כמה שאלות :)

• פותח הנושא R e A
  • פורסם בתאריך

R e A

New member
כמה שאלות :)

אהלן. אני מתכנן לטוס למזרח בסביבות אמצע מאי וגם אחרי שעות של קריאת מאמרים והתייעצות עם חברים שכבר היו שם, נשארתי עם כמה שאלות ללא תשובות ואשמח לקבל ממכם עזרה. התכנון שלי בגדול הוא לטוס להודו ל4-5 חודשים ומשם להמשיך לנפאל חודש, סין חודש, לאוס חודש ותאילנד חודש. כמובן שהכל רק תכנון ואני משער שהמון דברים יכולים להשתנות כשאני אהיה שם. אבל רציתי לדעת האם לדעתכם סכום של 35 אלף יכול להספיק לי לטיול שכזה? או שכדאי להוריד קצת בציפיות? אני רוצה לקנות כרטיס הלוך להודו וחזור מתאילנד. השאלה היא אם כדאי לי לנסות להוזיל את העלויות ע"י טיסה מירדן לדוגמא, ואם כן אז להגיע לשם באוטובוס? ההוזלה במחיר של הכרטיס שווה את כל התהליך הזה? או שעדיף להשקיע קצת ולטוס מנתב"ג? זהו :) אשמח לקבל את עזרתכם! תודה מראש.

kogawa

New member
תקציב גבולי אם זה ללא טיסות

במסלול שלך יש טיסות ולכן קצת מעט מדי לטעמי. התכנית מאד לא מאוזנת אם אתה מתכוון להיות רק חודש בסין שהיא הגדולה מהמדינות שרשמת. לגבי הוזלת הטיסה, זה אכן לא נוח אבל זה עניין של עלות תועלת. אם תרצה להתפנק טוס ביוקר וקצר את הטיול שלך בהתאם.

sailor

New member
לדעתי, אם אתה מוצא טיסה בפחות מ-$800

לא שוה לטוס מירדן (אלא אם אתה אילתי והגעה לנ.ת. עאליה עולה לך רק קצת יותר מהגעה לנתבג).

prizman

New member
הסכום הזה יוצא לי כ 40$ ליום

וזה עוד כולל טיסות. לא נשמע לי ריאלי.

קרלטון

New member
תוריד מדינה או שתיים וזה יספיק

R e A

New member
ניסיתי לעשות חישוב די גס

35 אלף ש"ח שווים היום בסביבות 9200$. מכאן ניסיתי לחשב את העלויות מחיה של חודש בכל מדינה, זאת כמובן על סמך דברים שקראתי באינטרנט. ככה שאולי אני טועה ואני אשמח אם תוכלו לתקן את החישוב שלי. 5 חודשים בהודו יעלו 3000$ דולר בחישוב של 600$ לחודש, שהבנתי שזה אחלה תקציב חודשי בשביל לחיות כמו שצריך. חודש בנפאל גם יעלה בסביבות 500-600$. חודש בסין יהיה קצת יותר יקר - 800-900$. לאוס גם כן 500-600$ ותאילנד גם יותר יקרה, נגיד 1000$ לחודש. אני אוסיף לזה טיסה שיכולה לעלות בין 600-900$. אם אני לוקח את העלות המקסימלית לכל מקום אני מגיע ל7000$. זה 2200$ דולר פחות מהסכום הכולל. בטח יהיו עוד הוצאות של לפני הטיסה, לציוד וכד'. אבל מה עוד פספסתי? איך יש כזה הבדל בין החישוב שלכם לשלי? תודה על העזרה!!

prizman

New member
ההבדל נובע מכמה סיבות.

ברמה העקרונית אולי ניתן לחיות בסכום שכתבת אבל זה לא סכום שמאפשר רמת חיים מינימלית,. בישראל לא היית מוכן לחיות כך אפילו רגע. דבר שני, לא הכנסת את תקציב הנסיעות לעניין. דבר שלישי, התעלמת לגמרי מעניין הבילויים, מה שמכונה אטרקטציות. בגדול, אם אתה רוצה להגיד "הייתי שם" אז זה ניתן לביצוע כנראה, להנות מזה לא ממש.

