כמה שאלות

Misha180

New member
כמה שאלות

קנינו לאחרונה כלוב גדול יותר לקטן שלנו, ואנחנו חושבים לראשונה להפגיש אותו עם חברה מאותו סוג. הוא בן 3.5-4, זכר מסורס ומאוד חברותי. לא ידוע אם אי פעם פגש חמוס אחר. יש לי כמה שאלות.
משנה אם נביא לו שותף זכר או נקבה? אם בגילו/צעיר יותר? כמה אפשר לסמוך על מפגש קצר שיראה אם הם יסתדרו?

ולשאלות כלליות יותר:
יש גיל שאחריו לא ניתן לעקר/לסרס חמוס?
ולגבי מוצרי טיפוח וויטמינים, מי שמכיר יכול להמליץ לי מה לקנות ומאיזו חברה? (לא מרשל)
ו.. מתי אתם עושים איזה מפגשון חמוסים? :p

WTR

New member
היי מישה

ככל שהחמוס השני יהיה צעיר יותר, ההתרגלות שלהם אחד לשני תהיה קצרה יותר (בייחוד אם החמוס החדש יהיה לפני התבגרות מינית)
אך זה לא אומר שהחמוס שלך לא יוכל להתרגל לחמוס בוגר יותר, זה פשוט ייקח יותר זמן.
מה שכן, רצוי מאוד (!) ששניהם יהיו מסורסים.
מפגש קצר לא ייתן כלום כי חמוסים תמיד יריבו, ישחררו, ינשכו אחד את השני בהתחלה. רק לאחר מס' שבועות מתחילים לראות רוגע ושהם מסתדרים יחד. אבל כשזה קורה- זה הכי משמח שיש

לגבי גיל לסירוס - אני מניחה שאם החמוס מבוגר מאוד (6-7 שנים) יהיה כדאי לעשות בדיקות דם לפני כן ולשקול את המקרה לגופו. תתייעצי עם הוטרינר לגבי ההתלבטות שלך, הוא ייתן לך תשובה מקצועית יותר על סמך ההכרות שלו עם החמוס.
לגבי מוצרי טיפוח - מה למשל? שמפו? בשמים?
אני מאוד אוהבת את המוצרים של 8in1 אבל אין אותם בארץ
אשמח לשמוע אם תמצאי אתר שעושה משלוחים לישראל... אני כבר הרבה זמן מחפשת

לגבי מפגש - אני תמיד אשמח
תציעו תאריך ונקבע יחד

Misha180

New member
יש לנו שמפו של 8in1

ופרטון. יש ויטמינים מיוחדים? עוד מוצרי טיפוח למיניהם? בושם נשמע לי מיותר.. אין לו ריח כמעט, הוא בעיקר מריח מכביסה. אבל באמת יש בושם מיוחד שעובד?
בכל אופן, בדיוק בשביל זה אני שואלת, כדי לחפש באתרים כמו איביי שמות ספציפיים.

ובין זכר ונקבה ההיכרות פחות ׳כואבת׳? אני ממש פוחדת שהם יפצעו אחד את השני, הלב שלי לא עמד במראה דגים רבים, חמוסים אני לא אשרוד

Misha180

New member
ועוד שאלה

קורה לכם לפעמים שאחרי זמן-משחק החמוס מתעייף ומתקשה להתעורר? לפעמים אני מנסה להוציא אותו והוא מתעקש להתכרבל ולישון. קורה גם שאני מוציאה אותו והוא ממשיך לישון עליי כמה דקות (לפעמים גם כחצי שעה) ואז מקיץ כאילו כלום לא קרה. זה נורמלי?

WTR

New member
קורה שחמוסים ישנים ממש עמוק

ולוקח זמן להעיר אותם
אבל אם זה נראה לך חריג כדאי ליצור קשר עם הוט' ולהתייעץ

Misha180

New member
זה לא נראה לי חריג,

אם את אומרת שזה קורה לפעמים. זה בדכ אחרי פעילות אינטנסיבית של עשיית צרות.
בכמ תודה על כל העצות :)
קניתי לו באיביי מספר מוצרים של 8in1 , המחירים סבירים.

chatulika

New member
שינה אצל חמוסים

זה סוג של אומנות:)
הם בהחלט יכולים להעדיף שינה על כל דבר אחר כולל משחק,אוכל ופינוק.
אין צורך לקחת אישית.
ממליצה להשיג משחת פראויט לחמוסים בנוסף לפראטון. השמן מצויין לפרווה,המשחה משלימה צרכים תזונתיים.

Misha180

New member
תודה על כל העצות,

הזמנתי משחת פרוויט וחטיפי חמוסים שנקראים גם הם פרוויט שאמרו שהם מולטי וויטמין, שניהם של 8 in1. תודה רבה לכולם:)

מחר אני וחבר שלי אוספים חמוסה חדשה וחמודה ונהדרת (בשם מגי) ואחרי שהיא תסתגל לקטן שלנו והוא אליה נשמח לטייל עם עוד חברים:)

Misha180

New member
הזמנתי מeBay

פשוט חיפשתי 8in1 ferret וזה נתן לי מלא אפשרויות. קצת יקר המשלוחים שהם עושים, אבל נגיד ויטמינים היה הנחה על משלוח שני אז הזמנתי 2, ויצא יותר זול. ואם מזמינים כמה אנשים זה יוצא בכלל סבבה

WTR

New member
בגלל זה אני שואלת

כי אני רוצה לארגן הזמנה מרוכזת

Misha180

New member
יצא שאת המוצרים האחרונים קניתי ממוכר שקו

אבל אני לא באמת שמה לב לזה, אני מחפשת לפי חברה ולא לפי מוכר

Misha180

New member
תיקון

ממוכר שקוראים לו bennynv