוכיח שיש לך לפחות 24 אלף דולר בחשבון
למרות שסביר שכדי לקבל את הויזה, תצטרך להראות שיש לך מספיק לשנתיים כדי להרגיע את הקונסול.
אתה צריך 48 פלוס 33

Philip Jr

New member
לא דיון על גיוס

אבל כפי שאולי ראית, אם היית בוחן את האתר יותר טוב היית מוצא את התשובה לשאלתך.

אני רק אוסיף שגם אם תתקבל, וגם אם תעמוד במינימום המימון הנדרש, זה לא אומר שהסכום הנ"ל יספיק לך, ואת זה אני אומר מניסיון אישי. כלומר, תצטרך להציג שיש לך 2000 דולר לכל חודש של שהיה, אבל בהחלט יתכן שיעלה לך יותר מכך בפועל.

יאללה, נראה לי שמיצינו. חזור אלינו אם וכאשר תתקבל אם יהיו לך שאלות נוספות.

Davidel16

New member
איפה זה היה באתר?

לא ראיתי את זה פעם ואני עדיין לא רואה עכשיו
בגדול אני צריך 80 אלף דולר ולהתקבל, עכשיו רק נראה מה יהיה עם הצבא.

Philip Jr

New member
התשובה נמצאת ב..

Admissions - how to apply

בחלק השני של העמוד המיועד לסטודנטים שאינם אזרחי ארה״ב, והעמוד הראשון שהיית צריך לבקר בו..

בהצלחה

למעלה