כמה שאלות..

כמה שאלות..

שנה טובה! אני בדרכי לעבודת טלאים שניה - בתכנית שמיכה קטנה, מבחינת עבודת הטלאים עצמה - ריבועים פשוטים. הרעיון - לעשות את השמיכה קצת יותר גדולה, עם מילוי ו BINDING. עכשיו השאלות 1. חשבתי להשתמד כמילוי בשמיכת פליז. מה דעתכן? אם לא - איזה מילוי מומלץ לשמיכה לעונת המעבר? 2. ראיתי כל מיני תמונות ושיטות - אם הבנתי נכון מהסברים פה, אחרי שסיימתי את החלק העליון אני מניחה אותו על החלק התחתון ושכבת המילוי, עושה את התיפורים, ואז חותכת את החלק התחתון והמילוי ועוש bindind? יש מקרים שראיתי באינטרנט דוגמאות שכשמחברים כל שתי שורות מחברים אותן כבר עם המילוי? יכול להיות? או שלא הבנתי נכון? תודה! מיקי

justmom

New member
כמה תשובות ../images/Emo13.gif

1. פליס זה מצוין. עוד אפשרויות הן מילוי כותנה, או מילוי פוליאסטר דק (למרות שהוא מחמם יותר ממילוי הכותנה). את יכולה להסתכל בפיסות ולראות מה יש להם להציע. 2. את התהליך הבסיסי הבנת נכון. לגבי החלק השני, נראה לי שאת מדברת על משהו שנקרא Quilt as you go row by row - וכאן יש הדרכה לא רעה איך עושים את זה. מצד שני, אם את בוחרת בפליס, את יכולה לוותר לגמרי על ה-backing. זה מה שאני עושה ב-baby quilts ובשמיכות טלוויזיה. אני מניחה את ה-top על פני הפליס, מחברת את שתי השכבות יחב בסיכות ביטחון כל 15 ס"מ בערך, כדי שלא יזוזו במהלך תפירת ה-binding, ואז תופרת את ה-binding מסביב. אם זו שמיכה גדולה יחסית, נניח שמיכת טלוויזיה, תופרת X בחוט רקמה איכותי (ד.מ.צ.) בנקודות החיבור בין הריבועים כדי להצמיד את שתי השכבות יחד. זה נראה מצוין והשמיכה יוצאת נעימה מאוד.

תודה!

נראה לי שאתחיל עם הפליז - כי זה מה שיש לי זמין בבית. מצד שני - הוא לא כל כך יפה, ולכן אני כן רוצה לעשות backing... השמיכה תהיה בגודל שמיכת תינוק, אז אני צריכה תיפורים, נכון? זה מביא אותי לשאלה הבאה - איך עושים תיפורים? עם הרגלית שמזיזה את כל שלוש השכבות ביחד? אני לא חושבת שאדע לעשות צורות יפות במיוחד, אז פשוט אלכסונים??? שוב, המון תודה על העזרה, ושנה טובה!

ayala26

New member
אני לא אוהבת פליז

אני אוהבת שגם הצד השני של השמיכה יפה ובבד עם דוגמה שמתאימה לשמיכת תינוק ולא חלק כמו פליז שהוא גם סינטטי ולתינוקות עדיף 100% כותנה. אני אוהבת מילוי כותנה נושם. הוא דקיק אך מחמם. השמיכה כך מאוד גמישה וכיפית. צורות עגולות בתיפורים עושים עם רגלית free motion וקוים אלכסונים עושים עם רגל הולכת (זאת שמזיזה את כל השכבות יחד)

ayala26

New member
רגלית free motion לא מזיזה אף שכבה

זו רגלית שמשתמשים בה כשמורידים את הפיד והבד לא זז לבד בכלל אלא צריך להזיז אותו לבד. כך יוצרים את הצורות המעגליות. לא מסובבים את כל השמיכה אלא רק מזיזים ימינה-שמאלה קדימה ואחורה ליצירת עיגולים בלי לסובב את הבד בכלל.

טוב ששאלתי ../images/Emo13.gif

תודה על התשובה! נראה לי שרגלית כזו דורשת אימון... ולא אעשה את זה על השמיכה ממש אלא קודם אתאמן סתם...

ayala26

New member
נכון, צריך להתאמן באמת

וגם כדאי לעבוד עם כפפות. קל יותר להזיז את הבד איתן.

justmom

New member
מצרפת לך תמונה

של שמיכת תינוק שעשיתי לבן המתוק של חברה שלי. היא אוהבת כתום, ולכן השמיכה מורכבת מ-top טלאים ושכבת פליס כתומה, שמוחזקות יחד ב-binding תואם עשוי מאחד מהבדים של ה-top. פליס משמש גם לתפירת בגדי תינוקות (הקטנצ'יק שלי הסתובב כמה חורפים, כשהיה תינוק ופעוט, במכנסי פליס מחממים ונעימים), והוא נעים, קל, מחמם, כביס להפליא ולא מוריד צבע. לטעמי הוא בחירה מצוינת לשמיכת תינוק שעתידה לעבור הרבה כביסות ושמטעמי בטיחות צריכה להיות קלה. אה, ומלבד עשרות הגוונים החלקים, אפשר לרכוש אונליין גם פליס בהדפסי juvenile מתוקים.

justmom

New member
זה הקדימה,

שעשוי מכותנה. את הגב, שעשוי מפליס כתום, לא רואים בצילום - אבל הבעלים של השמיכה כבר בן שלוש, ונהנה ממנה מאוד
ל-backing מפליס כדאי לקנות את הפליס היותר איכותי (אני קונה בדרך כלל באבנט, מאחורי קניון רמת גן).

יאמה

New member
שמיכה יפיפייה,

שילוב צבעים נהדר- כל כך עליז! אפשר לדעת מה המידות שלה?

justmom

New member
תודה ../images/Emo13.gif

המידות הן 32 אינץ' על 40 אינץ' - בערך שמונים ס"מ על מטר. בדרך כלל אני מכינה שמיכו תינוק במידות גדולות יחסית כדי שאפשר יהיה להשתמש בהן גם כשהתינוק יהיה פעוט

למעלה