כמה שאלות...

נעמי63

New member
כמה שאלות...

היי לכולם.. אני ניגשת לראיון ראשון בשבוע הבא , לדיילת אויר, מבחינת האנגלית, האם המבחנים הם בכתב או בעל פה? מה סגנון השאלות הנישאלות במבחנים/ראיון ? האם הראיון באנגלית? מה רמת האנגלית הנידרשת? בסיסית? גבוהה? גבוהה מאוד? מה יותר חשוב להם? האנגלית או שנות הניסיון שיש במקצוע השירות, ורמה גבוהה של תודעת שירות? אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי ולתת עצות לקראת הראיון תודה רבה ובהצלחה לכל השאר:)

תשובה

ראיון באגלית לא ברמה גבוהה מידי, צריך הרבה ביטחון בעיקר ודיבור שוטף לא מגמגם.. רמה גבוהה של תודעת שירות תיבדק בדינאמיקה הקבוצתית לא בראיון.. בהצלחה!

natalika24

New member
חשוב להם שתראי טוב.....

רמת האנגלית גבוהה מספיק..... ראיון באנגלית, זאת אומרת השיחה היא פשוט באנגלית וגם שואלים אותך שאלות מקצעויות קצת..... בקיצור, בשלב של מבחן באנגלית לא ממש משנה כמה ניסיון בשירות יש לך, חשוב שתראי טוב וגם תדברי אנגלית ברמת שיחה נכונה מבחינה דיקדוקית....... חוויה אישית...... אבל כמובן לראות טוב ולדבר אנגלית לא מספיק כי מהמשך יש גם מיונים הבאים של ידע כללי, אינטרקציה קבוצתית (פה נופלים המון, כי פה רואים איך את מתפקדת בצוות וגם בוחנים את הביטחון העצמי שלך).... ובסוף יש שיחה עם פסיכולוג וכאן בודקים האם את בנוייה לתפקיד הזה בכלל, זאת אומרת, אם את סבלנית מספיק, מתרשמים ממך איך תתפקדי במצבי לחץ, אם את נעימה לשיחה.... וזה רק חלק מהתהליך, כי אחר כך יש גם שיחה עם הנציג בכיר מהחברה שבה תעבדי (בעזרת ה') וגם בדיקות רפואיות, סיווג ביטחוני ואם כבר הצלחת להעבור את כל זה אז יש את הקורס שבו גם כן נופלים המון, כי קורס הוא אינטנסיבי מאוד ויש הרבה חומר ואת חייב לקבל במבחנים לפחות 87 ורק פעם אחת את יכולה להיכשל...... בקיצור, התוכנית "הישרדות" קטנה על התהליכי מיון לדיילת אוויר רק החזקים או חזקות ביותר שורדים לסיום הקורס ומתחילים לטוס. אני חושבת שבצדק כי באמת במצב חירום את והשאר הצוות חייבים לתפקד: להרגיע נוסעים, להפעיל ציוד חירום, אם נופלים למים (לים, לדוגמה) אז את תצטרכי לשכוח מעצמך ולנסות להציל אנשים ולהישאר רגוע בעצמך וחס וחלילה לא להכנס לפאניקה... נכון מפחיד? אבל אמת....... בקיצור, שפחתי לך פה את כל המחשבות שלי, ת'אמת תתייחסי לזה איך שאת רוצה אבל באמת קשה, לא סתם......

נעמי63

New member
תודה:)

האמת שזה נישמע די כיף...ומאתגר... הדבר היחיד שאני חוששת ממנו זה הראיון באנגלית.. האנגלית שלי בסדר, לא מאוד גבוהה, יש לי באמת שנים של נסיון בתחום השירות, ונתונים פיזיים גם יש... הבנתי שצריך להגיע לראיון בלבוש ייצוגי, אני מקווה שהבנתי את הכוונה....רק האנגלית.. זה החשש... בכל אופן המון תודה שהקדשת מזמנך.. זה באמת עזר.

natalika24

New member
אז כך....

