כמה שאלות...

Lורליי

New member
כמה שאלות...

קניתי את החומרים לפיצוצים סטפים וקרקל. ניסיתי את הסטפים על תצלום ו... יצאו לי פיצוצים רק איפה שמרחתי רק סטפ2 איפה שמרחתי את שניהם בקושי יצאו פיצוצים. ולשאלות... אני אמורה לשים את הסטפים רק בכיוון אחד נגיד מימין לשמאל, אז רק בכיוון הזה או אפשר הלוך ושוב (מימין לשמאל, ומשמאל לימין)? ואם אני רוצה לשים שכבר נדיבה של סטפ 1 אני אמורה לחכות שהשכבה הראשונה תתיבש ולהוסיף עוד שיכבה? הדגשת הפיצוצים, אני יודעת שיש אפשרויות שונות, קראתי את המאמר, לי יש פטינה שדודה שלי הביאה לי ובמאמר לא כתוב עליו כלום, אני צריכה לשלב אותו עם שמן? איך משתמשים בפטינה? ו.... הקרקל, קניתי גם אותו וגם הוא לא הצליח לי ואין לי שום רעיון למה, קראתי את הכתוב במאמר ו... לא. אפשר להשתמש בו גם עם צבעי גואש? (את הטסט שלי עשיתי עם אקריליים) תוכלו לנסות להאיר את עיני ולעזור? זה קצת מיאש.... תודה לור

av_i_va

New member
משהו מבולבל בהודעה שלך

אם מרחת רק סטפ 2 - לא יכולים להווצר פיצוצים מריחת סטפ 1 נעשית בכוון אחד, דהינו משאל לימין או להפך ואילו סטפ 2 בכוון הנגדי דהיינו מלמטה למעלה - או להפך. שכבה נדיבה זה אומר לקחת מספיק חומר על המכחול על מנת לכסות את השטח היטב - ולא למרוח פעמיים. הדגשת פיצוצים על ידי פטינה: פטינה זהו מושג ולא חומר. איזה חומר יש לך? קרקל: כיצד עבדת איתו? אין כל סיבה שלא יצליח לך! וכן - אפשר להשתמש גם עם צבעי גואש. ולבסוף - אל יאוש. קראי שנית את כל ההוראות באופן יסודי. עבדי על פי ההוראות והכל יצליח לך

Lורליי

New member
אמממ

אני מנסה שוב את הסטפים, מחר נדע... (ייבוש של 24 ש´!) הקרקל: מרחתי צבע חיכיתי לייבוש מרחתי קרקל חיכיתי שעתיים ומרחתי שכבת צבע נוספת (צבע אחר). ולא קרה כלום... את כל השכבות מרחתי באותו הכיוון. על הפטינה כתוב relief- metallic- paste kupfer copper cuivre- koper איך להשתמש בה? אפשרי לכה בסופו של דבר? מוסיף או גורע?

עינתפ

New member
קרקל: בזמן מריחת השכבה הנוספת

כמ בשכבות של צבע עשית??(הכוונה לאותו הצבע) זה קרה גם לי. בשכבה שאחרי הקרקל כשצבעתי הצבע לא היה אטום אז עברתי עם עוד שכבה וזה מה שאטם את הפיצוצים. אז עברי עד פעמיים לא יותר. לגבי הפטינה, אין לי מושג כי שלי מין משחה שנקראת CERA COLOR(צבע צהוב) ואני שופכת צבע שחור BETUN DE JUDEA ואז מערבבת ועם סמרטוט "מנקה" את המשטח.

av_i_va

New member
יש המון סוגים של "פטינה"

בדיוק כמו במקרים אחרים - נעשה שימוש מבלבל במושגים ומכאן גם חוסר ההבנה והבלבול. פטינה - זהו מושג ולא שם של מוצר. התפקיד שלו להבליט את הסדקים שנוצרים בתהליך של סטפ 1+2 על ידי כהות. אינני מכירה את החומר הספציפי שאת מציינת אבל על פי השם נשמע לי שמדובר במשחה. לכן את צריכה לעבוד עם חומר "מוביל" שזה שמן. בחנויות מוכרים כל מיני שמנים המכונים שמן פטינה (חה חה!!!) השתמשי בשמן תינוקות או שמן פישתן ואם אין לך אף אחד מאלה - קחי שמן שיזוף! (רק לא שמן בישול) לגבי הקראלק - אין כל סיבה שזה לא יעבוד זהו החומר הכי פשוט והכי בסיסי שקיים. (מבוסס על דבק מעובד).

