כמה שאלות

הלדין

New member
כמה שאלות

אף על פי שקראתי את הספר משחקי הכס פעמיים, בעקבות הסדרה, החלטתי לקרוא אותו שוב. האם זה רק אני או שהגירסה שיצאה עכשיו לחנויות היא גירסה ערוכה? מתייחסים לאחרים כ-"ההלכים הלבנים" וזו החלטה של סדרת הטלוויזיה כמו בפרק בו דמותה של אושה מוצגת לראשונה (ובו בראן מוכיח יכולות טלפתיות מרשימות ביותר. הוא יודע את שמה מבלי שהציגה את עצמה לפניו.) וגם יש יותר התייחסויות לדות'ראקית. בפרק בו דאני אוכלת את לב הסוס יש משפט שלם בדות'ראקית שלא ייתכן שמרטין כתב אותו בשנות התשעים משום שהוא מתייחס לדות'ראקים כ-'רוכבים' ('ירכב' כמשמעותה של המילה דות'ראי) ותהייה לגבי ההוצאה להורג של הלורד אדארד, למה קייטלין לא הציעה לבדוק את האפשרות שהלורד טייוין נבעת ועתה הוא נחוש לא לסיים כמו הלורד אדארד - כראש תלוי על חומת המבצר האדום - ולנצל את זה כדי לסיים את המלחמה כשג'ופרי בא על עונשו על כך שהעז להרוג לורד של אחת משבעת מהמלכויות? ברור שהידיעה הזו הטרידה אותו מספיק כדי לשלוח את בנו טיריון למעלה מלך כדי שלא יחזרו מעשים כאלו של חילול הקודש (או טיפשות כפי שטייוין מנסה את זה בעדינות באוזני טיריון.) נראה לי שטייוין מעדיף מלך צייתן וענו שמקשיב לעצת הלורדים שלו על פני מלך עצמאי וגאה שכורת את ראשו של הלורד שחולק עליו בפרהסיה. .

nathaliesh

New member
מהמ שהצלחתי להבין ממה שכתבת

אז הגרסה היא לא ערוכה. בדיוק כך זה היה בכל ההוצאות הקודמות. לגבי טיווין, סרסיי וג'ופרי, מודה שלא הבנתי מה את שואלת

הלדין

New member
הודעה

המלך ג'ופרי כרת את ראשו של הלורד אדארד במעלה מלך. בדרך כלל, מטרתה של הוצאה להורג כזו היא להטיל אימה על מתנגדים אפשריים עתידיים. מה ששאלתי הוא האם לא ייתכן שההוצאה להורג של נד לא השפיעה על שיקוליו של טייוין? הוא עצמו אומר שזה היה מעשה טפשי ועל כן הוא שולח את טיריון לכהן כימין המלך ולמנוע מעשים כאלו עד שהוא עצמו יגיע לעיר. השאלה הייתה למה איש בקרבתו של רוב לא בדק או עשה גישושים לבדוק אם ההוצאה להורג ערערה את נחישותו של הלורד טייוין להילחם למען המלך ג'ופרי ספציפית ולנסות להשיג בעזרתו דין צדק על מותו של אדארד ולקבוע תקדים עבור מלכים עתידיים? הלורד טייוין מוצג כאדם חכם דיו לדעת שבפעם הבאה המלך ג'ופרי עשוי לחרוץ דין כזה עליו אם יתגלעו ביניהם חילוקי דעות חריפים מדי. אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר. לגבי הספר, אם כבר מדברים עליו, יש שם סצנה מעניינת עם רוברט וסרסיי - רוברט מכה את סרסיי בפנים ואצבעון, אאז"נ, מסביר לאדארד מאוחר יותר שהוא בדרך כלל אינו מכה אותה בפנים משום שהוא מפחד שאחיה יהרוג אותו אם יגלה את זה. הסצנה הזאת מתרחשת אחרי שג'יים נס ממעלה מלך. זה מוזר. אין אזכור לפני או אחרי שרוברט פחד מג'יים. אני מניח שניתן לומר שאלמלא היה אח במשמר המלך, סרסיי הייתה סובלת מחיים הרבה יותר קשים כמלכה.

nathaliesh

New member
אני חושבת שאף אחד לא בודק משתי סיבות

א'- זה ברור לכולם שטיווין שולט בממלכה, לא באמת ג'ופרי או סרסיי. רק מי שאידיוט לא מבין את זה (ורוב והלורדים שלו לא אידיוטים). ג'ופרי לא יכול לעשות מה שבא לו כי הוא לא מולך בזכות עצמו, אלא ע"י עוצר, או עוצרת במקרה הזה והעוצרת- סרסיי נשלטת ע"י טיווין גם אם היא חושבת אחרת. אני חושבת שאם היינו אומרים לטיווין שהוא צריך לחשוש מג'ופרי הוא היה נקרא מצחוק. הסיבה השניה היא שטיווין מעולם לא היה מעלה בדעתו לחבור לבית אחר נגד הבית שלו, דרך ג'ופרי שהוא הנכד שלו הוא שולט בממלכה, בגישה לכסף ולכח. בנוסף, במקביל רוב לעולם לא היה מסכים לשתף פעולה עם מישהו מבית לאניסטר.

