כמה שאלות :)

בל א

New member
כמה שאלות :)

שלום לכולם אשמח אם מישהו ידע לענות לי על כמה שאלות ... האם נישואין לאזרח הונגריה הופכת אותי לתושב באיחוד האירופאי ? ואם כן מה הן הזכויות שלי שם ? האם יש לי ביטוח בריאות ? האם אני יכולה להקים שם עסק ? האם זכאית להלוואות מבנקים וכו' ... הרעיון הוא להגר לספרד אך לא בטוחים כל כך בכל הפרטים תודה רבה מראש

בקר12

New member
כמה תשובות:

נישואים לאזרח הונגרי לא הופכת אותך לאזרחית של הונגריה (ודרך זה ל"אזרח" של האיחוד האירופי). רק אם תגורי עם בעלך מספר שנים בהונגריה (לא זוכר אם 3 או 5 שנים) תוכלי להפוך לאזרחית הונגריה. אולם, תוכ יבכל עת להגר יחד עם בעלך לספרד (או כל מדינה אחרת באיחוד האירופי) כיוון שאת נשואה לאזרח הונגרי ולכן זכאית לקבל ויזת בת משפחה ע"פ כללי האיחוד האירופי. כל עיסוק יהא מותר לך שם כולל הקמת עסק. הלואה מהבנק זו כבר שאלה עסקית

בל א

New member
תודה

תודה רבה על התשובה המהירה האם יש לך ידע בנוגע לביטוח בריאות ? והאם את 3-5 שנים עד קבלת אזרחות צריך להעביר ספציפית בהונגריה או שמגורים במדינה אחרת באיחוד גם מספיקים ? תודה

בקר12

New member
תשובות נוספות

ע"פ הלינק הבא מדובר ב 3 שנות מגורים עם בעלך בהונגריה אבל אם זה ממש חשוב תנסי לברר גם עם מקור מוסמך http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_nationality_law לדעתי אין אפשרות לקבל אזרחות הונגרית אם את גרה במקום אחר באיחוד אבל קחי בחשבון שאם תגורי שנים בארץ אחרת (כמו ספרד למשל) תוכלי להיות זכאית לאזרחות של אותה מדינה אבל תצטרכי לחיות שם יותר מ 3 שנים. לגבי ביטוח בריאות, לדעתי, דינך כדין כל תושב בספרד או במדינה האירופית בה תחיי. אני מניח שבספרד יש מערכת של קופת חולים ו/או בריאות ציבורית שתוכלי להצטרף אליה כמו שאר התושבים (אם לא מיידית אז לפחות אחרי זמן קצר).

למעלה