כמה שאלות !

crackerz

New member
כמה שאלות !

1) אני מתאמן זמן מסוים עם תוכנית הבית , ואכן הצלחתי להשיג ניפוח ואני מניח שזה בגלל שאני מתאמן חדש , אז זה הספיק לי לגירוי לשריר. אבל עכשו אני מניח שזה כבר לא מספיק , אז אני מניח שאני צריך לעבוד עם משקולות . עם כמה אתם ממליצים לי להתחיל ? ( אני מתכוון למשקולות הקטנות האלה שמתאימות ליד ) 2) בארוחות אני אוכל נכון , אבל בין הארוחות אני לא כך כך מוצא מה לאכול. למישהו יש רעיון ? ( המטרה שלי היא יותר להמשין ולהנתפח , ולא דיאטה ) 3)רציתי לשאול אם מישהו יודע כמה עולה מתח כזה ששמים על המשקוף ? 4)אני מבצע כבר הרבה זמן כפיפות בטן , וקיבלתי תוצאות מרשימות , אבל אף פעם לא נתפסו לי השרירים בבטן . אתמול ניסיתי מתח ( למרבה ההפתעה הצלחתי כמה ) והיום בפעם הראשונה אני מרגיש שהשרירים בבטן נתפסו ( אני חושב ) האם זה אפשרי שהשרירים ייתפסו דווקא מהמתח ולא מתרגיל כמו כפיפות בטן ?

תשובות

1. אין תשובה חד משמעית לשאלתך, אתה צריך לנסות משקלים וכך תוכל לדעת איזה משקל מתאים לך לכל תרגיל ו/או לכל קבוצת שרירים. 2. להשמין - הרבה פחמימות מורכבות, ירקות, פירות, דגים, עוף, גבינות. 5 -6 ארוחות ביום. 3. אין לי מושג כמה עולה מתח 4. נתפסו לך השרירים כי עקב העומס על שריר הרחב גבי הגוף ניסה לפצות את עצמו בעזרה של שרירים אחרים שאחד מהם הוא הבטן ולכן בשלב מסויים הבטן היתה מאוד דומיננטית בעלית המתח. ההמלצה היא לבצע את המתח כשאר פלג הגוף החתון נשאר רפוי ואין תנועתיות באגן.

crackerz

New member
ועוד שאלה אחת

אם המטרה שלי היא התנפחות ברגע זה, האם אני צריך אירובי ? האם זה יכול לפגוע בהתקדמות שלי ? ( במיוחד בגלל העובדה שאני כבר רזה גם ככה )

אלי ו.

New member
לא "צריך" אירובי בשביל להתנפח

צריך אירובי בשביל לשמור על כושר ועל בריאות. בזמן אימוני ניפוח אתה יכול להוריד מינון של אירובי, אבל לא ממליץ הפסקה.

crackerz

New member
אני יודע שזה לא המטרה של אירובי

אבל השאלה היא האם אני זקוק לאירובי ? והאם כאשר מבצעים אירובי , זה מפריע להתקדמות של ניפוח השרירים ?

אירובי

התשובה היא כן זה יפגע בהיפרטרופיה של השרירים (תלוי בעצימות האימונים). הפתרון - 2-3 אימוני אירובי של 20-30 דקות בעצימות בינונית.

למעלה