הלדין

New member
הודעה

הבעיה עם שוטים מסוגו של ג'ופרי הוא שהם לא מודעים לגבולות כוחם האמיתי. העובדה שסרסיי לא עצרה את ג'ופרי, למרות היותה המבוגרת האחראית עליו, מעידה שיש פה בעיה של משמעת קואליציונית. כשאתה משחק במשחקי הכס, אתה צריך להיות בטוח שהכלי יודע את מקומו ולא חושב בטעות שהוא שחקן. גם טומן הוא הנכד שלו והוא יודע מצוין את מקומו במשחק. (וגם יעבור יותר זמן עד שיחשוב בטעות שהוא באמת המלך וינסה להחליט החלטות בכוחות עצמו.) בכן, אני מניח שלנסות לשים טריז בין הלורד טייוין לבין הכלי המועדף עליו, ג'ופרי באראת'יאון, זה ערמומי מדי לבית סטארק.

amberos

New member
טיווין מתפוצץ מצחוק

זה משהו שהייתי רוצה לראות! בקשר לאצבעון, אצבעון משקר כל הזמן. לפי דעתי רוברט לא פחד מג'ופרי. הוא פחד מה יגידו הוא בעצמו אמר שלא מתאים למלך להכות את אשתו (לא שזה הפריע לו להמשיך להכות אותה..)

הלדין

New member
הודעה

בסופו של יום, טייוין היה מוטרד מהעובדה שאדארד הוצא להורג. הוא אמר בעצמו שמדובר בהחלטה מטופשת. ונו, טייוין גם אמר שבני סטארק יכולים להוציא להורג את ג'יים וזה לא יזיז לו את הציפורן (כשברור מאד שזה ירעיד לו את היד). טייוין אף פעם אינו מציג את רגשותיו בפרהסיה. בכל אופן, הוא הגיע למסקנות סופיות רק לאחר שלמד להכיר את המלך ג'ופרי עצמו.

nathaliesh

New member
זאת הייתה החלטה מוטעית מבחינה פוליטית כי היא

הובילה למלחמה מיותרת, מבחינת טיווין, אבל לא בגלל שהיה אכפת לו מאדארד. הוא לא היה "מוטרד" הוא פשוט חשב שאסטרטגית זה לא נכון

טיווין ורוברט

טיווין אדם מחושב עד קצות אצבעותיו. רוברט אדם נמהר ואימפולסיבי. טיווין קר ומסוגל לאכזריות, רוברט רואה את עצמו כגיבור ההירואי. טיווין לא זלזל בעובדה שהסטארקים יכולים להרוג את ג'יים. זה הסיוט הכי גדול שלו. ג'יים הוא בבת עינו של טיווין. כאשר ג'יים נשבה, טיווין התערער לגמרי. אז נטש אותו קור רוחו. רוברט לא ראה איום בג'יים לאניסטר. רוברט חשב שהוא יכול להכריע את ג'יים לאניסטר. הוא אמר לו את זה בפנים בזמן המשתה בתחרויות הימין. הסיבה שרוברט לא הכה את סרסיי יות היא כפי שאמברוז אמרה, הוא עצמו חשב שזה לא יאה. ומלבד זאת, סרסיי עצמה לא הייתה איזה יצור חסר ישע. היא עצמה הטילה אימה וטרור על בעלה. הטיחה בפניו קרן שתיה ושברה לו שן. איימה עליו שתרצח אותו בשנתו. ...

הלדין

New member
הודעה

קראתי את הסצנה האמורה בספר היום. טייוין לא אמר שלא אכפת לו מכך שבנו ג'יים נפל. טיריון הסיק את זה מקריאה בין השורות. לגבי טייוין, הוא באמת רוצה לתת לג'ופרי את התירוץ שנתנו לו עצות גרועות. אני מניח שהעובדה שהוא מעוניין להפוך ליועצו הקרוב ביותר משרתת את דרך חשיבתו זו על ג'ופרי. .

למעלה