Lורליי

New member
ניסיתי שוב...

את הקרקל וכמו שעינת אמרה, באמת (כנראה) אטמתי את הפיצוצים בפעם הראשונה... זה אומר שמותר לי למרוח רק שתי שכבות צבע אחרי הקרקל? אפילו אם הצבע לא "מדויק"? (ז"א מכסה לשביעות רצוני) יש אפשרות גם פה לשלוט בגודל הפיצוצים? כן, הפטינה שלי היא במשחה. למה נחוצים השמנים שהזכרת? במילים אחרות, למה לא שמן בישול? תודה

Lורליי

New member
הקפצה, ודיווח

אחרי הנסיון המוצלח עם הקרקל (בהודעה הקודמת) התעוררו כמה שאלות, גם הן בהודעה למעלה... ו... ניסיתי שוב עם הסטפים, הפעם הקפדתי שהכיוון יהיה אחד (לא הלוך ושוב) המתנתי 24 + ש´ ועדיין לא יצאו לי פיצוצים. יכול להיות שהחומר פגום, או פג תוקף?

עינתפ

New member
לגבי הפיצוצים בקרקל, לא ידוע לי

אם יש הפשרות לשלוט בפיצוצים. עם הסטפים...הה אין לי תשובה, כי שאני עשיתי פעם ראשונה יצאו לי מעט מאוד פיצוצים וקטנטנים, עשיתי שוב ויצא לי פיצוצים טובים. אין לי מושג מקווה שגדולות ממני דענה לתת לך תשובה.

av_i_va

New member
עדיין לא ברור

למה את מתכוונת כשאת כותבת הפעם הקפדתי שהכיוון יהיה אחד (לא הלוך ושוב) פרטי את כ להתלהיך שעשית מההתחלה עד הסוף.

Lורליי

New member
אביבה, אני אנסה להסביר.

מרחתי סטפ 1 במאוזן (כאילו רק לכיוון שמאל, בלי לחזור שוב ימינה) חיכיתי 24 ש´+ ומרחתי ספט 2 במאונך (למטה, בלי לחזור למעלה) יש לי עוד כמה שאלות אבל קודם כל אני רוצה להבין מה עשיתי רע... אז הן יחכו.

av_i_va

New member
ממש משונה

פעלת נכון למרות שאין צורך להקפיד עד כדי כך. כשאת מורחת בכוון אחד, למשל משלאל למין - אין כל מניע לא למרוח גם מימין לשמאל. סטפ 2 כנ"ל מלמעלה למטה ולהפך. העיקר לשמור על כוונים מנוגדים. אני לא חושבת שבחנויות יצירה מוכרים חומר שהוא ישן. זהו מוצר מדף שהתחלופה שלו גדולה. יש לי עוד שאלה אחת: האם את בטוחה שאין פיצוצים? אלה סדקים עדינים שלא נראים אם את לא יודעת מה לחפש. את תראי אותם רק לאחר שתמרחי פטינה. אני מציעה שתבדקי שוב, בתאורה טובה וחפשי היטב.

ogeret

New member
פטינה...

ממש לא מצליח לי הדגשת הסדקים יש לי בקבוקון עם שמן פטינה שבא ביחד עם שפורפרת של צבע (שמן אני חושבת) וממש זה הורס לי את התמונות... אני שמה מעט מאוד צבע אבל עדיין לא טוב.. בקיצור מתסכל. אם יש איזו עצה אשמח לשמוע. תודה

catwomano

New member
לגבי הפטינה

יש לי שאלה, גם אני ניסיתי את סטפ 1+2 ולא יצאו לי פיצוצים כל כך גדולים יצאו מעט וקטנים, עולה השאלה, אני יכולה לקחת שמן שיזוף עם קצת צבע ולמרוח עם בד? בתנועות סיבוביות?

lilachh

New member
cat - נאמר גם במאמרים ש..

הכל תלוי בשכבה של הסטפ ה - 1 , עלייך למרוח שכבה מאוד נדיבה ולתת להתייבש לפחות 24 שעות.לאחר מכן למרוח את השכבה השנייה לתת להתייבש ואז את הפטינה (שמן + צבע) לקחת קצת על בד טריקו ולשפשפף מהר על כל המשטח על מנת להחדיר את החומר לסדקים, אמור לצאת טוב ובלי שום בעיות בהצלחה

למעלה