כמה שאלות...

Nicky5551991

New member
כמה שאלות...

קודם כל שלום רב, אני חדשה בפורום...אשמח לקבל עצות חכמות :)
אז ככה...אני בת 21...מתחילה ללמוד רק באוקטובר..ממוצע הבגרות שלי גבוה, אך הפסיכומטרי שלי הרס לי את כל התוכניות ...
חלמתי תמיד ללמוד פסיכולוגיה באחת האוני' הגדולות...והפסיכומטרי שלי אכזב ומנע ממני להגשים את חלומי...
התלבטתי אם להבחן שוב או לא ובסוף בחרתי שלא מכיוון שהזמן עובר וכדאי מאוד להתחיל במשהו גם אם זו תהיה סוג של פשרה.
בסופו של דבר אחרי חיפוש מעמיק של מקצועות ומכללות...הגעתי להחלטה שאני הולכת ללמוד קרימינולוגיה במכללה האקדמית גליל מערבי...
הכל טוב ויפה א-ב-ל זה מה אני עושה עם החלום הגדול ???מאוד מאוד קשה לי לוותר על הרצון העז ללמוד פסיכולוגיה.
עכשיו השאלה שלי היא בנוגע להסבה מקצועית...ואני מאוד מקווה שהגעתי לפורום המתאים לשאול שאלה כזו ואם לא אז מי שיכול לכוון אותי או להפנות אותי לפורום אחר אני גם אשמח. אחרי תואר ראשון בקרימינולוגיה במכללה האקדמית גליל מערבי איך אני עושה הסבה מקצועית לפסיכולוגיה נגיד באוניברסיטת בר אילן למשל...
אני באה להירשם לתואר ראשון לפסיכולוגיה באוני' בר אילן, גם אם אני בוגרת תואר ראשון אני צריכה פסיכומטרי??? או שמספיק ציון של תואר ראשון...

אל תשחקי עם החיים שלך

תעשי שוב פסיכומטרי
ותתקבלי מראש למקום שאת רוצה. עוד שנה-פחות שנה לא משנה לאף אחד.
את גם יכולה לעבוד בנתיים ולחסוך כסף לתקופה של התואר - על מנת שיהיה לך יותר קל להשקיע בלימודים!

Nicky5551991

New member
אז זהו ש...

לא רציתי להכנס לזה...אבל את הפסיכומטרי עשיתי פעמיים ולא הלך.
אני פשוט לא מסתדרת עם הפסיכומטרי לא מסוגלת לעשות אותו...בבית הספר הייתי תלמידה מצטיינת ופתאום פסיכומטרי פעמיים עם ציון גרוע...אני לא רוצה לעשות פעם שלישית ולהתאכזב שוב...זה יגרום לייאוש מטורף...+בזבוז זמן וכסף!!! אז למה???
אני לא חושבת שללכת בינתיים ללמוד קרימינולוגיה במכללה האקדמית גליל מערבי זה לשחק עם החיים שלי...להיפך. זה לבזבז אתהזמן נכון.
אני חושבת שאם אני אמשך עם הנסיונות לעשות פסיכומטרי זה יהיה לשחק עם החיים שלי כי זה פשוט לא ילך אני יודעת.

את יכולה ללכת בדרך עקומה ולא להגיע ליעד

זה בחירה שלך בסופו של דבר.
אם שאלת בשביל לקבל אישור- אז סבבה לכי תעשי תואר לא קשור במכללה לא קשורה.

אם את רוצה לכוון את עצמך גבוה ולהגשים את החלום שלך- אז לפעמים צריך לעבוד בשביל זה ולא לוותר מראש כי קשה לך.
אם היית תלמידה מצטיינת בבית ספר זה אומר שיש לך בגרות טובה ושיש לך יכולת ללמוד.
אני אשמח אם תכתבי כמה הציון פסיכומטרי שלך גרוע.
בכל מקרה לעשות שוב פסיכומטרי זה לא בהכרח בזבוז כסף וזמן
את יכולה לעבוד במקביל במשרה חלקית ואת לא חייבת לעשות קורס היות ואני מאמינה שכבר עשית ואת יודעת מה זה נותן.
את צריכה להשיג לך חומר תירגול- של קורסים נוספים- פשוט תקני מאנשים / מחנויות במחירים אפסיים ותתרגלי. את לא צריכה כנראה 700 ויכולה להסתפק בהרבה פחות בשביל פסיכולוגיה אם יש לך בגרות טובה. וציונים כאלה הם בהחלט בטווח השגה עם מספיק תירגול.

