כמה שאלות..

mayhem1121

New member
כמה שאלות..

חבר'ה יש לי כמה שאלות ואני אשמח אם משהו יוכל לענות לי עליהם.. 1. האם יש בפוטבול תקופת העברות בדומה לכדורגל או שאפשר בכל שלב בעונה ובפוסט סיזן להחתים ולהחליף שחקנים.. 2. האם יש מרחק מינימום לפילד גול? ז"א במידה ואני ברד זון, דאון 4 (ו 3 יארדס נניח) איפה ההגנה תעמוד?? בתוך האנד זון?? 3. מה זה offside? תודה רבה לעונים! דב.

JayneCobb

New member
תשובות

קודם כל,ברוך הבא...ואם אחרי התשובות יהיו לך עוד שאלות...הגעת למקום הנכון... 1)תקופת העברות - אני אשאיר למישהו אחר שיותר בטוח בתשובה שלו,כי אני לא משוכנע ב 100% שמה שרציתי להגיד הוא נכון... אני די בטוח שהמועד האחרון להעברות בין קבוצות (טריידים) הוא שבוע 8 של העונה...לגבי החתמות שחקנים חופשיים וכ"ו,אני לא כ"כ בטוח... 2) אין מרחק מינימום לשער שדה...אם קבוצה נמצאת אינץ' אחד מה END ZONE ומעדיפה לקבל 3 נקודות במקום 6,הם יכולים לבעוט...וכן,במקרה כזה,ההגנה תעמוד כבר בתוך ה END ZONE ותנסה לחסום... חישוב המרחק של שער שדה נעשה בצורה כזאת (למקרה ששאלת את עצמך) מיקומו המעשי של הכדור (נניח על קו 20 היארדים) + רוחב האנד זון (10 יארדים) + המקום ממנו בועט הבועט את הכדור (בערך 7-8 יארדים מאחורי מיקום הכדור עצמו), כך ששער שדה כשהכדור נמצא על קו ה 20 הוא למעשה שער שדה של 38 יארד...אז אם אתה רוצה לדעת מה המרחק המעשי של שער שדה,פשוט תוסיף 18 למיקום הכדור...(אגב,שער השדה הארוך ביותר בהיסטוריה הוא 64 יארד). 3) OFFSIDE בפוטבול היא עברה שניתן לבצע רק בהגנה והיא מתייחסת למצב שבו שחקן (או שחקנים) מההגנה עברו את קו הכדור לפני שהמהלך התחיל (והכדור יצא). ברוב המקרים האלו, להתקפה יש "FREE PLAY" מכיוון שהם לא מחויבים לעצור את המהלך ויכולים לנסות להשלים מסירה או משהו דומה, מתוך ידיעה שממילא ההגנה ביצעה עברה,והכדור בכל מקרה יהיה שלהם... העונש על OFFSIDE הוא 5 יארדים.

mayhem1121

New member
תודה, שאלת המשך..

תודה על התגובה המהירה.. אם כך מה ההבדל בין offside ל false start ? האם false start מתייחס אך ורק להתקפה? אני לא כל כך חדש בפורום.. אני פשוט לא מגיב כי אני עדיין לומד את המשחק ולא בקיא בו כמו הרבה חברים פה.. לכן אני גם לא משתתף בתחרויות השונות.. בינתיים אני רק קורא ונהנה.. :)

laufgas

New member
תשובה

ההבדלים הם כאלה: False Start - החוק אומר שברגע שההתקפה התמקמה, אסור להם יותר לזוז. כל תנועה חדה של אחד משחקני ההתקפה לפני שחררו הכדור (הסנאפ) היא עבירה של False Start וזזים חמישה יארד אחורה. Offside - זאת עבירה ששחקן ההגנה חוצה את הקו הדמיוני שעל הכדור, ודורך בטריטוריה של ההתקפה בזמן שהכדור משוחרר (הסנאפ) לקורטרבק. ההתקפה מקבלת חמישה יארד קדימה וחזרה על אותו הדאון (אלא אם כן המרחק הוא פחות מחמישה יארד או שזה הדאון הראשון).

Yo-man

New member
ויש גם Encroachment

מצב שבו שחקן הגנה חוצה את קו תחילת המהלך לפני הוצאת הכדור ויוצר מדע עם שחקן התקפה. זו עבירה של 5 יארד ו-1st down אוטומטי...

זה מצב די בעייתי

מעבר לעובדה שהרבה חומרים הם רגישים או שבירים (מבחנות, לדוגמא), שיתוף פעולה כזה בין שני שחקנים משתי קבוצות שונות הוא די נדיר, וזה לא טריוויאלי ליצור מדע בסביבה שאינה סטרילית כמו מגרש פוטבול (בטח בחורף) כן, לא הצלחתי לעצור את עצמי...
לעניין, כדי להבהיר את הנקודה לגמרי, Offside מתייחס לרגע הוצאת הכדור, אם שחקן הגנה חצה את קו הכדור והספיק לחזור לשטחו לפני תחילת המהלך, הרי שאין עבירה

Yo-man

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

לקח לי כמה שניות להבין על מה לעזאזל אתה מדבר
קבל

DEJ

New member
אהמ

מגע או מדע זו הבעיה האחרונה בהודעה הזו... מאיפה הבאת את הדאון הראשון כאן? על עבירה קלה (5 יארד) לפני הסנאפ? לא ידוע לי על ענישה כזו. בכלל, ההגדרה של encroachment היא שונה לחלוטין, לפחות בספר החוקים של המכללות: After the ball is ready for play, encroachment occurs when an offensive player is in or beyond the neutral zone after the snapper touches or simulates (hand at or below his knees) touching the ball before the snap (Exception: When the ball is put in play, the snapper is not encroaching when he is in the neutral zone). חוק 2-18 קובע את ההגדרה. חוק 7-1-3 את הכללים של הסנאפ והענישה עקב כך.

DEJ

New member
הבדל נוסף

בעבירת false start (עבירת ההתקפה), השופט שורק מיד, אין כלל מהלך, והכדור מת. גם אם לא נשרקה עבירה, והמהלך החל, הוא לא ייחשב. להגנה לא תהיה אופציה של לבטל את העבירה. בעבירת offside (עבירת הגנה), ייזרק דגל בלבד, והכדור חי. אין שריקה, ולהתקפה יש "מהלך חופשי". היא יכולה לבחור אם לקבל את העבירה (ולבטל את המהלך), או את היארדים שנצברו במהלך עצמו. צריך לדעת גם שיש עבירות של תנועה בלתי חוקית של ההתקפה (שני שחקנים זזים לפני תחילת המהלך, שחקן זז קדימה לפני הסנאפ), שאינן נשרקות מיד, ואז כן יכולה להיות להגנה אפשרות בחירה. הנקודה היא שאז השחקנים עדיין היו יכולים לעצור, והסנאפ עצמו הוא שיצר את העבירה. לכן, הכדור חי.

Quantum2

New member
תקופת העברות- תיקון והרחבה

לגבי טריידים- שבוע שישי לגבי החתמת שחקנים חופשיים- פתוח להעברות כל הזמן.

למעלה