אני באתי למיונים אם שיער אסוף בחולצה שחורה מכופתרת ומכנס שחור וזה היה טוב, יש כאלה שממליצים לבוא בחולצה לבנה מכופתרת - את יכולה, אבל לפי דעתי כך תיראי יותר מידי דומה למלצרית - ואת הולכת להיות הרבה יותר.... את צריכה להראות ייצוגית, יפה, לא יותר מידי אלגנטית (פה זה לא חתונה) בקיצור, אשת עסקים שיודעת מה היא שווה אבל בנוסף גם מחיכת המון - כי את תעבדי בשירות. מהתחלה תינסה להתחבר עם החבר'ה, כי זה יעזור לך בהמשך בסימולציות אבל תינסי לא לשמוע לכל הדיבורים על כמו לדוגמה: "איזה לחץ, איזה פחד, המבחן הוא קשה, לא נעבור אותו בחיים" - כל הדיבורים מהסוג הזה מעלים לך את הלחץ עוד יותר ותאמיני לי גם כך לא חסר....... תנסי להתכונן למבחן באנגלית: תחשבי מה את הולכת לענות על הלימודים, עבודה, צבא, עבר וכו' וגם מאוד חשוב מאוד להתאמן על הציוד במטוס, כמו לדוגמהה: curtain (זה הוילון שמפריד בין מחלקה ראשונה לביסנס, אותי שאלו על זה), aisle, seats, belts, captan cabin, passengers cabin וכו'...... וגם הבוחנת שואלת לפעמים (תמיד) לתרגם משפטים מעברית לאנגלית, המשפטים הם בדרך כלל לקוחים מהעבודה של דיילת, כמו למשל: "גברתי, אם את צריכה עזרה בלמלא את הטופס הזה אז תאגידי לי" או לדוגמה:" גברתי, תסלחי לי אבל אסור להכנס מעבר לוילון הזה כי החלק הזה של המטוס נועד רק למחלקה ראשונה" היה בחור ביקשו ממנו לתרגם את זה "אדוני, תרשה לכנס לשירותים לפניך כי הנוסע הקודם התלונן שהם מלוכלכים - אני צריך לנקות אותם".... או "אדוני הכניסה לתא הטייס אסורה מסיבות בטחוניות"....תנסי לתרגם את זה ותחשבי על עוד סיטואציות.......

נעמי63

New member
אין כמוך!

תודה זה באמת מאוד עוזר, מה לגביי חצאית אלגנטית גבוהה וחולצה מקופתרת? או לא מקופתרת. אבל חצאית אבוהה אלגנטית נראה לך קביל?

natalika24

New member
כן, נראה לי טוב מאוד,....

אני בעד החולצה מכופתרת גם....... המטרה היא לנסות להראות להם כמה טוב תראי במדי דיילת אוויר.... ת' אמת כאשר חשבתי על לבוש למיונים הדבר הראשון שעלה לי ראש זה החצאית הגבוהה - אבל אין לי..... אבל שום פעם, חשוב מאוד גם לא להגזים - לא יותר מידי סקסית - אשת עסקית עם חייך.... בהצלחה.... תכתבי לי איך הכל יגמר, טוב? מקסימום, אם את יפה ותיפלי בשלב של אנגלית אז יגידו לך לחזור עוד 3 חודשים (לי אמרו כך - אז בנתיים אני מנסה להתכונן לפעם הבאה)..... ביי ביי....

נעמי63

New member
:)

תודה.. ברור שאני אעדכן אותך! הכי הרבה נילמד ביחד אנגלית!!! כבר לא נעים לי להודות אבל.... תודה:)

אני דווקא כן ממליצה חולצה לבנה

יש בזה משהו קיצי שמתאים לעונה ועדיין מאוד יצוגי ועסקי (ככה אני התקבלתי בכל אופן) היתה מישהי שבא בשחור ונראת באבל ויותר מידי "פקידת קבלה במלון".... לגבי חצאית זה ראיון נחמד כל עוד היא באמת צנועה ומכסה את מה שצריך ,קחי בחשבון שעדיף לשים גרביונים במקרה כזה..

למעלה