כמה שאלות...

כמה שאלות...

אני טסה לבד לטיול של כמעט שלושה חודשים בעוד שבועיים וקצת:
נחיתה בבנגקוק->נסיעה/טיסה לצ'אנג מאי-> לאוס-> ויאטנם-> קמבודיה-> תאילנד איים.
יש כל מני דברים שאני לא מצליחה לסגור עם עצמי בקשר לויזות וניידות ממקום למקום ואשמח לעזרתכם.

ויזה לתאילנד- הכרטיס שלי כאמור הוא לתאילנד ומתאילנד. כלומר בכניסה עלולים לחשוב שאני אשאר כל התקופה בתאילנד. לא תכננתי להוציא ויזה לפני הטיסה, אבל קראתי בפורום שעלולים להכריח אותי לחזור לארץ בתחילת הטיול בגלל שאין לי ויזה לכל זמן הטיול.
השאלה שלי היא- מה הסיכוי שדבר כזה יקרה? מה העלות של ויזה מאיסתא (כי השגרירות רחוקה ממני והטיסה שלי בעוד שבועיים...)? מה העלות של ויזה בשגרירות? האם אני חייבת לעשות ויזה לשתי כניסות או שאחת מספיקה לפעם הראשונה?
חשוב לי לציין שבכניסה הראשונה אני אהיה כנראה שבוע וחצי בתאילנד ובכניסה השניה בערך שבועיים.

ויזה לויאטנם- האם אפשר להוציא ויזה לויאטנם בשגרירות ויאטנם בלאוס? אם כן, כמה זמן לוקח התהליך וכמה עולה התענוג?

הגעה מצ'אנג מאי ללאוס- האם יש אוטובוס ישיר או שיש צורך בהחלפת אוטובוסים/סירות?

הגעה מקמבודיה לאיים- מבדיקה שלי באתר של אייר אסיה אין טיסה ישירה אלא אני צריכה להזמין שתי טיסות נפרדות- האחת מפנום פן לבנגקוק והשניה מבנגקוק לאיים. האם יש דרך נוספת להגיע? אוטובוס למשל? מהו משך הנסיעה, האם היא רציפה ומהי עלותה?

חברות אוטובוס בתאילנד- האם יש אתרי אינטרנט ומחירונים לנסיעות אוטובוס מבנגקוק לצ'אנג מאי? כדי שאני אוכל להחליט אם להגיע בטיסה או אוטובוס...

ובאופן כללי- כמה זמן הייתם ממליצים לי לשהות בכל מקום?

אני בטוחה שיהיו לי עוד מליון שאלות, אבל זה בינתיים...

תודה רבה,
לינור :)

sailor

New member
אפשר להוציא ויזה לויטנאם בלאוס

בבירה, ויאנג צ'אן, אבל בקמבודיה הויזה עולה חצי מחיר מאשר בלאוס.
גם הנסיעה מתאילנד לויטנאם דרך קמבודיה נוחה וזולה יותר, לכן שוה לשקול כיוון הפוך.

sailor

New member
תלוי במחיר

רגיל - 3 ימים, דחוף בתוספת תשלום גבוהה - יום אחד.
בקמבודיה - תוך יום.
זהירות לא להכנס לסופ"ש.

אבשלום68

New member
קצת תשובות

חבל שאת לא כותבת כמה זמן תשהי בפעם השניה בתאילנד.....
כעיקרון ולפי החוק (דבר שאינו מקויים בדרך כלל אבל לך ותידע...) מקבלים ויזה עם ההגעה וצריך להוכיח יציאה תוך 30 יום.
לכן כדי שהיי שקטה אני הייתי מיצע לך תמורה כ 150-200 שקל להוציא ויזה לשתי כניסות כל אחת 60 יום ואז את מכוסה מכל הכיוונים
עלות ויזה דרך איסתא? אין לך טלפון?
ויזה לוינטאם עולה כ 30 דולר פלוס מינוס בקמבודיה מהיר יותר וזול יותר - זול יותר ב5 דולר, אני לא מניח שזה ימוטט אותך כלכלית.
אם את מטיילת בצפון תאילנד אני מאד ממליץ לך להגיע לציאנג ראי שמשם יש אוטובוס כ 3.5 שעות מעבר הגבול בהוייסיי ומשם ללואנגנמטה או ללואנג פראבנג....
מקמבודיה - סיהנוקוויל יש אוטובוס למעבר הגבול הקרוב לטראט שמשם ממשיכים לבנגקוק - כיום+נסיעה.
אתר האוטובוסים בתאילנד
http://www.sawadee.com/transfer/bus-north.htm
אתר הרכבת בתאילנד
http://www.seat61.com/Thailand.htm

