כמה שאלות

ענבי פ

New member
כמה שאלות

הגעתי לפה דרך האתר של אלון ברמן. כמובן אחרי שקראתי את הפסקה הראשונה בערך, ישר אמרתי "אני עושה את זה" וזה נראה לי מלהיב ומגניב, אבל כשהמשכתי לקרוא זה נראה לי יותר מידי מפחיד וכבר השתפנתי... בכל מקרה, קראתי עד הסוף וזה העלה לי כמה שאלות... למה אתה צריך לבצע בעצם בדיקת מציאות בחלום צלול אם אתה יודע שאתה בחלום? בהתחלה הבנתי שצריך כדי להגיע מלכתחילה לחלום צלול, אבל למשל כשאתה מתעורר. ממה שהצלחתי להבין, אתה לא יכול לדעת בוודאות אם אתה עדיין בחלום הצלול או שבאמת קמת ולכן צריך בדיקת מציאות. איך זה יכול להיות אם ההגדרה של חלום צלול היא "חלום שאתה יודע שאתה חולם אותו"? איך למעשה מיטשטשת לנו ההבחנה בין דמיון למציאות? (שזה אגב הדבר שהכי הפחיד והרתיע אותי מלנסות לעשות את זה). עוד דבר שלא היה מובן לי זה איך אפשר להשוות את החלום הצלול לחווית מציאות אמיתית? הבנתי שזה מרגיש מאוד אמיתי ומוחשי, אבל אנחנו בכל זאת ר-ק מדמיינים את זה. רק רואים את זה, ולא באמת חווים את זה. אנחנו לא חווים כלום בעצם... רק רואים את עצמנו עושים דברים. בחלום מודע. אז איך אפשר להתבלבל בין חלום למציאות? זה היה נשמע לי ממש הזוי וכמו לקוח מסרט אימה. ושאלה אחרונה - זה לא מסוכן להגיע למצב שבו המוח שלך ער והגוף שלך ישן? זה לא קצת לא טבעי? אני מאוד סקרנית אבל גם לצערי מאוד פחדנית, וקשה לי לעשות דברים שאני יודעת שהגוף שלי לא "בנוי אליהם". בשבילי זה לקיחת סיכון כלשהו. אני יודעת שאת כל השאלות האלה אני שואלת כי לא חוויתי את זה בעצמי עוד, וכשאחווה חלום צלול אקבל את התשובות לכולן. אבל אני פשוט פוחדת מדי. אז אל תשלחו אותי לעשות את זה קודם, ואחרי זה אם עדיין נשארו לי שאלות אז לשאול, תנסו לענות לי תשובה גם בלי שחוויתי איי פעם חלום צלול. רק בהסברים... תודה רבה מראש :)

תשובה

בחלום צלול הכל נראה ומרגיש בדיוק כמו במציאות, את מרגישה בדיוק כמו שאת מרגישה עכשיו, יש לך גוף חלומי אבל התחושה היא של גוף אמיתי את יכולה אפילו לגרד את היד ולהרגיש כמו במציאות. בגלל שהכל נראה כל כך אמיתי את צריכה להרגיל את עצמך לעשות כל הזמן בדיקות מציאות, לדוגמה כל פעם שאת עוברת מחדר לחדר, בדרך כלל יצא שתעשי את הבדיקה הזו במציאות ולכן לא יקרה כלום, אבל יום אחד תעברי בחלום מחדר אחד לחדר אחר ותעשי כהרגלך את בדיקת המציאות, ואז פתאום תגידי לעצמך "היי רגע מה אני עושה בתוך הטירה הזו זה חייב להיות חלום!" ואז בווווּם !! תקלטי פתאום שאת בעצם חולמת עכשיו למרות שרגע לפני כן (לפני שביצע את בדיקת המציאות) היית בטוחה שאת ערה ושזו המציאות..... כדי להבין למה הכוונה, תחשבי שעכשיו ממש עכשיו את מנסה לדחוף את היד לתוך הקיר ואת מצליחה..... ומבינה שזה חלום (גם בחלום אפשר לגלוש באינטרנט ולקרוא בפורומים דרך אגב, או לשחק משחקי מחשב מדהימים, מנסיון!) כמו שאמרת רצוי תמיד לעשות בדיקת מציאות גם כשמתעוררים בבוקר כי לפעמים רק חולמים שמתעוררים ולכן אם תעשי בדיקת מציאות אולי תרוויחי חלום צלול נוסף. יש שיטות מפחידות כמו WILD אבל ברגע שאת מבינה שזה רק דמיון ושום דבר לא יפגע בך תוכלי להצליח להרגע ולהמשיך, סה"כ תחשבי על זה ככה, גם לעלות על רכבת הרים או ללכת לסרט איימים זה יכול להיות מאד מפחיד אבל אנשים משלמים כסף כדי לעשות את זה! כאן הכל בחינם, והדברים המפחידים שקורים לפעמים הם חלק בלתי נפרד מהחוויה, קחי הכל בכייף צריך להתגבר לפעמים על הפחד. ולשאלה האחרונה - הכל כאן טיבעי לחלוטין זה קורה בכל מקרה בכל לילה כחלק מתהליך השינה.

