כמה שאלות..

כמה שאלות..

שלום לכולם, סיפור ושאלות. אני רוכב על KLE , וביום שבת האחרון נסעתי לי לטיול ספונטני ביערות בן שמן, עם צמיגי ANAKEE וכמובן שיום לפני זה נזכרתי שצריך לנפח קצת (טעות) . נכנסתי למצפה מודיעין וכמובן בירידה מהכביש לשביל עפר נזהרתי לא להחליק ולשנות את ההתנהגות שלי אחרי נסיעה של ק"מ אחד בודד , החלקתי החלקה טפשית על צד ימין יש לציין במהירות של 5 קמ"ש. (לא לדאוג אני בריא,לא שפוי אבל בריא). הנזק: רגלית ימנית עקומה , רגלית ברקס עקומה , מגן מנוע ימין עקום ואפילו דאג לשבור לי את הפיירינג בימני כל כך יפה עם חור מכובד. לאחר שאבי הגיע לעזור לי ופתחנו מסגריה בשטח , יישרנו את הרגליות ואפילו את הזוית שמחזיקה את מגן המנוע יישרנו כמעט ל 90 מעלות (הפיירינג נשאר שבור). עד כאן הכל טוב ויפה .... ביום למחרת יש לי נסיעה של 25 ק"מ לעבודה בפעם האחרונה כדי להחזיר את התג (להתפטר) , יורד במחלף ארלוזרוב ומשתלב לנתיב השמאלי תוך כדי האצה , כמגיע לנתיב נזכר הרכב לפני במרחק 60-80 מטר לבלום כדי להשתלב ימינה , אני בולם ומנסה להתחמק ימינה כדי לא להגיע אליו , אך גם הרכב בנתיב הימני החליט לבלום מפני שנבהל מהקודם (כנראה) .... מפה לשם אני מוצא את עצמי עם גלגל אחורי נעול שועט לעברם במהירות (יחסית) ומנסה להשתחל ביניהם תוך כדי זריקות זנב וכבר מרגיש את המכה ו... בום !! נכנסתי לו בצד שמאל קצת כואבת הרגל אך איזה פלא אני עדיין רוכב בצורה ישרה (לא שוכב על צידי) עוצר בצד מחליפים פרטים. נזק: שרטתי לו קצת בין הדלתות , יותר נכון קשקשתי בשחור של הנעל שלי על הדלת. ולי כמובן שוב התעקמה הרגלית של הברקס. וקצת גם הרגל שלי. השאלות: רגלית ברקס - להחליף או לנסות לתקן אצל מסגר ? רגלית ימין - להחליף או להשאיר כמו שהיא (די ישרה) ? מגן מנוע ימין - לתקן את הזוית שלו אצל מסגר ? או לזרוק אותם קיבינימאט ? והכי חשוב - פיירינג - לנסות לתקן את השבר אצל פלסטיקאי של אופנועים ? או לקנות חדש /משומש/ למצוא
? ושאלה אחרונה ולא קשורה , יש לי רשיון "עד 500" משנת 2000 , ברשיון של האופנוע רשום A הבנתי שיש היתר עד 54 כ"ס או משהו כזה .... בקיצור אני חייב לשדרג את הרשיון שלי כדי לרכב על האופנוע ?? מודה לכל מי שקורא / עונה , מקווה שלא שיעממתי. תודה.

שחרול118

New member
אז ככה...

לגבי הרשיון, יש לך היתר לרכב על האופנוע שלך אבל, תנצל את ההזדמנות ותשדרג אותו ע"י מבחן שליטה בלבד (תופס עד יוני השנה). לגבי ההתלבטות - לתקן או להחליף, קטונתי אבל אני מניח שתלוי במצב החלק ובעלויות חדש....

אוקי...

לגבי הרשיון נרגעתי , האמת שאני שוקל למכור בעקבות הארועים האחרונים , וגם בעקבות תאונה קשה שחבר טוב שלי עבר לא מזמן - ככה שאין לי ממש רצון לשדרג (אם כי אני יודע שאצטער על זה מתישהו בעתיד
לגבי החלקים , השאלות ששאלתי אם להחליף או לו כמובן נובעות משיקולים של עלויות ברור שהייתי רוצה להחליף הכל , לא מכיר את העלויות ולכן שאלתי פה מפני שאני בטוח שיש כמה בעלי נסיון בפורום הזה. תודה בכל אופן על התשובה החלקית.

../images/Emo198.gifלתקן? לקנות? אין כמו הסיפוק שבלמצוא../images/Emo9.gif

יש מלא חלקים זרוקים סתם כך ברחובות, צריך רק לדעת איפה לחפש (ומישהו שישמור לך על הגב ויחכה בטנדר עם מנוע פועל). לעניין הפיירינג - פלסטיקאי יכול לחסוך לך ים של כסף. מגן מנוע שהתעקם ועוקם בחזרה לא תמיד יחזור לחוזקו המקורי גם אם העבודה בוצעה אצלנו בכפר אצל מסגר מקצועי. את הרגל אפשר לתקן אצלנו, יש לי בשכונה אורטובד מוסמך עם תעודה ממולדביה יעשה לך אחלה מחיר. הרשיון שלך אכן תקף "עד 500" על פי ההיתר הקבוע. מומלץ לשדרג לב"מ, אפשרי עד סוף החודש במבחן שליטה (ואולי גם תיאוריה, תלוי לאיזה משרד רישוי אתה הולך להחתים את הטופס).

C O L T

New member
אפשר לחסום את ה../images/Emo191.gif או לעשות שיהיה מצחיק?

AVNER XR

New member
עלויות גבוהות מאד של הפלסטיקה

אם אתה מתכוון לפירינג הימני שמתחבר למסכת חזית ,מדובר במטרו על סכום של מעל 2000 ש"ח לגבי המגן כל מסגר ,לגבי הפלסטיקה - רגלית -תחפש בלוחות יש הרבה חלקי חילוף לאופנוע הנ"ל.

Shredingerscat

New member
תקפוץ לוולקוביץ'

הוא מיצר מגיני מנוע (לKLE הוא מיצר כאלה שלא שוברים את הפלסטיקה בנפילה) כל מה שקשור למסגרות ואופנועים הוא יסגור לך.

יןתר דחוף- קורס כלשהו של אופנוען כלשהו

לא רוצה לעשות פרסומת לאף אחד אבל כדי שהנזק הבא לא יהיה יותר מרגליות מעןקמות- לך תלמד לרכב!!!!!! (זה לא בושה להודות בינך לבין עצמך שיש לך מה ללמוד בכל תחום בחיים.....)

תודה אבל...

אני לא צריך מגן מנוע חדש רק לשפץ מעט , אני מזכיר שבכוונתי למכור לכן לא מעוניין להשקיע סכום גבוה. אם אפשר לשפץ אצלו , תן קצת פרטים מי זה ואיך מגיעים.

Shredingerscat

New member
נו?

אתה צריך מסגר שמתעסק בברזלנות לאופנועים? וולקוביץ' זה בדיוק מה הוא עושה. אתה רוצה לתקן הכי בזול שאפשר ולמכור? לך למסגר הכי קרוב אליך גאוגרפית, לא צריך להיות דוקטור בשביל חתיכת פלח.

למעלה