כמה שאלות

נדין6

New member
כמה שאלות

טוב אז ככה אני צריכה להכין כדור תלת מימד שיהיה עטוף בבצק סוכר החלטתי לעשות את הכדור עצמו ממרשמלו ופצפוצי אורז
אני לא יודעת מה עדיף זה או עוגה בנוסף הייתי רוצה לקבל טיפים לגבי העטיפה של הכדור בבצק פעם קודמת שניסיתי זה לא יצא מושלם
אשמח לקבל טיפים ואלי עצות שונות לגבי הכדור
עוד משהו חשוב זה צריך להיות פרווה אז אני לא יכולה לשים קרם חמאה על הפיצפוצי אורז האם קרם גנאש יספיק על מנת שיצא כדור חלק?

sweetart1

New member
מנסה לעזור

לגבי כדור פצפוצי אורז- עוד לא יצא לי להתנסות בזה אבל אני משערת שעטיפה עם בצק סוכר תואמת באותה מידה לכל דבר. לפי ההיגיון שלי הייתי עוטפת חצי כדור נותנת לו להתייבש היטב ואז הופכת ועושה את הצד השני אני מניחה שכיוון שהבנתי שפצפוצי האורז עם המרשמלו יוצרים כדור דביק, אז יתכן - שמים בלבד יעשו את העבודה וידביקו את הבצק ל"כדור". אני לא יודעת מה מטרת העיצוב?! גלובוס, כדור.... נראה לי גם שאפשר לעשות את זה חלול ואז בכלל זה גם לא יהיה כבד- במקרה הזה הייתי עוטפת כדור קלקר באותה צורה חצי וחצי ורק דואגת לקמח עם קורנפלור את הקלקר שהבצק לא ידבק. לאחר ששני החצאים מתייבשים מחברת בניהם עם מים
מקווה שעזרתי במשהו.... בהצלחה ספרי איך יצא

הי נדין, לעיסת הפצפוצים יתרונות רבים

והיא מתאימה מאוד להכנת כדור תלת מימדי. אם יש לך קערה עגולה תוכלי לדחוס את התערובת לתוכה וכשהיא תתקשה תוכלי לחלץ את אותה מהקערה ולקבל חצי כדור מדוייק.
את הכדור העשוי בעיסת הפצפוצים צפי בשכבה ראשונה של בצק סוכר כדי להחליק את פני הכדור. אין צורך במריחת הכדור בקרם כלשהו. הבצק יידבק אליו בלחיצה בלבד. שכבת הבצק הראשונה צריכה להיות דקה ומטרתה להכנס לתוך השקעים שבין הפצפוצים ולהחליק את פני הכדור.

את הכדור המצופה בשכבה הראשונית צפי בשכבה נוספת, החיצונית הסופית.

למעלה