כמה שאלות

g25101

New member
כמה שאלות

שלום לכום,
בני בן 11 עכשיו אובן עם בעית קשב. בעיה שלא אובחן בזמן לצערי. הבעיות שלו מתרכזות אך ורק בבית הספר ולא בבית. נסינו הרבה דברים בעבר (טיפול פסיכולוגי, טיפול רגשי, עיצוב התנהגות). כעת הוא התחיל לקחת ריטלין 20 מ"ג SR. אין לא ת"ל כמעט בכלל מצד אחד אך מצד שני נראה שהפעולה לא מספיקה לו (40 ק"ג). הרופא ביקש שנחזור בעוד חודש- האם לדעתכם כדאי לחכות להעלות מינון או כבר עכשיו ליצור קשר עם הרופא?
דבר נוסף- איזה טיפול משלים הייתם מציעים לילד כזה- שאיבד זמן יקר בטיפול? יש לו משקעים רגשיים, וגם אין לו הרגלי למידה טובים בכיתה. הוא מנסה לברוח מהתמודדות בכיתה ...
אשמח אם תוכלו לעזור למצוא כיוון ?

מה תפסידי אם תיצרי קשר עם הרופא?

אם יש לך אפשרות ליצור אתו קשר, הייתי מתייעצת אתו.
חשוב שתדעי שכל שיפור, אם בזכות התרופה או בכל דרך אחרת הוא תהליך
ולצערי אין קיצורי דרך.
הוא אמנם איבד זמן יקר אבל הוא בסך הכל בן 11 ויש עוד הרבה שנים לפניו כדי לצבור חוויות חיוביות שחעזרו לו להתמודד עם המשקעים הרגשיים.
האם קיבלתם הדרכת הורים, במתאימה לילדים עם הפרעות קשב?
ציפי קוברינסקי

g25101

New member
תודה על התגובתך !

אין למי באמת מה להפסיד. אבל שאלתי כי האם באמת אפשר לשנות את המינון בשלב כזה- לא עבר עדיין חודש ....
היינו אצל פסיכולוג שנתן לנו כמה הנחייות.
אני מחפשת איזה טיפול משלים לילד ואני תוהה על איזה כיוון ללכת. הוא היה בטיפול פסיכולוגי לפני כשנתיים שלא עזר הרבה. הוא ילד מעט מופנם ולא נוטה לתת הרבה מידע מעבר לשאלות ששואלים אותו- אז אני לא בטוחה שטיפול פסיכולויג זה הכיוון הנכון עבורו. רציתי לדעת מניסיונכם מה יכול לעזור בשלב כזה.

eyalnlp

New member
עזרה לבן 11

אם הילד היה אצל פסיכולוג לפני כשנתיים ויגיע אליו שנית זה עשוי לעזור.
מטפל מיומן ידע איך לקלף את הקליפות העדינות כדי להגיע אל הנפש בפנים. לפעמים זה לוקח קצת זמן.
יש שיטות שונות לטיפול והייתי ממליץ להמשיך לחפש רק אחרי שמיציתם את מה שאתם מכירים. אם תדלגו ללא יצירת רצף נכון לא תגיעו למטרה שלכם.
לגבי הזמן שאבד- לא סתם אומרים לא לבכות על חלב שנשפך כי זה באמת לא מה שחשוב, מה שמשמעותי זה איך למנף את הילד ולעזור לו להפתח.
יש הרבה דברים שיכולים לעזור ומגוון טכניקות שאינן מוגדרות טיפול, מצד שני רצוי לעבור תשאול נכון ומעמיק ובנוסף לעצות בפורום.

מה הכיוון הנכון

לגבי המינון, זו שאלה שלדעתי רק רופא יכול לענות עליה.
אני הייתי פונה לאבחון פסיכולוגי שם תוכלי להתייעץ איזה סוג התערבות מתאים לקשיים ולאופי הילד
במכון יונתן, למשל, בכפר סבא, דר מיכל כץ עושה אבחונים כאלה.
לא כל התערבות פסיכולוגית היא שיחות עם הילד
ציפי קוברינסקי

g25101

New member
אבחון פסיכולוגי

עשיתי לו אבחון פסיכולוגי השנה...אולי אתייעץ עם מי שעשה לו.

עצוב על הזמן שהוא איבד. כולי תקווה שעם מציאת

הפתרונות הוא יצליח להשלים. זה אפשרי.

למעלה