אבשלום68

New member
בערך שבועיים

שאת חוזרת לתאילנד יבשתית את מקבלת ויזה ל15 יום
מה יהיה אם ימאס לך ותרצי לחזור מוקדם יותר?
כל יום של חריגה מהויזה עולה 500 באהט = 55 ש"ח
אני מציע לך לעשות ויזה לשתי כניסות כאן בשגרירות
אני לא מאמין שלחברת נסיעות יקח יותר מיומיים שלושה לסדר את זה
בידקי איתם
ואם לא עשי זאת עצמאית

בגדול תכננתי לחזור בטיסה ולא יבשתית

אני רק התעניינתי אם הדרך היבשתית עדיפה...

יש דרכים להאריך את השהיה שם מעבר לאשרת הכניסה?

sani48

New member
ויזת תייר רגילה

אפשר להאריך בשבוע במשרד ההגירה בתאילנד(בעלות של 1900 באט),ויזה שאת מוציאה מראש בשגרירות,את יכולה להאריך בחודש(בעלות של 1900 באט)

sani48

New member
לגבי הויזה לתאילנד

על פי החוק את כן צריכה להוציא ויזה מראש(צריך הוחכת יציאה של פחות מ30 יום),אמנם בפועל בדרך כלל התאילנדים לא כל כך מקפידים על כך,אבל לא כדאי לך לקחת את הסיכון לדעתי,במידה ואת מיתכונת לחזור אחרי זה לתאילנד בטיסה,אז תוציאי מראש ויזה רק לכניסה אחת(עלות של 150 שח),במידה ואת מיתכונת לחזור מבעבר יבשתי,תקבלי רק שבועיים ויזה,כך שאם את צריכה יותר,תוציאי מראש ויזה של שתי כניסות(עלות 300 שח),העלות שציינתי זה רק אם תיגשי ישירות לשגרירות תאילנד בהרצליה,אם תוציאי דרך איסטה הם יקחו לך עוד עמלה(לא יכול להגיד לך מחיר מדויק,כי הם כל פעם משנים את זה)על כל מיקרה לא מציע לך להוציא דרך איסטה,כי את שבועיים לפני טיסה,ולא בטוח שתקבלי חזרה את הדרכון בזמן(ועל תאמיני להבטחות שלהם),אם תיגשי ישירות לשם,את אמורה לקבל את הדרכון כבר למחרת,ואת יכולה לבקש ממישהו שאת מכירה שיקח בשבילך את הדרכון,לשיקולך

תודה רבה

כמו שזה נראה בפעם השניה אני אגיע לתאילנד בטיסה גם כן.
באיסתא אמרו לי שהם יכולים לעשות לי כרטיס יציאה מתאילנד פיקטיבי. האם מישהו עשה את זה והאם התאילנדים לא בודקים את זה?

sani48

New member
לא יודע למה הם מיתכונים

אבל אם הם יכולים לרשום לך תאריך חזרה של 29 יום,ואחרי זה שתיהי בתאילנד הם יכלו לשנות לך בחזרה לתאריך המקורי,אז את מסודרת

הכוונה היא

שהיא תזמין כרטיס ללאוס לשלושה שבועות מיום ההגעה לתאילנד ואז מיד תבטל אותו.
אני אציג להם את הכרטיס ובגלל שלא ממש בודקים שם אז יתנו לי את אשרת הכניסה.

sani48

New member
נישמע טוב

השאלה אם היא באמת תבטל לך אותו

חחח כן

גם בינתיים סוכנת אחת אמרה לי שהם עושים את זה כל הזמן וסוכן אחרי אמר שלא עושים דבר כזה, ושניהם מאותו הסניף...
אז נראה לי שאני ארד מהרעיון.

למעלה