כמה שאלות

Tal Miller

New member
אוקיי, אבל

קרינה מגיעה מהשמש תוך 8 דקות, ויותר לא רואים איך השמש הייתה לפני שעה, שנה וכו', אלא רק איך היא הייתה לפני 8 דקות. אז איך כל הזמן מקבלים תמונה של היקום הראשוני? ז"א תמיד אפשר לראות איך הוא היה בהתחלה, בלי שינוי, או שגם הוא משתנה ככל שקרינה "חדשה" יותר מגיעה אלינו? אני מנסה להסביר את זה לעצמי בכך שככל שהיקום מתרחב הוא "מושך" איתו את המרחב, ככה שלקרינה יש יותר מרחק לעבור, ובגלל זה היא במרוץ כל הזמן להגיע אלינו, משהו כזה.

אני מסביר את זה באופן כזה:

בזמן שהיקום נהפך לשקוף היקום היה מלא בפוטונים שאין להם כיוון מועדף. כל זמן שהם לא יבלעו בחומר הם ישארו כמות שהם. לכל נפח ספציפי של מרחב יש זרם אחיד (לכל כיון) של פוטונים נכנסים ויוצאים כך שכמות הפוטונים בו נשארת קבועה. זה כמו גל עומד. השנוי היחיד הוא זה שכל שנפח היקום גדל אורך הגל גדל.

Tal Miller

New member
אז אם קולטים עם מצלמה מספיק פוטונים,

אפשר ליצור "סרט" של מראה היקום מרגע שהפך שקוף ועד עכשיו, בכל רגע שתרצה, ומכל מקום?

../images/Emo45.gif ככל מה שנוגע לקרינת הרקע

המראה לא ישתנה רק אורך הגל יתארך. אז זה לא יהיה סרט (לא יראו איך החומר נפרד לגלקסיות)

Tal Miller

New member
אבל יש גם קרינת רקע של מה שאחרי,

ז"א קרינה מ500 אלף שנים אחרי המפץ, ומיליארד שנים אחריו וכך הלאה. הרי אם מסתכלים על נקודה מסוימת בחלל, רואים למשל איך נראה אלפא קנטאורי לפני 4 שנים (אם אני לא טועה), וככל שממשיכים להתמקד במה שיותר ויותר חלש רואים יותר רחוק, עד היקום הראשוני. אבל זה סוג של סרט, כי ככל שמתקרבים רואים יקום חדש יותר. בעצם, צודק, ככל שמתקרבים רואים דברים יותר חדשים, אבל כוכבים מהמון תקופות. זה כמו תמונה של כל הזמנים במכה אחת, אבל לא זמן ספציפי. אבל אם הולכים הכי הכי אחורה, מגיעים לסוף שבו יש תמונה סטאטית אחת, שרק אותה אפשר לקבל כתמונה של זמן יחיד, וזה הזמן שבו התחילה הקרינה.

קרינת הרקע

נוצרה (ולא השתנתה חוץ מאורך הגל) ברגע שהיקום נהיה שקוף. הספקטרום של כוכבים הוא בצורה שונה מספקטרום של גוף שחור (כי הם לא נמצאים בשווי משקל תרמי). הכוכבים הראשונים נוצרו מאתיים מליון שנה אחרי זה (נוצרו גלקסיות ובתוכן כוכבים מתוך אי סדירוית קטנות ביקום הראשונה - בהתחלה היה היקום כמעט אחיד לכן קרינת הרקע היא מאד אחידה). מה שאתה אומר לגבי הכוכבים נכון.

למעלה