כמה שאלות

יולי212

New member
כמה שאלות

שלום כבר חודש בגלל בעיית בריאות (לא ספציפית, קצת כאבי בטן ועוד) עברתי לתזונה צמחונית פשוטה. לא בישולים מסובכים. אורז מלא, בסמטי בדרך כלל, או קינואה אבל בדרך כל לאורז מלא, עם ירקות ועם קטניות, שקדים ואגוזים, ירקות, פריכיות אורז לארוחת בוקר עם ממרח שקדיה. אז א', השאלה היא. האם נכון שהשקדים שקילפו מהם את הקליפה (לצורך ממרח השקדיה) מקולפים באופן כימי וזה עלול להיות לא מומלץ?
ב'. קטניות. רוב הקטניות כבדות לי לעיכול. מה שמתעכל בקלות אלה העדשים האדומים. האם אפשר להסתפק בהם בתור קטניות?
ג'. אגוזי ברזיל אני אוכלת שניים ליום כי אומרים שאסור יותר מזה. האם יתכן שהם גורמים לסחרחורת? האם ערבוב של כמה סוגי קטניות בארוחה אחת הוא מוגזם? הבנתי שעדיף לאכול כל יום סוג אחד של אגוזים אז אולי גם קטניות עדיף סוג אחד לארוחה אחת? כלומר ליום, כי בערב ובבוקר לא. לפחות אצלי. טוב בינתיים תודה

AmirProg

New member
תשובה

תזונה כמה שיותר פשוטה יותר טובה בעיקרון.
א. לא יודע אם הם מקולפים באופן כימי אבל ללא ספק יותר בריא לצרוך שקדים שלמים לאחר השריה של 24 שעות לפחות ולטחון אותם בעצמך, פחות כסף, יות טרי, יותר בריא.
ב. בדגנים וקטניות חשוב לגוון כדי לקבל מכל סוג ערכים תזונתיים מגוונים.
ג. לא ידוע לי על כך, אבל לדעתי אפשר לאכול יותר מ 2 ביום רק שלא הייתי אוכל יותר מחצי כוס של אגוז כלשהו, זה חסר תועלת וסתם מכביד על העיכול, יותר מזיק ממועיל. זה גם יותר מזיק ממועיל לאכול את אותו סוג של אגוז כל יום - את עלולה לפתח אלרגיה. במשך הזמן. לצורך העניין, הכי בריא זה לאכול אגוזים וזרעים עם ירקות, לאכול אותם לבד, או שלא לאכול אותם בכלל.

סוג אחד של דגן, קטניה, ואגוז אחד ליום זה עדיף מבחינת העיכול. אם תוסיפי עוד סוג אחד של אחד מהם ביום גם בסדר, אבל לא הייתי מגזים עם כמה סוגים שונים על בסיס קבוע, אלא אם כן בדובר בפעם ב... זהו. עם אגוזים גם מומלץ לעשות הפסקה למשך זמן מסוים. זה מה שמייעל לי את העיכול וההרגשה. מקווה שעזרתי.

יולי212

New member
תודה על התשובות. בקשר לשקדים

אני מעוניינת למרוח את ממרח השקדים על פריכית אורז בבוקר וזה רק אפשרי עם הממרח שקדים הקנוי טוב בכל אופן יתר התשובות ברורות. הממר

AmirProg

New member
אפשר להגיע לאותו מרקם של שקדיה או לכמעט אותו

מרקם אם יש לך בלנדר של ויטה מיקס, כמו שלי יש. נמכר ב"אופק חדש". בארץ משתמשים בו בעיקר בגלידריות וכאלה. שווה כל שקל. אני מכין רטבים לסלט, שייקים ירוקים, חומוס, ועוד. בכמה שניות. קשה לי לחשוב על לחיות בלעדיו.

marx04

New member
תשובות

שלום יולי,

1. אגוזי ברזיל מכילים סלניום, בערך 80 מיקרוגרם לאגוז אחד (זה יכול להשתנות בהתאם לאזור הגידול).
לפי הכתוב בויקיפדיה, כמות הסלניום היומית המומלצת לאדם היא 55 מיקרוגרם. עודף של סלניום (מעל 400 מיקרוגרם ליום) עלול לגרום להרעלה הנקראת סלנוזה (selenosis).
לכן ההמלצה היא שלא לאכול יותר מ-5-6 אגוזים ביום.
המלצה של 2 אגוזי ברזיל ליום נראית לי סבירה מאד.
אינני מאמין שצריכה של שני אגוזי ברזיל ביום יכולה לגרום לך סחרחורת.

2. מצטרף להמלצה על צריכת שקדים לא קלויים מושרים במים (אם כי גם שקדים לא קלויים ללא השריה במים הם טובים מאד).
באופן אישי אני אוכל גם אגוזי מלך, קשיו, אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל, גרעיני דלעת ועוד. כולם לא קלויים.
לאחרונה התחלנו להשרות גרעיני דלעת וגרעיני חמניה מקולפים אך לא קלויים במים, ואז לייבש אותם באיטיות בתנור.
זה הופך אותם לטעימים יותר, מבלי לפגוע בערכים התזונתיים שלהם.
אגוזים, שקדים וגרעינים למיניהם הם מזינים ובריאים מאד, אך צריך להיזהר לא להגזים בכמויות, כי הם עתירי קלוריות ושומנים.

3. עדשים אדומים (אני מאמין שהכוונה לכתומים) הם טובים מאד.
ממליץ לנסות (בשביל גיוון מסוים בטעם) גם עדשים חומים ושחורים.
כמו כן, נדמה לי שגם מש היא קטניה יחסית קלה לעיכול, אז ממליץ לנסות גם אותה.
לי לא ידוע שיש בעיה עם ערבוב של קטניות בארוחה אחת, או של ערבוב מספר אגוזים ושקדים יחד.
באופן אישי אני מאד אוהב לערבב, ואין לי בעיה עם זה.
יכול להיות שלך יש רגישות מסוימת במערכת העיכול, אבל זה עניין להתייעצות מול הרופא שלך.

4. אינני מכיר את הממרח "שקדיה". האם ניסית למרוח טחינה גולמית ?
אני מקפיד להכין טחינה מטחינה גולמית מלאה (מוסיף מים, לימון, שום, פלפל ומעט מלח, ולפעמים גם פטרוזיליה קצוצה).
זה ממרח נהדר ללחם או לפריכיות אורז, וזה תורם גם לסלט.

בברכה,

אורי.

veg4ever

New member
לגבי אגוזי ברזיל, נכון

ארץ היצור חשוב כאן בגלל האדמה שעשירה בסילניום.
לכן זה נע בין אגוז אחד ליום מברזיל עד ל 5 אגוזים כשהם מארגנטינה.
בגלל שלא יודעים את ארץ היצור, כי זה גם נמכר בתפזורת, אז מדברים על ממוצע של שניים ביום.
וזה אומר שמי שלא אוכל אותם בכל יום יכול להרשות לעצמו גם יותר משניים.
הגוף צריך גם סילניום.

למעלה