כמה שאלות

כמה שאלות

היי, השתחררתי לפני שנתיים וחצי... ולא שלחו לי אפעם את הפנקס הזה של התשלומים לביטוח לאומי וכו'... עכשיו אני עבדתי בעבודה 3 חודשים אחרי השחרור בבורגראנץ כמעט שנה ואז לא עבדתי שנה ושוב התחלתי לעבוד .. קודם בכוח אדם ועכשיו בחברה כלשהי... השאלה היא אם שילמו לי את הביטוח לאומי מהמשכורת או איך זה בדיוק הולך?? ועוד שאלה-בקשר לדמי פקדון שאפשר לקחת רק למטרה מסויימת, מתי והאם אפשר לקחת אותם לכל מטרה בעולם? ואיך עושים את זה? תודה לכם מראש!!

...

תלכי לביטוח לאומי עם כל התלושי משכורת [רצוי גם לצלם- אולי הם צריכים עותק שישאר אצלם] ותשאלי אותם על איזה חודשים בדיוק את צריכה לשלם. כל חודש שלא עבדת זה 141 שקל. בנוגע לפיקדון- ב5 שנים הראשונות לשחרור אפשר לקחת את הפקדון רק לדברים מסוימים כמו לימודים למשל. אחרי 5 שנים ועד 7 שנים אפשר לקחת את מה שנשאר למה שבא לך. אחרי 7 שנים כבר אין פקדון.

141 שח?

הממממ............... טוב שנזכרתי כמו שאומרים...........
טוף תודה על המענה המהיר

?

לא בהכרח שכשעובדים הביטוח לאומי לוקח פחות ממה שהוא היה לוקח כשלא עובדים - חודש שעבר ביטוח לאומי לקחו לי משהו כמו 200 שקל מהמשכורת.

כנראה הרווחת הרבה כסף

למי שמרוויח משהו כמו 3000 שקל בחודש הביטוח לאומי שינכו לו הוא הרבה פחות מ141 שקל...

כל הביטוח לאומי הזה זה גנבה אחת גדולה

כאילו יופי, כל חודש מהחיים שלי של אחרי הצבא אני צריך לשלם להם, אבל אני בספק אם כשאני יצטרך עזרה מהמדינה אני יקבל אותה (והאבסורד שנקרא "מס בריאות" - אני משלם מס על זה שאני בריא ויוצא מהבית?)

צודק

הביטוח בריאות באמת חרטה- ולראיה האיש שמת כי התווכחו 3 שעות מי ישלם על האמבולנס שיעביר אותו מבי"ח א' לבי"ח ב'.

DoubleD

New member
מס בריאות

דווקא מאוד חשוב, מזל שהוא חובה ככה לא ניפול למצב ששכבות חלשות בחברה לא יכולות לקבל אנטיביוטיקה. (ע"ע מדינות מערביות ועולם שלישי) שלא נצטרך אותם לעולם, רק בריאות.

למעלה