קרלטון

New member
בוא ניקח לדוגמא את תאילנד

1,000 דולר הם כ-30,000 באט שזה התקציב החודשי שלך. כשאני נוסע, אני אוציא רק על החדר במלון יותר מ-1,000 באט ללילה. קרוב יותר ל-2,000 באט. לפעמים יותר. כאן נגמר הסיפור, כבר לא צריך להמשיך לחשב, נכון? אבל האם זה הכרחי? בעבר כשרציתי לחסוך בהוצאות בטיול, הוצאתי על חדר בגסטהאוס בבנגקוק 150 באט. זה היה מזמן, היום אותו חדר יעלה נגיד 300 באט. בדרום יהיה לך קצת קשה למצוא משהו נורמלי במחיר הזה, אז בוא נגיד 400 באט בממוצע אם אתה ממש לא רוצה להוציא כסף. אז הבחירה שלך - 400 באט, או 2,000 באט? ועכשיו ארוחות - כשאני נוסע, סביר שאני אוציא לפחות 500 באט ביום על ארוחות, לפעמים קרוב יותר ל-1,000. זה מופרז? קח בפרופורציה שהיה שרשור פעם בפורום ישראלים באסיה (פורום שנסגר), שכלל דיון ארוך על המקום הכי טוב לאכול בו ארוחת ערב זוגית, ב-10,000 באט. כן כן, ארוחה אחת. אבל אם אתה ממש רוצה לחסוך, אתה יכול לקחת נגיד מרק נודלס בבוקר, 25 באט, אורז עם תוספות בצהריים, 40 באט, ועוד משהו בערב, פלוס שתייה, אני לא מדבר על בירה בפאב כמובן, אנחנו פה חוסכים, כן? אני מדבר על מים מינרלים ומדי פעם קולה או משהו כזה, או שתקנה בקבוק בירה ב-7/11. נגיד שתגיע לסביבות 150 באט ביום. אז הבחירה שלך - 150 באט, או אלפי באט? באופציה החסכנית / סגפנית, הגענו כבר ל-550 באט ליום, ונשארו לך 450 באט בשביל נסיעות פנימיות, אטרקציות, בילויים, תקשורת (אינטרנט, טלפון). זה מספיק? תלוי את מי תשאל. רק על בילויים, אנשים בקלות יוציאו כמה אלפי באט ביום / לילה... אז תיאורטית אתה יכול לחיות בפחות מ-1,000 דולר בתאילנד. בעבר חייתי גם על חצי מזה. אבל חייתי בגסט האוסים הכי זולים שיש, נסעתי באוטובוסים ולא בטיסות, לא נכנסתי לשום מקום שדרש תשלום, ונשארתי בדר"כ לפחות כמה שבועות באותו מקום. נגיד שלושה שבועות בקנצ'נבורי בחדר של 60 באט על רפסודה. החישובים שלך יכולים להתאים גם להודו, אם אתה נוסע למספר מקומות ספורים ונשאר באותו מקום הרבה זמן. כל התחבורה, התארגנות, התמקמות, היכרות, ביקור באטרקציות וכולי, עולים הרבה כסף. ולא דיברנו על קצת קניות פה ושם, לפחות. אם אתה רוצה טיול חסכני כזה, זה גם בסדר, כן? אפשר להנות מאוד משהייה ממושכת באותם אזורים לעומת ריצה ממקום למקום. אני יכול להגיד לך שכשטיילתי ככה לא הלכתי לאף אחת מאטרקציות ה"חובה" שכולם הולכים אליהם ונהניתי מכל רגע. נגיד אם אתה עושה את הודו / נפאל ונשאר מספר שבועות בכל אזור שאתה מגיע אליו, זה יכול להיות סביר. אבל אם אתה רוצה לעבור הרבה מדינות, ויש לך צורך לראות כל מה ש"צריך" ולעשות הרבה דברים בכל מדינה, אז התקציב שלך לא בכיוון.

sitvaniyot

New member
תפסת מרובה לא תפסת

אתה כנראה מאלו שחושבים שזו הפעם היחידה בחיים שתצא לטייל. אבל תאמין לי, יהיו עוד הרבה טיולים אחרים. לפי מה שקראתי יש לך 8 חודשים בערך לטייל. זה יופי ואם אתה נמצא באיזור שאפשר לעבור בו מארץ לארץ בתחבורה יבשתית אז תוזיל את הטיול בהרבה, כי מרכיב כרטיס הטיסה מהארץ יתחלק על פני כל התקופה. מכאן שלמעשה יש לך שני טיולים שחבל לאחד לאחד. הודו + נפאל ותאילנד + שכנותיה לאוס, קמבודיה. אם תמשיך מלאוס לויטנאם תוכל ברכבת להמשיך לסין. אין צורך להוציא הון על בתי מלון, גסט האוז מספיק בהחלט. כל מה שאתה זקוק לו זו מיטה נקיה ללילה ומקלחת. ביום בלאו הכי מטיילים ולא נמצאים בחדר. סע עד שיגמר הכסף ועשה חיים.

