כמה שאלות :)

כמה שאלות :)

אני חדשה בתחום הקפקייקס וכל זה, ויש לי כמה שאלות :)

לגבי הסרטונים האלה-
http://www.youtube.com/watch?v=9wz31aLSvUI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=RP7b4LfRFxQ&feature=relmfu

מישהו יודע מה זה החומר הצבעוני הזה שמתקשה? לא ככ הבנתי.
ובפופקורן- מה זה החומרים האלה שהשתמשו בהם? איך אני צובעת בצהבהב ועושה כתם חום? ומאיפה אפשר להשיג מיני מרשמלו?

ושאלה אחרונה- ראיתי שאת כל העיצובים היפים עושים עם באטר קרים. לא אפשרי לעשות את זה מקרם וניל? איך מכינים קרם חמאה ועד כמה נורא הטעם שלו?

תודה רבה:)
 
מישהו?

 

bali

New member
מנהל
תשובות

החומר הצבעוני שמתקשה לצורת אנטנות נקרא CANDY MELTS. אלה כפתורים של חומר שדומה לצימקאו, כלומר כאילו כפתורי שוקולד, בטעם סתם מתוק (לא קקאו) וקל להמיס אותם, לעצב, לקרר והם מתקשים למרקם כמו של שוקולד. הם באים בהרבה צבעים, אפשר גם לקנות לבנים ולצבוע לבד בצבעי ג'ל.
בארץ יש כאלה של ווילטון בחלק מהחנויות המתמחות.

לגבי הפופקורן - השתמשו באבקת מאכל צבעונית בצבע צהבהב ובצבע ג'ל חום. איבקו בעדינות את המרשמלו בצהוב, ואחרי שהקאפקייק היה מצופה יפה במרשמלו, יצרו את מרכז גרעין הפופקורן עם מעט צבע חום.
גם אבקות וגם צבע מאכל בג'ל יש בחנויות מתמחות.

לגבי באטר קרים - הוא יותר יציב ועמיד מקרם אינסטנט פודינג, ולכן משתמשים בו, אבל אם הקאפקייקס לא צפויים לחכות הרבה זמן עד האכילה, והם נשמרים במקרר רוב הזמן, אפשר להכין קרם אינסטנט. הוא נוח לזילוף וקליל יותר.

הטעם של באטר קרים הוא עניין של טעם - יש שמאד אוהבים ויש שחושבים שהוא כבד ושומני מדיי.

עוד אופציה לקרם - גנאש מוקצף - יציב יותר מקרם אינסטנט, טעים יותר מקרם חמאה (לדעתי) ועמיד למדיי.

ואפשר להכין גם קרם שמשלב חמאה וגבינת שמנת - מפחית קצת את תחושת החמאתיות של הבאטר קרים, יוצא יציב מאד וטעים יותר. אבל זה קרם שחייב קירור.

אם את בכל זאת רוצה מתכון לקרם חמאה, אחפש לך.
 
ואו תודה :)

איפה בארץ אפשר לקנות את השוקולד הזה או צבע באבקה? ראיתי שיש חיקוי שלו במתוק.נט אבל אני מעדיפה את המקוריים
אשמח אם תצרפי מתכון פשוט לציפוי יציב

הכנתי אתמול קאפקייקס פשוטים עם קרם וניל וזה היה נוראי לטעמי- מתוק מדי.. בכל זאת אחים שלי טרפו :)
יש לך רעיון לקרם אחר פחות מתוק?

ושאלה אחרונה, מה זה רויאל אייסינג?

תודה ומצטערת על ההצקות
 

bali

New member
מנהל
בשמחה :) ועוד תשובות...

את הצבעים באבקה ובג'ל יש בכל חנות מתמחה לקונדיטוריה ובישול. יש בראש דף הפורום רשימה של חנויות כאלה לפי איזורים בארץ.

לגבי הקנדי מלטס -

פה יש משהו דומה מאד, נשמע גם אמריקאי. את אלה של ווילטון לא מצליחה למצוא אבל שאלתי את רינה ג'וי שהיא היבואנית שלהם בארץ, אולי היא תענה לי בפייסבוק שלה.
 

bali

New member
מנהל
וממשיכה לענות כי נשלח לי באמצע...

איזה קרם הכנת שיצא מתוק מדיי? מה שמת בו?

בגדול - קרם הכי בסיסי - שמנת מתוקה אחת, 1/2 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל - מקציפים הכל יחד עד שיציב וסמיך. לא יוצא מתוק מדיי לדעתי, יש מצבים בהם אני אפילו מוסיפה כף או שתיים של סוכר בנוסף.

אולי הקאפקייקס עצמם היו מתוקים מדיי?...

רויאל אייסינג הוא זיגוג שעשוי מאבקת סוכר, חלבון ביצה וטיפונת מיץ לימון. מדובר בזיגוג בצבע לבן שאפשר לצבוע לשלל צבעים בעזרת צבעי מאכל מרוכזים מאד (בג'ל או בנוזל מרוכז ממש). מה שמיוחד בזיגוג הזה הוא שהוא מתקשה באוויר ולכן אפשר לקשט איתו עוגיות והקישוט מתייבש ולא נמרח. זה מקסים על עוגיות פריכות כמו העוגיות לחג המולד למשל.
 
חח הכנתי את הקרם שרשמת:)

הקרם עצמו יצא טוב אבל הוא היה מתוק לטעמי אפילו בלי סוכר ולא ככ התחבר לטעם של הקאפקייקס לדעתי... (קאפקייקס שוקולד וקאפקייקס תפוז)

הגנאש מוקצף יותר מוצלח, אבל זה לא מתאים לכל קאפקייקס. אני לא אוהבת את שילובי התפוז-שוקולד וכו, אז רציתי עוד סוג של ציפוי..

תודה רבה על הכל :)
 

ronitvas

New member
את מוזמנת לראות מתכון והסברים בפוסט שלי

בעקרון רויאל אייסינג:
1 חלבון ביצה (אפשר להשתמש באבקת חלבון במידה ולא רוצים להשתמש בחלבון חי)
200-250 אבקת סוכר - תלוי בסמיכות הרצויה
כפית מיץ לימון טרי
אפשר להוסיף מעט מייפל/סילאן לצבע ולטעם.
 
למעלה