ענבי פ

New member
האמת שהקטעים שהכי הפחידו אותי ממה שקראתי

היו שיתוק השינה (אני יודעת שזה קורה בכלל באופן טבעי בכל לילה אבל לא כשאני מרגישה ומודעת לזה), מבחן המראה והבלבול בין דמיון למציאות שקצת צלצל לי כמצב של שיגעון למרות שאין שום קשר בין הדברים. הוא גם כתב שם בין היתר שאפשר "להתעורר" (כשאתה למעשה עדיין חולם), ולראות אנשים מביטים בך, לשמוע קולות, צעדים מתקרבים או לראות דברים מפחידים, ללכת למראה ולראות השתקפות מפחידה של מישהו אחר או של עצמך. כל מיני דברים שגרמו לי להחליט לרדת מזה... מה הסיכויים להיתקל במצבים כאלה בחלום צלול? אם אני אדע שלא חייב שזה יקרה לי, אולי אני בכל זאת אלך על זה. זה גם חופש אז בכלל טוב. ומשהו אחרון... כתבתם פה שאם יש רמת צלילות גבוהה, החלום יכול להרגיש יותר אמיתי ומציאותי מהמציאות עצמה. מה הכוונה? איך משהו יכול להרגיש יותר מציאותי מהמציאות? או שרק אמרתם את זה כדי להדגיש שהתחושה היא באמת מאוד מוחשית ואמיתית? הייתי מאוד רוצה לדעת איך זה מרגיש באמת אבל אני מבינה שאי אפשר להסביר את זה ולהעביר את התחושה במילים בלי שאני אנסה את זה בעצמי.

יותר מציאותי מהמציאות.....

לפעמים אדם כלשהו סובל מליקויי ראייה אבל הוא פשוט לא מודע לזה, הוא חושב שהוא רואה טוב, ואז פתאום עושה עושה בדיקת ראייה ומנסה להרכיב משקפיים חדשות ופתאום הוא מבין שעד עכשיו הוא ראה מטושטש! פתאום עם המשקפיים הכל נראה הרבה יותר חד, הוא יכול לראות למרחקים גדולים יותר...... כך גם בחלום צלול, לפעמים רמת הצלילות כזו גבוהה שהדברים נראים יותר מציאותיים מאשר המציאות עצמה, הצבעים חיים יותר, תחושת עומק רבה יותר, הנוף הוויזואלי הכי חד שיכול להיות, אפשר לראות בבירור עצים שנמצאים 50 ק"מ ממך, החושים מחודדים יותר.... זה נובע מכך שכל המידע נוצר בתוך המוח עצמו ולכן אין את "העכירות" שנובעת ממבט דרך העיניים האמיתיות לדוגמה. אם תנסי את שיטת ה WILD יש סיכוי לא רע בכלל שתתקלי בחוויות המפחידות, אבל שוב אם תביני שזה רק אצלך בראש ושאין לך באמת ממה לפחד תוכלי להתגבר ולהמשיך הלאה, לא כל החוויות צריכות להיות מפחידות, אנשים דיווחו לדוגמה שבזמן WILD הם שמעו מנגינות מדהימות ששום להקה במציאות לא יכולה ליצור.

silverhawk

New member
אהלן ענבי

ברוכה הבאה לפורום.
בעקרון כבר ענו לך על כל השאלות, אולם רק אוסיף ואדגיש שאין לך שום סיבה לפחד. החלומות הצלולים יכולים להיות חוויה מדהימה, ועוד לא שמעתי על אדם שהצטער על זה שהוא התחיל איתם. נכון, יש דברים שעשויים להיות מעט מלחיצים, אבל (א) הם בטלים בשישים יחסית לכל הדברים הקיימים בחלומות הצלולים, ו(ב), גם הדברים הלכאורה מלחיצים האלו יכולים להיות מאוד מעניינים, אם מסתכלים עליהם בפרספקטיבה המתאימה (לדוג', כאשר מסתכלים במראה בחלום, יכולים לקרות דברים משונים מאוד. אישית, אני רואה את זה בתור חוויה). בכל מקרה, אני ממליץ בחום שתתחילי לעבוד על הבסיס (יומן חלומות ובדיקות מציאות), ואני מבטיח לך שלא תתאכזבי.

למעלה