כמה שאלות
בעבר הצקתי לכם (לא בכוונה) על כיסוי ראש. עכשיו כשהבנתי את מהות הפורום אשמח אם תענו לי על כמה שאלות קטנות
1. מותר בשבת, במקום פלטה, לשים תנור על חום נמוך כל השבת שישמש כפלטה?
2. האם אסור בשבת/יו"ט לקלוע צמה בשיער?
3. האם אפשרי בשבת/יו"ט לכוון מראש שהמדיח כלים יפעל נאמר בלילה לאחר ארוחת שישי?
4. בראש השנה נתקלתי בדיעה של חמי (חרדי למהדרין
) שטוען שגן עדן שחוה ואדם נוצרו בו הוא בעצם באיזשהו מקום בישראל (או משהו כזה) ולא גן עדן עולם הבא. זה קצת לא מתיישב לי, ולא רציתי להקלע עמו לשאלות בענין מפאת כבוד, אך הרי אדם וחווה סולקו מגן עדן ולא הורשו להכנס חזרה עד אשר הקב"ה יסכים. השערים ננעלו, וחרב מתהפכת שמרה על המקום ועל עץ החיים. הרי המקום הזה , גן עדן, כולו טוב ואין צורך להתאמץ בו, איך יכול להיות שמדובר על מקום גשמי שקיים כיום בכדור הארץ? אני מניחה שאם חמי אמר זאת הוא יודע על מה מדובר כי הוא אדם חכם מאוד, לכן אשמח לקבל ביאור או קישר על הנושא
ועוד שאלה פילוסופית קטנה, אם זה לא מתאים למהות הפורום אבין לגמרי אם לא תענו לי, לאחרונה אני מעמיקה יותר במקורות ורוצה יותר להתחזק ונתקלת בכמה תהיות:
הקב"ה כתב לנו בתורה פעמיים לפחות והדגיש את העניין, "לא תוסיפו ולא תגרעו על הדבר אשר אנוכי מצווה אתכם" אך זה מתיישב עם כל האיסורים על איסורים שקמים כל יום (לא מדברת רק על חז"ל, אלא על ימינו כיום, למשל פסח- שכל שנה מוצאים מה עוד יש להחמיר, וכו')
תודה
בעבר הצקתי לכם (לא בכוונה) על כיסוי ראש. עכשיו כשהבנתי את מהות הפורום אשמח אם תענו לי על כמה שאלות קטנות
1. מותר בשבת, במקום פלטה, לשים תנור על חום נמוך כל השבת שישמש כפלטה?
2. האם אסור בשבת/יו"ט לקלוע צמה בשיער?
3. האם אפשרי בשבת/יו"ט לכוון מראש שהמדיח כלים יפעל נאמר בלילה לאחר ארוחת שישי?
4. בראש השנה נתקלתי בדיעה של חמי (חרדי למהדרין
ועוד שאלה פילוסופית קטנה, אם זה לא מתאים למהות הפורום אבין לגמרי אם לא תענו לי, לאחרונה אני מעמיקה יותר במקורות ורוצה יותר להתחזק ונתקלת בכמה תהיות:
הקב"ה כתב לנו בתורה פעמיים לפחות והדגיש את העניין, "לא תוסיפו ולא תגרעו על הדבר אשר אנוכי מצווה אתכם" אך זה מתיישב עם כל האיסורים על איסורים שקמים כל יום (לא מדברת רק על חז"ל, אלא על ימינו כיום, למשל פסח- שכל שנה מוצאים מה עוד יש להחמיר, וכו')
תודה