כמה שאלות...

כמה שאלות...

1. האם יומיים של אימון אירובי, אחריהם יום מנוחה, ואז שוב פעם, ואז שוב פעם יומיים אימון ויום מנוחה, זה אפקטיבי יותר מאימון אירובי יום כן ויום לא < 2. עשיתי חיפוש, ומצאתי שמותר לנעול מרפקים ברוב התרגילים חוץ מבמקרים מסויימים... מה המקרים האלה ? והאם הכלל הזה נכון גם לרגליים (למשל בתרגילים כמו סקוואטים - מותר לנעול ברכיים?) 3. אם עושים למשל 3 סטים של שכיבות סמיכה (10 חזרות כל סט) אחרי ריצה ארוכה, זה עדיין אפקטיבי ? (בד"כ אין לי בעיה לגמור 3 סטים של 20-25, אבל אחרי הריצה אין כח לסטים של יותר מ 10-15...) תודה למי שמגיב..

תשובות

1. תלוי בעצימות, אם העצימות זהה אימון של יומיים עבודה ויום מנוחה יהיה אפקטיבי יותר. 2. התכוונת מרפקים או מפרקים ?! 3. אפקטיבי למה ? מה המטרה ?

הכוונה היתה

מרפקים, אבל אפשר גם להתייחס למפרקים... המטרה בשכיבות סמיכה היא להשתפר כמה שיותר בתרגיל הספציפי (לעשות כמה שיותר שכיבות שמיכה רצופות). עוד שאלה שחשבתי עליה: מה עדיף לעשות באימון אירובי - ריצה ב80 עד 90 אחוז מאמץ, או ריצה של 100 אחוז מאמץ (כרגע מדובר על ריצה של 3.5-4 ק"מ, שעם הזמן תגדל ותהיה ארוכה יותר) ?

תשובות

2. אין בעיה לנעול מרפקים או מפרקים כל עוד אין כאבים, החסרון הגדול הוא שבזמן הנעילה בד"כ לא מופעלים השרירים ולכן זו תהיה מנוחה עבורנו. 3. להשתפר בתרגיל שכיבות שמיכה - בצע שכיבות שמיכה לפני האימון האירובי, 5 סטים עד כשלון - 4 פעמים בשבוע. 4. אי אפשר לבצע ריצה של 4 ק"מ בספרינט (100 אחוז). נסה לרוץ את המרחק הנ"ל במהירות הגבוהה ביותר שאתה יכול. הקפד למדוד זמנים על מנת לראות מגמת שיפור.

סבבה...תודה...

ואגב, לזה התכוונתי (4)... אם לרוץ את הריצה בקצב הכי גבוה שאני יכול או בקצב קבוע בו אני יכול להתמיד כל הריצה (גם די גבוה אבל עדיין פחות טוב מהמקסימלי).

sowhatt

New member
רמי,|הדגש|שאלה|סדגש|..

כלומר, ליותר אפקטיביות , כדאי בכל התרגילים לא לנעול את המפרקים, ככה יווצר עומס על השריר בכל הסט , ללא אותה "מנוחה" של אותה שניה? והאם במצב זה, ללא נעילת מפרקים, העבודה לא תהיה עבודה של סיבולת?

אפקטיביות

בהחלט אפשר לא לנעול וכך ניצור גירוי חזק יותר ! העבודה תמשיך להיות אינארובית בהנחה שאתה עובד עם התנגדות מתאימה

למעלה