כמה שאלות.....

כמה שאלות.....

1. בהמשך למה ששאלו כאן קודם על ברכות שאם אני מברכת על משהו "שהכל...." אז מה הכוונה הפסק? 2. ושאלה די דומה בברכת "אשר יצר..." אישה שבהריון או במקרים אחרים צריכה לברך כל כמה דקות שוב? 3. בשבת כשמברכים על היין אם נשאר מותר לברך על זה בבוקר או שחייב לשפוך הכל ולמלא חדש וגם בהבדלה...? 4. אצלנו בבית אוכלים די מאוחר בחורף בערך ב20:30, מותר לשתות שתיה חמה בינתיים עד הקידוש? תודהההההה

golan heights

New member
תשובות

1. "הפסק" הכוונה משהו שהיסח את דעתך מהברכה ולכן את צריכה לברך שוב, כמו לדוגמא - תפילת שמונה עשרה. אם ברכת על כוס מים ושתית, והשארת אותה לידך על השולחן, והתפללת תפלת מנחה, אחרי התפילה את חייבת לברך שוב, כי תפילת שמונה עשרה זה נחשב הפסק ושהסחת את דעתך מהמים. עוד דוגמא זה יציאה תחת כיפת השמיים. זאת אומרת, כל עוד נשארת בתחום הבית ולא יצאת תחת השמיים הברכה עדיין תופסת ולא היה פה הפסק. (פעם מרן כתב שהליכה לשירותים וברכת אשר יצר זה הפסק אבל כיום הוא אמר אחרת ואפילו אם הלכת לשירותים זה לא נחשב הפסק מכיוון שהם באותו הבית ולא יצאת תחת כיפת השמיים) 2. כן, כך כתוב בילקוט יוסף שגם אישה בהריון צריכה לברך כל כמה דקות וגם בחורף הולכים כל כמה דקות מחמת הקור, בכל זאת מברכים כל פעם. ותחשבי כמה מרוויחים בזה! כמה ברכות! 3. אסור להשאיר משקים מגולים בלילה ולכן זה אסור אבל אם תכסו את הכוס ותכניסו למקרר אז זה בסדר. אבל להשאיר ככה בחוץ אסור בכלל לשתות מזה. והכי טוב זה לשתות את כל היין שבכוס כי זאת ברכה גדולה ולא כדאי לאבד טיפה מהיין שבירכו עליו בקידוש בשבת קודש. 4. אסור לטעום שתיה או אוכל לפני הקידוש, גם בליל שבת וגם בבוקר השבת.

וואו ממש חידשת לי

כמה ברכות לבטלה.... בקשר לקידוש בערב שבת... בקיץ זה פחות קשה כמובן אבל בחורף ששבת נכנסת מאוד מוקדם ועדיין אנחנו אוכלים מאוחר עד שאמא שלי חוזרת מהעבודה וזה לא לפני שמונה בערב.. אני יכולה לברך לבד על היין ולשתות שתיה חמה ואחר כך מישהו יברך או שיש בזה עניין של כיבוד הורים???? תדוה רבה על התשובות המהירות...

+חידודים

1. הפסק זה גם למשל שינה, לגבי התפילה כתוב שלא חוזר ומברך אם התפלל במקומו, אם יצא לבית הכנסת חוזר ומברך, ואם היה בסעודה של לחם ויצא וחזר מהתפילה אפילו כך לא צריך לברך מחדש. 3.אפשר לכסות את היין באמת ולמחרת למלאות שוב עד הסוף ולקדש, או לשפוך מהבקבוק לכוס מעט ואז להחזיר הכל לבקבוק. 4.אם אף אחד לא יפגע, את יכולה להגיד את כל נוסח הקידוש ולשתות חצי כוס [כוס קטנה אפילו פחות מכוס חד פעמית],לשם הקידוש, ואז למלא ולשתות שוב חצי לשם סעודה, ואז נחשב שקיימת קידוש וסעודה,ואת יכולה לאכול ולשתות מה שאת רוצה ואחר כך תשבי לאכול איתם.[במקום פעם שניה לשתות חצי כוס יין אפשר לאכול גם כזית [27 גרם] לחם או מזונות וגם זה נחשב לסעודה]. בקשר לברכות לבטלה לא בטוח שהם היו לבטלה כי יש בזה הרבה מחלוקות וברוב המקרים יש על מה לסמוך פשוט אומרים ספק ברכות להקל והרבה פעמים לא מברכים גם שיש הרבה שאומרים לברך, על כל פנים אי אפשר לומר שזה ברכות לבטלה.

למעלה