כמה שאלות:

• פותח הנושא sy15
  • פורסם בתאריך

sy15

New member
כמה שאלות:

1. נכון כשאין מספיק סידן בגוף הדבר יכול לגרום לאגירת שומן בגוף?
2. נכון שבעיות במערכת העיכול גם יכול לגרום להשמנה מכיוון שזה משפיע על החילוף חומרים?
3. האם ידוע לך על משהו שיכול דרסטית לדכא תאבון? אני שמעתי על צמח קונגאק? אבל הייתי רוצה משהו שידפוק לי את התאבון בצורה דרסטית שאני לא אוכל הרבה

תשובות

1. נכון, בערך, התגלה מתאם בין צריכת סידן חסרה לבין נטיה לעודף משקל. אני לא בטוח אם התגלתה הסיבה לקשר הזה.
2. בעיות במערכת העיכול יגרמו תמיד לירידה במשקל ואף פעם לא לעליה במשקל. מי שמערכת העיכול שלו מתפקדת ביעילות ממצה את מירב הקלוריות וחמרי ההזנה ממזונו. מי שמערכת העיכול שלו לוקה, למשל במקרים של דלקות כרוניות במערכת העיכול כגון במחלות קרון או קוליטיס, או בנזק מכוון שנגרם למערכת העיכול כמו בניתוח "קיצור קיבה" יסבול מיחולת חסרה לעכל את מזונו ובדרך כלל גם ממשקל נמוך.
אין קשר בין חילןף חומרים לעיכול. מהוא חילוף חמרים אפשר לקרוא בוויקיפדיה.
3. לא מכיר מחקרים שנעשו על צמח ה"קונגאק" (זה לא אומר שלא נעשו מחקרים) ואני בטוח שאינך מעוניין ל"דפוק את התאבון בצורה דרסטית" שאז הצרות שלך יהיו הרבה יותר גדולות.

תשובה

1. יש מחקרים שמצביעים על קשר בין צריכת סידן גבוהה יותר למשקל נמוך יותר - אבל לא מדובר בקשר מאוד דרמטי
2. לגבי בעיות במערכת העיכול - תפקוד מערכת העיכול אינו קשור לחילוף החומרים שמצביע על האופן שבו הגוף שורף קלוריות. תפקוד לקוי של מערכת העיכול המתבטא בתת ספיגה יגרום בד"כ לאובדן משקל. עם זאת במצבי עצירות יתכן מצב של השפעה על המשקל אבל לא מדובר בהשפעה על צבירת שומן..
3. במקום לחפש פתרונות קסם מציעה לך לנסות לפנות ליעוץ ולבדוק איך אפשר לקבל תוכנית תזונה עשירה מספיק כדי לשמור על תחושת שובע אך שתקדם ירידה במשקל
בהצלחה

למעלה