Nicky5551991

New member
תשובה

אני עשיתי פסיכומטרי כבר פעמיים. פשוט לא הצלחתי . אני מודה שלא השקעתי מספיק אבל כמה אפשר למשוך את זה...אני בת 21...את שנת הלימודים הזו כבר פספסתי מה שאומר שאני תחיל בגיל 22...אני מכירה את עצמי ויודעת שאני לא אצליח בפסיכומטרי גם לא הפעם אם אני אעשה פעם שלישית וגם לא אחרי זה...
ואתה טועה לדעתי...זה שהייתי תלמידה מצטיינת וזה שאני יודעת ללמוד לא עוזר לי בכלל בפסיכומטרי...כולם יודעים שהפסיכומטרי שונה מאוד מהלימודים בבית הספר וגם מהלימודים האקדמיים ומכל דבר . זה פשוט שונה ואני לא הולכת לבזבז על זה עוד זמן ועוד כסף...ואני לא רוצה להתאכזב שוב...כי אז אנילגמרי אפסיק להאמין בעצמי ואתייאש...
אז מה זה משנה בעצם אם אני אבזבז זמן על פסיכומטרי או על תואר ...התואר לפחות ייתן לי משהו בסיסי להתחיל איתו את החיים.
אני חולקת על דעתך לגמרי. אני כבר החלטתי משהו ואני הולכת איתו אני רק שאלתי שאלה וקיבלתי עליה תשובה. תודה

זה בחירה שלך אבל חרא של בחירה

והסיכוי שבסוף תלמדי פסיכולוגיה באיזשהו שלב בחיים (כתואר, לא כקורס) שואף ל 0.

Nicky5551991

New member
הכינוי שלך בפורום לגמרי מאפיין את התגובות שלך

חחח :)
לך תידע...מה שיהיה יהיה - נחיה ונראה :)
תזהר לא לחלק לכולם פה תגובות כאלה...אנשים לא באים לפורום הזה כדי להתייאש..
אבל מצד שני גם יפה שאתה מראה לי את המציאות ומוריד אותי לקרקע- אני צריכה את זנ לפעמים:)
בכל אופן...סיכוי זה דבר שאני לא מסתכלת עליו...העיקר שיש סיכוי גם אם הוא קלוש- כל השאר לא משנה ...
לפחות תהיה לי קפיצה כלשהי לתחום של מדעי החברה...

תשובה

בארץ קיים ביקוש גבוה ללימודי פסיכולוגיה ולכן סף הקבלה הוא גבוה. הביקוש אף גובר כשמדובר בקבלה לתואר שני.
באופן כללי, גם אם תעשי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, חינוך או בקרימינולוגיה, עדיין תוכלי אחרי מתבן שנקרא מתא"ם
לגשת לתואר שני בפסיכולוגיה.

מתבן=מבחן

אחרי תואר ראשון את כבר לא צריכה פסיכומטרי, אלא הקבלה לתואר שני נעשיית על-סמך ציוניך בתואר ראשון,
תוצאות מבחן מתא"ם, ריאיון אישי, המלצות וכ"ו.

Nicky5551991

New member
ד"ר עופר בן חורין

קודם כל תודה רבה על תגובתך המהירה, תודה על המענה
אני פשוט נלחצתי כי ראיתי באיזה אתר של איזו אוני' לא זוכרת איזו, שקבלה לתואר ראשון לבעלי תואר אקדמי אחר מותנית בציון התואר + ציון פסיכו'...
יכול להיות שלא הבנתי נכון או שמדובר במשהו אחר.
בכל אופן, שוב תודה, שבוע טוב :)

כמה עצות נוספות

כמו שעופר ציין, אפשר ללמוד גם מדעי ההתנהגות או תארים דומים.
יש מכללות (כמו אחווה) שמאפשרות לקבל תואר של אוניברסיטה (בן גוריון במקרה הזה).
אם את מאזור המרכז תבדקי את החוג המשולב בבר אילן, יש להם גם מסלול של מדעי ההתנהגות (נקרא שם מסלול פרט).

כמו כן, אם את מכוונת לתואר טיפולי באונ', את יכולה ללמוד בתואר שני עבודה סוציאלית קלינית, שבאופן פרקטי מכוונת לעיסוק דומה לפסיכולוגיה קלינית.

אם נועדת לתחום, אל דאגה, את תמצאי את הדרך :)

עבודה סוציאלית קלינית

זו בעצם דרך נוספת לקבל רישיון פסיכותרפיסט. מעבר לכך אפשר לעשות קורס פסיכותראפיה (מיועד לבעלי תואר טיפולי בלבד), קורס שמומלץ גם לבעלי תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית.
שימי לב רק שאת באמת רוצה את זה- לא מדובר שייעוץ לחברה אלא בישיבה מול מטופל תחת כללים מסוימים שאינם פשוטים בכלל.

Nicky5551991

New member
המכללה האקדמית גליל מערבי

כפי שהבנתי מהאתר שלהם ומדיבור ישיר איתם- התואר שבקרימינולוגיה הוא בחסות אוני' בר אילן ועל התואר יהיה רשום שהוא מאוני'בר אילן...
והם גם אמרו שהוא לא נופל מהרמה של החוג לקרימינולוגיה באוני' בר אילן...
בכל מקרה...אני לא מתכוונת שננעלתי על פסיכולוגיה ספציפית...כל תחום מעולם מדעי החברה מעניין אותי עד מעל הראש ואני אשמח לעסוק בו...
פשוט אשמח מאוד אם תהיה לי ההזדמנות להגיע בסופו של דבר לפסיכולוגיה כסגירת מעגל....
יכול מאוד להיות גם שתחום הקרימינולוגיה יעניין אותי כל כך במהלך הלימודים שאני לא ארצה לעזוב אותו
ושוב תודה על המענה המיידי שאתם נותנים בפורום הזה !!!! :)

כן ובוגרי מכללות כמעט ולא מתקבלים לתארים

מתקדמים באוניברסיטה, בתחום הפסיכולוגיה.
ומי שכן הרבה פעמים לא שורד.

למעלה