treksale

New member
אי אפשר להשוות טיול ראשון לטיול של

מטייל וותיק ברור שאתה תוציא 2000 באהט למלון בבנקוק היום שאני נוסע אני מוציא גם 100 דולר אבל אני לא יכול להגיד לך שאני נהנה יותר ממה שנהנתי כאשר הייתי בחדר של 350 באהט בבנקוק בקואסון איין כי כאשר אתה בטיול ראשון אתה מחפש את המקומות האלה היכן שנמצאים שאר המוצלרים כמוך ולא את המלונות היכן שנמצאים תיריים מבוגרים בדרך כלל אתה צריך להיזכר בטיול הראשון שלך ולהבין שחלק מהאטרקציה היא במפגש ביין המטיילים והאורגיות בחדרי מלון מעופשים בבנקוק עם תיירות מכל העולם שחיות בתקציב של 20 שקל ליום ובזה הן חוגגות כהוגן אם הוא היה רוצה טיול של נוחות ועינוגים היה נוסע לשבוע באירופה 1000 דולר לוחדש תאילנד זה תקציב שאפשר להנות בו

דגנית

New member
אני חושבת שקרלטון כתב לך בצורה ברורה...

הכל תלוי בכמה תוציא, כמה אטרקציות, כמה נסיעות, איכות החיים ורמת החיים שאתה רוצה לחיות בה. אוכל, שתיה, פינוקים, כניסה לכל מיני מקומות, כמה נסיעות פנימיות / טיסות וכו'. אני הוצאתי בתאילנד בחודש, לפני 6 שנים 1200 דולר, וזה כשישנתי בגסטהאוסים יחסית זולים. הכי יקר שישנתי בו היה בקופיפי 1200 באט ללילה. כמה לילות כאלו ואופס עפו מאה דולר. וזה משהו שלא תוכנן, רק שלא היו מקומות לינה אחרים, היה חג סיני והאי היה מפוצץ. נשארו רק המקומות היותר יקרים. (יחסית, כן? יש הרבה הרבה הרבה יותר יקר...) והטיסה הפנימית שלא תכננתי לטוס, אבל בסוף טסתי. בקיץ הייתי בהודו, הוצאתי 1800 דולר לחודש וחצי, לא כולל טיסות, את הטיסות שילמתי על הויזה... הרבה כסף עף לי בפונה באשרם, ועדיין... אטרקציות הם חלק מהכיף, אני הוצאת על כניסה לאשרם, אחרים מוציאים על דברים אחרים. זה חלק מהכיף. במנאלי שילמתי על חדר 350 רופי, כאשר בעל הגסט האוס סיפר לנו שבעונה שילמו על אותו חדר 800 רופי, כך שהכל תלוי גם מתי אתה טס. ובכלל הודו התייקרה למדי לעומת לפני 6 שנים. לסיכום, לפחות לגבי הודו - אני חושבת ש 600 דולר לחודש, זה חישוב של חיים די בהצטמצמות, ברמה של גסטהאוסים ממש זולים ואוכל רחוב. (אפילו במסעדות התאלי כבר עולה 120 רופי, מה שעלה פעם 40...) בלי יותר מידי תזוזות ונסיעות. תשאיר לעצמך כסף לבלתמים למינהם..

guinness76

New member
יש פה בפורום דיון שלי עם עידכוני מחירים

רשמתי פחות או יותר כמה עלה לי החודש בתאילנד , רוב הזמן לא הייתי לבד בחדר ושילמנו עד 700 באט שנינו יחד לחדר עם מזגן ומים חמים.

לי עלה הסיפור של החודש בתאילנד 1300 $ ואני מודה שאפשר להוציא הרבה יותר בשקט.
תאילנד לא כ"כ יקרה עדיין , לדעתי תכין סדר גודל של 1500 $ .

להזכירך אני חזרתי מתאילנד לפני יומיים.

למעלה