כמה שאלות-

כמה שאלות-

בוקר אור. * מישהו כאן מכיר פורום ספיציפי למעסים/רפלקסולוגים? (היה בתפוז אז ונסגר לצערי) *אני מעוניין ללמוד ולחדד הידע שלי. איפה ניתן ומומלץ ללמוד ולהתמקצע ב- -עיסוי בטן -ברימה או אמפוקו? (לא שיודע מה ההבדל..). נדיר שאני מעסה בטן של מטופל/ת (איזור רגיש וטעון מאוד אך אחרי שמטופלת אמש התפרקה-בכתה ודי נבהלתי הבנתי שעליי להתמקצע בכך). - עיסוי על כיסא. בלבוש מלא. -קינסיולוגיה ומוח אחד מול עיפעוף? (ומה ההבדל? האם קשור לדימיון מודרך וNLP? ) -פוט מסאג? (סוג של עיסוי תאי לרגל-שונה מרפלקסולוגיה) -ב'שלוס' יש קורסי דיקור (חד שנתי) מאת אילן הורוביץ. תכל'ס ובסיסי. לא 4 שנים ברפואה סינית. אשמח למידע אם מישהו כאן למד/ה הנ'ל? מרוצה? איפה? פרטים? ולקינוח- חסר לי גם לקבל טיפול מקולגה. במרכז. רצוי כבארטר. אני מפ'ת. לקוי שמיעה. אפשר לסמס או במסר/במייל. יום פורה ותודה. מאמיר

freearth10

New member
קינסיולוגיה ומוח אחד מול עיפעוף

היי איש של מגע, מוח אחד הוא ענף של הקינסיולוגיה, עיפעוף שייך לשיטה אחרת לקבלת אותו המידע. שניהם לדעתי תחומים מדהימים שמאפשרים למטפל לבחור במדוייק יותר את דרך הטיפול בהתחשב ביכולת ההכלה של המטופל. מאיה

0 אור 0

New member
הי אמיר

לצערנו פורום רפלקסולוגיה בתפוז נסגר, ומעטים משם עברו לכאן. אני לא מסתובבת במיוחד בפייסבוק, אבל צירפו אותי לקבוצה שנקראת "כיכר הרפלקסולוגיה" והם מפציצים את האימייל שלי בהודעות שלהם עד כדי עינוי נפש - אולי זה המקום המתאים לך. ברימה - תחפש BREEMA או מרל ינקלוביץ בגוגל או בשרשורים פה בפורום (פרסמתי כמה וכמה פעמים ) - אפשר להצטרף לסדרת שיעורים, לסדנאות מרוכזות, או שיעורים פרטיים אצל מדריכות הברימה הבכירות בארץ. אם אני זוכרת נכון אתה גר במרכז אז מרל הכי קרובה אליך. רק רוצה "להרגיע" אותך שעיסוי בטן גורם לא פעם לשחרור של רגשות , וזה יקרה גם כאשר העיסוי יעשה במיטב הרגישות והעדינות הראויים. תאי פוט מסז' - אלפונס מעביר מדי פעם סדנאות קצרות בנושא. אם אין לך קשר אתו ואתה לא מוצא בחיפוש זריז תשלח לי אימייל ואני אחזיר אליך את האימייל של חלי (היא זו שמארגנת את הקורסים והסדנאות ) אגב, אם אתה מגיע לסדנא אצלו, אתה יכול להתייעץ עם חלי לגבי הנושא של תגובות רגשיות לעיסוי. היא יכולה לתת לך טיפים טובים להתמודדות אישית (ואתה גם מוזמן לפתוח שרשור נפרד בנושא פה בפורום) והחלפת טיפולים אם אתה רוצה - רק בדרום. נקעה נפשי מפקקים והטלטלות ...

ינוקא1

New member
היי.

