כמה שאלות

omer peleg

New member
כמה שאלות

דבר ראשון, מה ההבדל בין "אינסטרומנטל" של שיר, לבין "ביט" של שיר? ועוד שאלה, אי פעם בפורום הזה היו ביקורות על האלבום של קאנינלינויסט? או זיון איי? אם כן, מי שיכול לתת לינק אני אודה לו... תודה

baduist

New member
"אינסטרומנטל"

הכוונה לגרסא אינסטרומנטלית של שיר - יעני בלי הווקאלס, הקולות. בד"כ יש גרסא כזו על כל סינגל שיוצא. "ביט" הכוונה לליווי המוסיקלי שעושים בשביל שיר ראפ, בד"כ על מחשב\ציוד מידי. אותו דבר גם לגביי "רידים", אם יוצא לך לדבר עם ג´מייקנים:) בפועל יוצא ששני הדברים הם אותו דבר, ככה שזה לא משנה הרבה ההגדרות.

2PAC4EVER

New member
הא?

אתה לא מובן, אולי זה בגלל שאתה בדאווי או אני לא יודע למה אבל יש מישהו עם הסבר יותר נורמלי?

omer peleg

New member
אנשים, למה החיים קשים?

מישהו יודע תשובה לשאלתי, רק שיש לו ניסוח יותר מובן? helpppp

da^Lord

New member
לדעתי, אבל זה ממש לא מבוסס

האינסטרומנט זה המנגינה של השיר המלאה והמוגמרת . הביט הוא רק קצב הדראם&בייס , כלומר התופים.

stas aka GhoSt

New member
כן יאנו הביט זה הבסיס וכל שאר

התוספות ביחד עם הביט יוצרות את האינסטרומנטל

baduist

New member
מותקים, שניהם זה אותו דבר

רק שמות שונים. זה יעני השיר - בלי המילים, בלי הזמר\ת. זה הכל. ביט, זה המילה באנגלית לקצב, אבל בהקשר של ראפ זה כינוי לכל המוסיקה (כאמור, חוץ מהזמר). מקווה שזה יותר ברור (מה, אני באמת לא מובן?:)

baduist

New member
כן, פשוט יש לו רק

משמעות אחת בהקשר. קשה לי לתרגם, אבל הרעיון הוא שאינסטרומנט = כלי נגינה. לכן אינסטרומנטלי - הכוונה רק לכלי נגינה, כלומר - בלי השירה. זה כזה מסובך?

Latent

New member
מאשר ששני המושגים זו אותו הדבר

המושג אינסטרומנטל משמש גם לשירים מסגנונות אחרים, לא רק ראפ. ואילו ביט זה רק בהקשר לראפ (בד"כ).

baduist

New member
בדיוק.

רק בודק כמה ארוך השרשור הזה יכול להיות בהתחשב בפשטות השאלה:) (או במילים אחרות : "פחחחחחחחחחחח...")

BiG D

New member
לא נכון

ביט ואינסטרומנטל הן לא הגדרות לגמרי זהות - הסבירו כאן את ההסבר אבל אני אסביר שוב ביט הוא מקצב בסיסי. ככה פשוט. ביט כלול באינסטרומנטל, כששם בד"כ מוסיפים על הביט גם כל מיני אלמנטים אחרים. דוגמא קלאסית: באינסטרומנטל של חי מיום ליום, הביט נכנס רק בסביבות החצי דקה אחרי שהאינסטרומנטל עצמו התחיל כבר. מישו הבין? :)

LIL TO THE Y

New member
לא בדיוק....

beat = פעימה בדרך כלל הפעימות במנגינה מודגשות בkick (סוג של תוף)

sharp^

New member
הנה תשובה שלא תסבך אותך...

ביט רק המקצב אינסטרומנטל המקצב כולל קולות רקע, הכפלות, אפקטים, אקויים והדגשות וגם לפעמים את הפזמון. כמו רוב השירים של באסטה ריימז - אם תקשיב לאינסטרו תשמע הכפלות ודגשים לדוגמא האינסטרו של TURN IT UP/FIRE IT UP (רימיקס) תוכל לשמוע חלק מפזמון ואת הקול "הרובוטי" (קית´ יענו) שעונה לו בבית השני (אם אני לא טועה). גם באינסטרו של KRS 1 של Step into a world אפשר לשמוע את ההדגשה של "Oh sorry i lied i´m NUMBER ONE, TWO THREE & FIVE" יש?

stas aka GhoSt

New member
מעניין מאוד

עד כמה השרשור הזה ימשיך בהתחשב שהשאלה כל כל פשוטה ועוד שכולם חוזרים על עצמם שמתם לב?

למעלה