כמה שאלות

Anna667

New member
כמה שאלות

היי! קראתי את הפורום אבל עדיין יש לי כמה שאלות שלא מצאתי להן תשובות.
אני כרגע חיילת ביומיות, משתחררת עוד כחצי שנה,
אני רוצה להתקבל או לאוניברסיטת Mcgill או לאוניברסיטת קונדוקרדיה, שתיהן במונטריאל (בתקווה לשנת הלימודים של 2015), ללימודי פסיכולוגיה.
אז השאלות שלי הן כאלה:
1. אני הולכת לשפר את הבגרויות שלי בינואר, אבל השאלה היא האם הבגרויות צריכות להיות מאוד גבוהות? מה הרף בערך? כל הבגרויות מעל 90 נגיד? בגלל שבאתר של האוניברסיטאות לא כתוב איזה ממוצע ציונים צריך.
2. אמא שלי תוכל להצטרף אליי ולעבוד שם? בשנה השנייה שלי שם לפחות? הבנתי שאפשר לשלם סכום נוסף על כל מי שמתלווה אלייך, אבל לא הבנתי אם זה רלוונטי רק לבן זוג או לכל בן משפחה שאני רוצה שיתלווה, והאם בן המשפחה מקבל אשרת עבודה?
3. מישהו מכיר את האוניברסיטאות mcgill או קונקורדיה ויש לו חוות דעת עליהן?
4. אני יכולה להוציא ויזת לימודים לשנה, ואז כל שנה לבוא ולהוציא אותה מחדש? כי יש לי כרגע כסף להוכיח שאני יכולה ללמוד שם שנה, ואת שאר השנים אני מתכוונת להרוויח/אמא תשלים לי מה שצריך. והאם כדי להוכיח שאני יכולה לממן לימודים בחו"ל אני צריכה את הכסף אצלי בחשבון, או שמספיק החשבון של אמא שלי ולהגיד שהיא תומכת בי כלכלית?
5. מישהו ניסה לעשות Toefl בזמן השירות הצבאי? האם זה אפשרי או שאין זמן כ"כ? אני מסיימת את הצבא כל יום ב-6.

זהו, תודה מראש! :)

ובכן...

1. את צריכה לשאול את האוניב' ספציפית מה הדרישות שלהם ולפי איזה מפתח הם ממירים ציונים מישראל.
2. לא. הכוונה לבני/ות זוג נשואים ו/או ידועים בציבור.
3. נחשבות טובות. מק'גיל קצת יותר 'מיושנת' בגישה שלה לאיך ללמד את התואר. שתיהן גבוהות ממוצע שכר הלימוד בקנדה, אבל נמוכות מהממוצע של אונטריו. מק'גיל מעניקה משמעותית יותר כסף במלגות, אבל זה לא אומר כלום לגבי המקרה הספציפי שלך. בכל מקרה, תואר ראשון בפסיכו' אינו מקצועי. צריך תואר שני ועוד הסמכות בשביל לעסוק במשהו שקשור למקצוע (ואינו 'מאבחנת מחקר' נניח).
4. לא. את מקבלת ויזת לימודים למשך הצפוי של תקופת הלימודים ועל סמך הוכחת יכולת כלכלית לשנה הראשונה והתחייבות לכיסוי השנים הבאות על ידי מממנים (שלא חייבים להוכיח שהכסף בידם כרגע).
5. זה עניין אישי. אם השליטה שלך באנגלית טובה אז כנראה שכן. אם לא, זה תלוי ביכולות הלימוד העצמי שלך. האם היית מצליחה לעשות בחינת בגרות במקצוע הומני תו"כ השירות?

DianaMor2

New member
כמה תשובות

חייבת לשאול למה דווקא בפרובנס הצרפתי? אם את שואפת ללמוד באנגלית לא עדיף לך להיות בפרובנס דובר אנגלית, בחלקם המחירים גם נמוכים יותר, המחיר לסטודנט זר גבוהים נורא (אני אזרחית)?
אני עם תעודת בגרות דיי ממוצעת התקבלתי בין היתר למקגיל 75+ כל התעודה (הממוצע שלי בלי בונוסים כמובן בסביבות ה-89-92). אם את רוצה תואר בפסיכולוגיה שהוא bsc אז את צריכה בתעודת בגרות כימיה ביולוגיה פיזיקה, משהו מבינהם, אם את רוצה ba זה לא משנה :)
אני עשיתי את הטופל בזמן הצבא, עם יומיות, קיבלתי אישור לצאת מוקדם בימים של הקורס, הקורס עוזר להבין איך המבחן בנוי, לתרגל זמנים, סוגי שאלות, חיבורים ותשובות על פה. מול מה את עומדת בגדול הוא לא משפר שפה, דקדוק או כל דבר דומה… רמת האנגלית היא מה שהיא.
אם אתן לא אזרחיות היא צטרך וויזת עבודה נפרדת, ועם השגרירות הקנדית העניינים האלה לוקחים זמן הייתי מרימה טלפון לבדוק.
אם תרצי לדבר בהרחבה תמיד מוזמנת לתקשר איתי, עברתי תהליך דומה לא מזמן, מכירה את אוסף השאלות :)

למעלה