1. לגבי עיסוי בטן - כפי שכתבה אור לפני , עיסוי בטן יכול לגרום לפרץ של רגשות. מנסיוני הוא יכול גם לגרום ליציאה של טראומות מודחקות - זהו מצב עדין הדורש הרבה זהירות. זה לא דווקא טראומות הקשורות למגע \ מיניות אלא כל סוג של טראומה יכולה לצאת. לכן לבטן צריך לגשת בכבוד. לגשת בכבוד זה אומר שהטיפול בבטן צריך להיות כמעט מדידטיבי , איטי מאוד , תוך כדי רגישות לפידבק שהבטן נותנת. לפעמים הטיפול צריך להיות רק הנחת יד על הבטן. לפעמים צריך גם חדירה יותר לעומק. נדרשת רגישות מאוד גדולה. 2. ההמלצה שלי בחום לכל המעסים היא לימוד של שיטה אנרגטית - קרניו סאקרל , הילינג , ביואנרגיה , דמיון מודרך וכו'. סיבה אחת , זה עוזר לטיפולי מגע טובים יותר. ההילינג והמגע מפרים זה את זה : הילר שמטפל במגע ומכניס את זה למגע יהפך להילר טוב יותר ומטפל במגע טוב יותר. סיבה שניה , אחרי כמה שנים מטפלי מגע "מתפרקים". זה לא קל לטפל במגע באינטנסיביות שנים רבות - זוהי עבודה קשה. אך ככל שהמטפל הוא יותר "הילר" והאנרגיות שלו מפותחות , הוא יכול לבצע טיפול איכותי וטוב גם בלי מאמץ , בלי תנועות מסובכות ובלי להפעיל כח. יש מטפלים אנרגטיים שאינם צריכים יותר מהנחת יד כדי לבצע טיפולים יעילים וטובים. כמו כן מי שיש לו יכולת אנרגטית טובה יכול לחוש את הבטן , למשל , וגם בלי ללמוד אמפוקו וכו' לתת טיפול בטן קשוב. כך שלימוד ותרגול של יכולת אנרגטית טובה שקול ללימוד של שיטות רבות אחרות , ובעצם מייתר בהן את הצורך. לכן כדאי לכל מטפל מגע ללמוד שיטה אנרגטית כמה שיותר מוקדם , כדי שהיכולת האנרגטית תספיק להתפתח אצלו. ההמלצה שלי למי שמטפלים כבר במגע היא דווקא על קרניו-סאקרל ולא על קינסיולוגיה \ ביורגונומי. קינסיולוגיה\ביואורגונומי(עפעוף) הן שיטות שבדרך כלל אינן מיושמות במגע , אלא בטיפול שהוא יותר באמצעות שיחה , ולכן פחות מתאימות. בהצלחה רבה רבה ! אני ממליץ גם לקרוא את המאמר הבא - המאמר מדגים טיפול שבסופו של דבר נשען על יכולתו האנרגטית של המטפל לחוש ברמה עמוקה , וזו הדרך להתפתחות. http://www.sinit.co.il/2010/05/30/סייקי-סוהו-חזרה-לזן-שבשיאצו/

המלצות מחברים

שלום איש של מגע, אני מבינה את ההתלבטויות שלך, וחלקם גם אני עוד לא פתרתי אבל: *לגבי עיסוי בטן אני עושה ומכירה גם משיאצו וגם מברימה וגם מקרניו-סקראל (אמפוקו אני לא מכירה) ובכל שיטה הדגש הוא על משהוא אחר. אני מאוד אוהבת לשלב שיטות כי זה נותן על אותה כוונת ריבוי אפשרויות להבין מה עובר על המטופל...בסופו של דבר זה מדייק את האבחון! טיפול בטן הוא באמת מעלה רגש וצריך להיות מוכן להתמודד עם זה. האם אתה מרגיש מוכן. זה לא עיניין של טכניקה, זה עיניין עם אתה מוכן בפנים, אם אתה סומך על עצמך שתוכל להיות פה בשביל המטופל, שלא תותצף ריגשית גם אתה בטיפול... *לגני מוח אחד מול ביורגונומי לא ניסית אישית אבל חברה שלי שלמדה מוח אחד לומדת עכשיו ביורגונומי ומרגישה שאחת מעצים את השני...אבל נרא לי שביורגונומי מקצר תהליכים, יותר אנרגטי. מח אחד מאוד מובנה...השאלה למה אתה מתחבר יותר. *לגבי הקורס דיקור הוא מאוד טוב (חברה שלי למדה שם, עוד אחת) ומאוד אהבה את הקורס. הבעיה זה שזה לא תעודה מוכרת למדקר וזה אולי קצת חסר אחריות לקצר תהליכים בדרך הזאת...אבל זאת רק דעתי! בהצלחה מול כל ההתלבטויות שלך ובחירו נכונות!

למעלה