כמה שאלות...

moty400

New member
כמה שאלות...

1. אוכל - הגור שלנו אוכל הרבה... ומחרבן לא מעט... יש הגיון בהגבלת האוכל לזמנים מסוימים? או להשאיר את המצב כמו שהוא, כלומר גישה חופשית כל היום? בכל מקרה, אני לא שם לו הרבה, ממש בקרקעית של הכלי, כמה עשרות גרמים. 2. צואה - כאמור, הגור (שלופ לופ) מחרבן לא מעט. אני מנסה לתפוס אותו ולשים אותו בארגז כל פעם שאני רואה אותו, אבל זה מצליח רק חלקית. פעמיים הוא כבר ניגש לבד, כל השאר, עשה בחוץ (על הספה, על הרצפה, בשירותים...) יש הגיון בלהגביל את איזור המחיה שלו לתקופה קצרה עד שיתרגל להשתמש בארגז חול ? הוא רק בן חודש, בערך. 3. איך להכין צעצועים שיעניינו אותו? על מה לשים דגש? נתתי לו גליל ריק של נייר טואלט, ואחרי כמה דקות הוא איבד עניין... מה מומלץ?

כמה תשובות

1. לחתולים אפשר לתת אוכל בלי הגבלה, הם יודעים להגביל את עצמם. עם זאת כדאי להתייעץ עם הוטרינר לגבי הכמות המתאימה לגיל 3. לכל חתול יש צעצועים אהובים שונים, נסו כמה ותראו איך הוא מגיב: לייזר חכה עכברי צעצוע וכדומה צעצועים ממולאי קטניפ כדורים מרשרשים (חרוז בפנים)

moty400

New member
ומה לגבי העניין של תחימת שטח המחיה שלו?

הוא ממשיך לעשות קקי בכל הבית, וזה די מגעיל, אבל יותר מזה - מסוכן לאשתי, שנמצאת בחודש ה-8 להריונה. הבנו שהנושא של צואת חתולים הוא מאוד רגיש בהריון בכלל ובחודשים האחרונים בפרט. אם היה לי חדר פנוי רק בשבילו הייתי עושה את זה. אבל אין לי, ולכן אני אצטרך לסגור לי איזה שטח (פינה של מטר על מטר) כדי שיהיה לנו קצת שקט (נפשי) וניקיון (פיזי)...

אני לא יודעת

לפעמים אין ברירה כשהבאתי את פוץ' היתה לו פטריה והייתי חייבת לסגור אותו והוא היה די מסכן בגלל זה (ואולי בגלל זה הוא כזה פחדן) הייתי שואלת את הוטרינר

dimitrygo

Active member
מנהל
להשאיר לו אוכל בלי הגבלה

כן אפשר לנסות לתחום אותו לתקופה מסויימת כדי שיתרגל. ניסית לשים את הצרכים שלו בתוך הארגז? התמונה לא כ"כ ברורה אבל אני רואה משהו שונה מחול רגיל בארגז שלו. מה זה? אולי בכל זאת לנסות חול "תקני" רגיל לחתולים, רצוי חול עם מרקם עדין. משחקים - כל דבר שאפשר לגלגל אותו, לבעוט בו, לנשוך אותו, לרדוף אחריו וגדול מספיק שיהיה בלתי אפשרי לבלוע. לא צריך לתת לו כל המשחקים ביחד, צריך לעשות רוטציה, כשמשחק אחד נמאס לוקחים אותו ונותנים משחק אחר.

moty400

New member
באמת לא מדובר בחול רגיל...

בשביל ההתחלה הבאתי איזה חומר מהעבודה שלי. אני רפתן, ויש לי איזה חומר שאנחנו מפזרים בסככות שהוא סופח נוזלים ומייבש משטחים. אני ישקיע בחול נורמלי כמו שאמרת... קניתי לו איזה משהו שעושה רעשים, והוא לא מתעניין תליתי לו כמה חוטים מעל איזה כיסא, שיחק עם זה קצת ואז הוא השתעמם...

הגרה182

New member
משחקים

מכל הכדורים והעכברים והחכות שקנינו לו, החתול שלי הכי כי אוהב חתיכת קרטון קטנה (בערך 2X4 ס"מ) שגזרתי כשהכנתי לו משטח גירוד מקרטון.. הוא משתגע מזה- זורקים לו את זה על הרצפה והוא רץ תופס קופץ מעיף את זה באויר עושה עם זה גלגלונים תופס את זה שוב ורץ עם זה למקום אחר ומשתולל עם זה שם
תנסה לתת לו כל מיני דברים, תגוון, תן לו עיפרון ולמחרת תן לו כדור, אתה תראה עם מה הוא מעדיף לשחק ועם מה פחות..

למעלה