כמה שאלות:

bewiched

New member
כמה שאלות:

מה קורה לערפד יהודי?הוא עדיין נישרף מצלבים,או שצריך לגרש אותו עם מגן דוד? ועם יש לבאפי צלב על הצוור,איך אנגל (ואחר כך ספייק) יכולים לחבק אותה?זה לא שורף?

הממ... סוגיות חשובות ביותר../images/Emo9.gif

פעם ראשונה אני מבקר בפורום זה והגעתי הנה במקרה בזמן שחיכיתי לתשובה בפורום אחר, מעניין שיש כאן פורום על באפי (ואנג´ל) ועוד כזה "ער" אנשים נכנסים בשעות ממש מוזרות. אבל כמי שראה אתה |דגש| כלללללל הפרקים של שתי הסדרות הנ"ל אני דווקא מעריך את התופעה. אמנם אנחנו מדברים על ערפדים... בכל זאת אנסה לענות ברצינות לערפד אין דת אך הוא נפגע דווקא מסמלים נוצריים לכן מגן דוד לא יעזור הבמאי אדם מבוגר זיכרונו לא כפי שהיה לכן הוא שוכח שיש לה צלב my two cents: דרך אגב אני לא אוהב את ההתדרדרות בערכו של הערפד, בעונות הראשונות הם היו חזקים ועכשיו כל חלשלוש מביס אותם (זנדר...) כמו כן "סודיות" עולם המפלצות ממש נפרץ (במיוחד באנג´ל) אני לא מבין איך זה שאין עדיין הכרה בהם בעולם כולו (בסדרה כמובן(

fluppster

New member
תשובה לשאלה השנייה.....

להזכירך, באחד הפרקים הראשונים של הסדרה, בפרק שכמדומני נקרא "אנג´ל", ובו באפי מגלה לראשונה שאנג´ל הוא בעצם ערפד בן 240, הם מתנשקים בסוף הפרק. כשהם נפרדים, רואים שיש לאנג´ל כוויה בצורת צלב על חזהו. הוא מוכן לסבול הכל כדי להיות איתה........ איזה חמוד!!!!!!!!!

ד י י ז י

New member
כן אבל..

אני זוכרת כמה סצינות שבאפי ןאנג´ל התחבקו או התנשקו ולבאפי היה צלב , אבל הוא כאלו לא השפיע.. קורים לפעמים כאלה..

בקשר לערפד יהודי וצלב../images/Emo88.gif

בפרק וילו הכפולה, ווסלי הבריח את וילו הערפדית עם צלב, כשניסתה לתקוף את קורדיליה. ווילו היא יהודייה, אז נראה לי שזו התשובה. שאפשר להבריח ערפד(ית) יהודי/ה עם צלב.

A Pig in a Cage

New member
ערפדים

המיתוס של הערפדים הומצא לפני כמה מאות שנים ע"י הנצרות כמובן, כמ והגיהנום ועוד המצאות דתיות אחרות מימי הביניים שמטרתן להפחיד ולהרתיע. בגלל זה החליטו שצלב יכול לפגוע בהם, כדי להראות שהדת שלהם תותחית וכדאי להמשיך לדבוק בה

B a n j o

New member
שני דברים

1. לפי המיתוס הכללי על ערפדים, ניתן להבריח אותם עם כל סמל דתי, כל עוד אתה מאמין בו בכל ליבך, ככה שזו בעצם האמונה שמבריחה אותם והצלב או המגן דויד רק נותנים מוחשיות. 2. היה פעם איזה סרט שאני לא זוכר את השם שלו (ואני אהיה מאושר אם מישהו יעזור לי כי אני מחפש אותו) שבו מישהו ניסה להבריח ערפד שהיה יהודי עם צלב והערפד אומר לו: boy, you´ve got the wrong vempire....

Mnementh

New member
שי תיאוריות שונות לגבי צלבים

יש שטוענים שצלבים לא עושים עליהם כלום וזה סתם מיתוס ויש שזה הורג אותם על המקום. בבאפי דווקא עם הזמן בחרו בגישה הראשונה אם לא שמתם לב! הסיבה שהצלב משפיע עליהם זה כי הם *פוחדים* ממנו, כלומר הוא לא באמת משפיע, אלא המיתוס שזה כן משפיע מרתיע אותם ומתוך המחשבה שזה יפגע בהם אז זה באמת פוגע. יש את הפרק של העונה הרביעית שהערפדים משתלטים על הכנסייה וזה לא עושה להם כלום, ויש פרקים עם ערפדים חזקים שהצלבים לא משפיעים עליהם כמעט או בכלל, כי הם יודעים שזה בעצם לא אמיתי.

SaidinsTaint

New member
זה לא בדיוק נכון

אני מדבר כמובן על התפיסה שמופיעה בבאפי, לא על האם זה באמת משפיע על ערפדים. כל ערפד שראינו עד עכשיו, נכווה כמו מחומצה או מאש ברגע שהוא נגע בצלב, חלקם אפילו נרתעו לאחור - אבל זה כנראה באמת פסיכולוגי. המאסטר, אנג´ל, ספייק - כולם נגעו בצלבים ויכלו לסבול את הכאב - בדרך כלל מספיק זמן כדי להשליך אותו הצידה המאסטר נהג "להתאמן" על צלב גדול שהיה לו בחדר (mommy can i keep it?) הערפדים פחדו להכנס לכנסיה - The House of God - אני די בטוח שלמרות שרואים שם צלב גדול אף אחד מהם לא נוגע בו

Mnementh

New member
איך שאני מבין את זה

גם האש והחומצה הם מתוך הפחד. אם לא יפחדו אז לא יקרה להם כלום.

bewiched

New member
כן אבל מה עם הפרק באנגל ש

אנגל היה צריך לעבור כמה מסימות בשביל דרלה וחת מהם היה לעבור יחף דרך חדר מוקף צלבים ולהוציא משהו מקערת מים קדושים(מפתח אני חושבת) וכל הרגליים שלו היו שרופות

B a n j o

New member
טוב

גם אתה אם תעביר אצבע מעל נר לרגע לא ייקרה כלום חוץ מכאב קל שאפשר לסבול אבל, אם תלך על גחלים כשיש להם עדיין להבה אז די סביר להניח שתישרוף את הרגליים

זוהר פ

New member
וזה לא חומצה, אלו מים קדושים

והאש תמיד משפיעה (זוכרים בביפ את הערפד השחור עם הפטיש ?). לפני כמה חודשים יצא לי לשמוע על משחק vampire the masquerade ושם באמת מסופר שצלבים וכו´ לא משפיעים על ערפדים. אם כן זה בגלל האמונה החזקה אבל זה כבר עניין אחר. ולפי המשחק יש לערפדים נשמה. עוד מה שהיה שם - יתד בלב לא יהרוג ערפד, רק ישתק אותו והוא יקפא במקום. אש מחסלת אותם, וגם אור שמש - כל אור שמש! לא חייב להיות ישיר, אפילו אור שמגיע בעקיפין מבחוץ.

Mnementh

New member
נכון אבל הם לא הראשונים......

הרעיון שצלבים לא באמת משפיעים מגיע גם מספרים ומסרטים אחרים. ANNE RICE השתמשה ברעיון הזה בספרים שלה. ראיון עם ערפד וכו´...

למעלה